Inlägg från: enimini |Visa alla inlägg
  • enimini

    Jehovas Vittnen och Beth-Sarim

    De flesta är ju medvetna idag om Jehovas Vittnen och deras mängder av falska och ouppfyllda profetior gjorda i Guds namn.

    En av dom var var från deras ledare Rutherford som tog över efter att C.T Russel, grundaren, dog 1916.

    Rutherford förespådde också att Harmageddon skulle komma och att alla de gamla profeterna från förr, Abraham, Isac och Moses, skulle återuppstå. Och då beslutade Rutherford att ett lyxhus skulle byggas till deras förfogande. 1929 byggdes Beth-Sarim (Prinsarnas Hus) i San Diego, USA med sektens pengar som kom från de vilseledda fåren som kallade sig själva Jehovas Vittnen. I vanlig ordning i Vakttornets historia så kom inte den förutspådda Harmageddon och inga profeter blev uppväckta heller.

    Då flyttade Rutherford in i lyxvillan istället och bodde där till sin död, i ett liv i lyx genom skänkta pengar. De pinsamma historias tystades ner och huset såldes efter hans död. Det finns knappt ett vittne idag som känner till detta. Mycket är tack vare för att dom inte får söka den idag lättillgängliga Vakttorns historian som ligger ute för beskådning på nätet. Dom flesta gamla tryckta Vakttorns böcker ligger också inscannade, så att den som söker kan se med egna ögon att denna sekt är antikrist, ormen från paradiset och djävulen i förklädnad.

    Det vittne som söker i sin sekts historia och ser med egna ögon vad som pågår, faller nästan omedelbart av, därav sektens minskning i antal i väst.

  • Svar på tråden Jehovas Vittnen och Beth-Sarim
  • enimini

    Rutherfords lyxliv på fattiga människors pengar pågick under den stora depressionen i USA där folk knappt hade mat för dagen. Han hade även två lyxbilar, likväl finansierade med sektens donationer.

    Rutherford sa att när profeterna återuppstod behövde de bara identifiera sig så får dom flytta in i lyxvillan. Frågan är, hur skulle dom kunna det? Utan leg? Dom har ju vart döda i tusentals år.

  • enimini
    kt h skrev 2015-01-28 03:03:07 följande:

    Ungefär som nazisternas propaganda mot judarna, alla judar var råttor!


    Vild gissning...men du är ett JV...?

    Hur har du mage att ens jämföra dig med förintelsen? Skäms på dig människa. Och ta av dig Vakttornsglasögonen och sluta läsa Bibeln som djävulen läser den.
  • enimini
    telly skrev 2015-01-28 11:53:00 följande:

    Du låter själv kristen, varför döma andras tro då?


    Pga deras falska gärningar och villoläror. Det bedrägeri jag skrev om ovan är endast toppen på isberget.

    Enligt mig är det inte ok att bedriva ett tryckeri och fastighetsföretag på troende människors pengar, ta allt dom har, kräva totalitär lydnad och göra detta i Guds namn.

    Du i inlägget ovan, när man ändrar på hela Bibeln, skriver om det för att den ska passa ens falska doktriner så är man den där falska profeten som bibeln talar om.
  • enimini

    Jehovas vittnen kallar Jesus för "en gud" (en liten gud) i Johannes 1:1 (dom har gjort om sin bibel, deras nya världens översättning), dom förminskar Gud, kallar Jesus för ärkeängeln Mikael. Hela deras tro är en hädelse som tar bort Jesus från människorna. Endast en liten skara, elitklassen som ska till himlen, får ta del av Jesu kött och blod (brödet och vinet) Dom andra, den stora skaran som dom tagit bort det himmelska hoppet för, måste vända sig till elitklassen som är deras medlare till Jehova.

  • enimini

    "Den styrande kretsen" vilket består av en grupp på sju män som har tillskrivit sig själva Guds munstycke och profeter och som satt sig som medlare mellan "den stora skaran" ( vanliga vittnen som inte har ett himmelskt hopp" säger även på sin senaste JW.org broadcasting, där Anthony Morris talar. Han säger rakt ut att unga vittnen INTE bör skaffa sig en högre utbildning. Och ju bättre universitet, desto värre är det för deras spirituella moral.

    Detta beror på att om vittnen umgås med vanliga människor och får undervisning av intellektuella professorer så kommer dom inse ganska snart att allt om Vakttornet är lögn. Särskilt om dom lär sig att söka på dess historia på nätet. Så det är sant, det unga vittnet som får högre utbildning faller oftast av och utesluter sig själv.

