Inlägg från: Anonym (polisanmäl) |Visa alla inlägg
  • Anonym (polisanmäl)

    Han skulle precis slå mig!

    Om en främling hade hotat dig och krävt att du skulle föra över pengar så hade det väl kallats för rån eller nån annan brottsrubrik.

    Det som din man har gjort är ju samma sak, så det borde väl gå att polisanmäla. Kanske går det då så småningom att kräva tillbaka pengarna. Om han har hunnit göra av med dem, så måste det ju gå att kräva tillbaka dem eftersom han är skyldig dig pengar. Om han vägrar kan du be kronofogden om hjälp.

    Har du tillgång till hans konton? I så fall kanske du kan föra tillbaka pengarna i natt medan han sover och betalar räkningarna.

  • Anonym (polisanmäl)

    Om du är riktigt rädd för honom och är rädd för att han ska skada dig eller barnen så måste du antingen försöka hitta ett tillfälligt boende till dig och barnen, eller försöka få honom att bo nån annanstans ett tag.

    Om du tror att han är psykiskt sjuk så kanske han behöver vård? Om han inte vill söka hjälp frivilligt så kan du ju i värsta fall be om polisen om hjälp som kan köra honom till psykakuten.

  • Anonym (polisanmäl)

    Är det bostadsbrist där du bor eller finns det lediga lägenheter? Det har ju betydelse för hur du ska lösa situationen. Har han inkomst så att han kan hitta nåt att hyra i andra hand?

    Förstår att du vill ta in på hotell, men det är väl kanske bättre med vandrarhem? Billigare och där finns kök också.

    Men det är ju inte rätt att du ska behöva skuldsätta dig ännu mer p.g.a. honom. Han borde flytta ut. Som jag skrev tidigare så kan du ju be polisen om hjälp.

  • Anonym (polisanmäl)

    Du har nog störst chans att kunna stanna i lägenheten om du inte lämnar den ett par nätter. Vad gör du om han vägrar släppa in dig igen? Då måste du väl i alla fall be polisen om hjälp att få komma in i din bostad. Det verkar lite som om du bara skjuter upp det oundvikliga. Förstår att det känns oerhört jobbigt och extra svårt med tanke på vad du jobba med, men du kanske inte har nåt annat val om du inte hittar någon annan lösning. Finns det lediga lägenheter där du bor så kan du flytta direkt och då slipper du blanda in nån annan.

Svar på tråden Han skulle precis slå mig!