Inlägg från: Anna198407 |Visa alla inlägg
  • Anna198407

    Tips och råd för oss som har bebisar med kolik, dela gärna med er:)

    Min lilla son har problem med magen . Som värst verkar det vara på kvällarna då han skriker och skriker trotts att man försöket med allt. Vi började ge honom Sempers magdroppar men dom verkade inte hjälpa speciellt . Nu ger vi honom miniform 20st droppar 5 minuter före varje måltid ( enligt instruktioner ifrån BVC )

    Vissa kvällar är lite lugnare men oftast har en skrikperiod varje kväll då han riktigt klättrar på en , och vi försöker med allt!

    Någon mer som har en liten stackare med detta problem ? Har ni tips och råd? Hur gör ni? Går det över?

  • Svar på tråden Tips och råd för oss som har bebisar med kolik, dela gärna med er:)
  • Anna198407

    Jag ammar inte då det inte fungerar , dock så pumpar jag men det kommer inte så mycket som max 30ml per ggn , och jag dricker typ aldrig mjölk eller äter något med mjölk . Så han får mest ersättning , har nu Nan1 .

    BVC tyckte vi skulle börja med miniform och se hur det går .

    Hon sa sedan att nästa steg är att prova Nan Ha , eller Nan sensitive som ska vara för känsliga magar , någon som har provat det?

    Min kille ( pappan ) vill hela tiden få det till att han är hungrig för att han tar händerna i munnen , så han värmer till lite mat också tar han lite men sedan knuffar han bort flaskan och börjar storgrina , precis som att det knyter sig i magen .

    Dagtid är inga problem , då äter han med jämna mellanrum och sover bra sålänge han hänger eller ligger på någon av oss ( mest mig då eftersom det är jag som är ledig mef honom.

    Men kvällarna och långt in på natten kan vara jätte jobbiga , han skriker och skriker och jag provar lägga honom över axeln och klappa honom lite i rumpan , jag provar lägga honom på rygg i famnen , och det hjälper en kort stund sedan är det igång igen och jag blir tröttare och tröttare och min rygg blir trött och jag blir helt gråtfärdig och vet inte vad jag ska göra . Vill helst väcka pappan men kan inte göra det heller då han ska upp och jobba och måste få sova . Jag kan ju iallafall sova lite på dagarna när min bebis är lugn och sover.

    Men det är verkligen helt frustrerande och man vet inte vad man ska ta sig till . Känner sig helt hjälplös . Och man riktigt oroar sig inför hur varje kväll ska bli

  • Anna198407

    Jag hör väldigt olika angående det här med att sluta med mjölkprotein . Enligt farmorn så kan inte barn vara laktosintoleranta innan 2-3 års ålder . Så enligt henne ska man absolut inte börja ge mjölkfritt för då kan han senare i livet utveckla laktosintolerans istället ..??

    Fick tips om något annat som man kan ge som ska mjuka upp tarmarna , lactrase eller något sådant heter det som man kan köpa på Apoteket . Någon som provat det ?

  • Anna198407

    Han är strax 1 månad . Vi använder en anti kolik flaska när vi matar och försöker att även pausa mitt i maten och rapa honom även då och sedan efteråt också .

    Han har ibland väldigt bråttom när han börjar äta och jag riktigt hör hur det gurglar i hans mage . Och sedan helt plötsligt så kan han bara slå bort flaskan och bli helt illröd i ansiktet och börja skrika , precis som att det vänder sig i magen på honom, men han smuttar fortfarande på fingrarna som att han är hungrig men efter några sug så går det inte . Och han riktigt kuvar sig och börjar klättra mef benen för att försöka bajsa . Så fort han har bajsat så brukar det oftast släppa direkt och han däckar helt , som att vända på en hand bara

  • Anna198407

    Och änsålänge så pumpar jag och ger min mjölk, för jag vill vara duktig och ge honom det bästa . Men helt ärligt så tror jag inte att jag kommer att orka fortsätta med det i längden då jag känner att det är ett stressmoment . Denna lilla killen har ett sånt enormt närhetsbehov att det är riktigt svårt att lägga honom ifrån sig 20 minuter var 3e timme . Och mitt hjärta blöder att höra honom ligga någonstans och skrika. Samt så känner jag att jag hellre vill gå och lägga mig och vila när chansen väl finns där , rent för att orka.

    Jag är en helt annan mamma på helgen när jag får hjälp utav pappan och har fått sova ut lite mera , betydligt gladare och mer avslappnad emot mitt barn vilket jag märker att han känner .

  • Anna198407

    Vi har nu fått prova ersättningen nutramigen men den tyckte han verkligen inte om , så nu provar vi istället Neocate och den äter han . Är det någon som har provat den? Och har lite erfarenheter om den? Den är fri från komjölksprotein . Vi har nu kört med den i 3 dygn och vi tycker att det har lugnat ner sig , kanske inte helt och hållet , men det har varit betydligt bättre .

  • Anna198407

    Ingen som har provat Neocate?

    Jo jag förstår att han inte tyckte om nutramigen för den luktade inget vidare , och vår bm på BVC sa inget om att man kunde spä ut den med vaniljsocker . Det har vi dock gjort med neocaten första 2 matningarna men han har ätit bra av den även som den är och den luktar inte alls så illa som nutramigen. Jag var lite smårädd också för att spä ut den hela tiden , var rädd att han skulle få svårt att somna om där var något iform av " socker" i.

    Jag googlade dock om nutramigen på nätet och vissa var väldigt negativa till den då den innehåller mycket mangan . Samt att en del bebisar fått svårt att bajsa efter ett tag .?

    Jag har inte hittar så mycket om Neocate .

    Vi blir ju jätte glada om den lindrar hans mage men vill heller inte få problem med annat efter tag :/

  • Anna198407
    liol1973 skrev 2015-02-01 10:24:47 följande:

    Vi har neocate, dock neocate advance då dottern är över ett år, men neocate är i mitt tycke den bästa ersättningen eftersom den är helt fri från allergener och är gjord på fria aminosyror. :) Sen smakar den bra också (enligt barnen alltså, själv tycker jag alla ersättningar smakar urk ;)).

    I regel får man prova ett par "billigare" ersättningar först som är baserad på hydroliserat mjölkprotein (dvs där proteinet är så sönderdelat så att kroppen inte ska känna igen det), nutramigen är en sån och är baserad på kassein. Dessa fungerar för många barn men det finns alltid några barn som reagerar även på det proteinet och ibland misstolkas den reaktionen som att barnet inte var allergisk eftersom det inte blev bättre på "mjölkfritt".

    Att du redan nu fått neocate är alltså toppen, det är den som han absolut inte kan reagera på så nu kan du lugnt vänta och se om det fortsätter att bli bättre. :)


    Okej då hänger jag med . Ja vi har haft den i snart 1 vecka nu, och jag tycker nog att det har lugnat ner sig . Inte helt och hållet men det är ändå skillnad .

    Men du har inte haft problem med förstoppning eller nått sådant med den? Den har fungerat bra på alla sätt ?

    Var får man tag i denna maten nudå? Vi fick ju två burkar ifrån BVC nu när vi skulle prova , så var köper jag den nu?
Svar på tråden Tips och råd för oss som har bebisar med kolik, dela gärna med er:)