    De säger även att det är själviskt och omoraliskt att vilja skaffa sig en högre utbildning och vilja ha en karriär, underförstått att deras falska gud inte godkänner det. De sätter skräck i den gemene unga vittnet och ger denne ångest. Är det ok?

    Densamme "smorde" Morris sa i ett videofilmat klipp att det är "fel att ha på sig tajta byxor, att Gud hatar tajta byxor och de är uppfunna av homosexuella som gillar att se er ha på er dom" ( klippet finns här; www.pinknews.co.uk/2014/11/10/jehovahs-witnesses-boss-dont-wear-tight-trousers-theyre-designed-by-homosexuals/ )

    Kvinnor bör inte ha på sig spandex ens när dom tränar, tex jogging. Och Yoga får ingen göra, det är demoniskt och en orsak till uteslutning.

    Denna pseudo-religion är satanistiskt, fördömande, farlig (ex blodfrågor där dom måste låta sina barn dö istället för att ta emot livräddande blod) osv, osv.

  • enimini
    Eberhard skrev 2015-01-30 10:17:16 följande:

    I rättvisans namn måste jag korrigera en del som sägs här. Det är inte sant att det knappt finns ett vittne idag  som känner till Beth Sarim. Saken behandlades i Jvs stora historiebok som kom ut i början på 90-talet, och den har många Jv läst. Den behandlades också tidigare, i boken "Frälsning" från slutet av 30-talet och i tidskriften "En ny värld", strax efter Rutherfords död. Det är en överdrift att Beth Sarim har tystats ner.

    När det sägs att villan och bilar bekostades av "fattiga människors pengar", är det felaktigt. Fattiga människor kunde inte bidraga mycket ens till Sällskapets normala verksamhet, och kostnaderna för villan och bilarna bestreds av välbärgade personer i rörelsen som självmant och utan påtryckning ville förse Rutherford med vad de ansåg han behövde. Pengarna togs inte ur Sällskapets kassa, och det är inte självklart att de pengar som rika vänner till Rutherford kom med till villa och bilar hade hamnat i Sällskapets kassa om de inte öronmärkts för Rutherfords räkning.

    Det är heller knappast sant att Jv som gör djupdykningar i historien och för reda på märkliga saker i det förflutna automatiskt finner det lämpligt att lämna rörelsen.

    De kan nog bli skakade i en del fall, men de flesta finner ändå anledning att fortsätta engagemanget.


    Inte sant, det som står i deras historiebok är VTs OMskrivna och förskönade historia. Jag känner rätt många JVn och ingen av dom har någonsin hört talas om Beth-Sarim och vägrar att undersöka saken ytterligare, dvs utanför VTs litteratur. Saken är den att ALL information utanför VT är avfällingslögner direkt från deras fader, Satan.

    Gå till JW.org och läs i VT 15 Januari numret, artikeln "How did life begin" (på svenska om så önskas)

    Där felciterar dom avsiktligt en professor i biologi, Rama Singh så att det ser ut som om han stödjer skapelsen och inte evolutionen.

    Dom valde att ljuga och ta bort den del av Singhs skrift, där det är tydligt att han INTE stödjer skapelsetron.

    Flera personer märkte detta och skrev till Singh och han har nu skrivit ett öppet brev till VT, vilket går att läsa här; www.inquisitr.com/1766536/biology-professor-creationist-magazine/

    Detta är den röda tråden utmed hela VTs historia. Allt är grundat på lögn och bedrägeri, det är därför vittnen inte får undersöka information som står utanför detta tryckeri och fastighets företag. För då blir det övertydligt att dom är falska lögnare allihopa.

    Jag uppmanar även att läsa boken "Samvetskris" skriven av Raymond Frans, som var med i toppen som en i den styrande kretsen. Han kunde inte vara med längre när han såg med egna ögon vilket bedrägeri hela farsen är och hur det hela är skapat med ett enda mål i sikte; att lura människor av alla sina pengar och tid.

    Sen skulle det vara intressant om du kunde vara så vänlig och visa mig exakt hur VT kan påstå att Babylon föll år 607 f.v.t

    Här är ett intressant klipp som BEVISAR att Babylon föll 587 f.v.t, allt genom uträkning av VTs EGNA publikationer!!!!





    LÖGN!! LÖGN!! LÖGN!!
  • enimini
    Nyfiken gul skrev 2015-01-30 19:29:05 följande:

    fast som hjärntvättad och indoktrinerad och djupt troende JV så tar man inte åt sig av allt som skrivs om Jv.  

    Bara dom som själva tvivlar av olika orsaker kan få sig en tankeställare av något man läser utanför jv:s bibliotek.  

    I annat fall fungerar det som teflon... inget fastnar..   En väl insyltat jv tar inte åt sig av några externa länkar hur rätt länkarna än må ha i sin bevisning.  Det är det som är så tragiskt. 

    Man kan skrika sig blå och allt man får tillbaka från ett jv är en tom blick... 

    jag har slutat argumentera med jv:s , för det går helt enkelt inte. 

    /avhoppad


    Sant. En lögn som upprepas tillräckligt ofta kan även den bli till en sanning. Och vem är inte mer indoktrinerad än ett vittne, de som går på åtskilliga möten varje vecka, sitter i timtal på rikets sal och får samma lögn inmald timme ut och timme in.

    Deras sk Vakttornsstudier är inget fritt tänkande, svaren till frågorna står redan i texten som de måste rabbla upp likt papegojor.

    Ta tex detta med blodsfrågan. Blodtransfusioner och bloddonationer är strängt förbjudet och dom är tom stolta när deras barn dör tack vare blodsvägran och får förhöjd status inom satans organisation. Men nu har dom fått "nytt ljus" och får ta blodfraktioner. Som kommer från DONERAT blod. Men dom får fortfarande inte donera själva. Så mao, de lyssnar på djävulen som säger att det är nu ok att åka snålskjuts på andra människors omoraliska donerade blod, men får absolut inte ge tillbaka gesten.

    Jävla kräk är vad dom är!!! :(
  • enimini
    Nyfiken gul skrev 2015-01-30 19:29:05 följande:

    fast som hjärntvättad och indoktrinerad och djupt troende JV så tar man inte åt sig av allt som skrivs om Jv.  

    Bara dom som själva tvivlar av olika orsaker kan få sig en tankeställare av något man läser utanför jv:s bibliotek.  

    I annat fall fungerar det som teflon... inget fastnar..   En väl insyltat jv tar inte åt sig av några externa länkar hur rätt länkarna än må ha i sin bevisning.  Det är det som är så tragiskt. 

    Man kan skrika sig blå och allt man får tillbaka från ett jv är en tom blick... 

    jag har slutat argumentera med jv:s , för det går helt enkelt inte. 

    /avhoppad


    Sant. En lögn som upprepas tillräckligt ofta kan även den bli till en sanning. Och vem är inte mer indoktrinerad än ett vittne, de som går på åtskilliga möten varje vecka, sitter i timtal på rikets sal och får samma lögn inmald timme ut och timme in.

    Deras sk Vakttornsstudier är inget fritt tänkande, svaren till frågorna står redan i texten som de måste rabbla upp likt papegojor.

    Ta tex detta med blodsfrågan. Blodtransfusioner och bloddonationer är strängt förbjudet och dom är tom stolta när deras barn dör tack vare blodsvägran och får förhöjd status inom satans organisation. Men nu har dom fått "nytt ljus" och får ta blodfraktioner. Som kommer från DONERAT blod. Men dom får fortfarande inte donera själva. Så mao, de lyssnar på djävulen som säger att det är nu ok att åka snålskjuts på andra människors omoraliska donerade blod, men får absolut inte ge tillbaka gesten.

    Jävla kräk är vad dom är!!! :(
  • enimini
    Eberhard skrev 2015-01-30 22:35:34 följande:

    Jo, det är sant. Dina kunskaper om Jvs historia imponerar inte. Det är sant att Jvs historiebok ofta presenterar en tillrättalagd, förfuskad bild av vad som skett, men det gäller inte frågan om Beth Sarim, vilket är det enda jag tagit upp här, i enlighet med trådens tema. Jag har haft släktingar som är Jv och de har läst om Beth Sarim.

    Jag har inget som helst behov av att kolla på Jv.org angående artikeln om livets uppkomst. Det är inte det som saken gäller i denna tråd. Du borde veta att du skall hålla dig till ämnet. Jag är fullt på det klara att Jv inte sällan fuskar med citat och liknande, men det gäller inte denna aktuella fråga om Beth Sarim, som jag personligen har kollat upp mer än de flesta.

    Åtskilligt i Jvs presentationer är grundat på bedrägeri, men inte ALLT.

    Jag läste "Samvetskris" av Raymond Franz samma år boken kom ut på engelska. Jag läste också hans andra bok, "In search of Christian Freedom", när den kom ut ett antal år senare. Jag vet vad Ray Franz skrev och vad han stod för. Jag delar hans bedömningar, men han gick inte lika långt som du, för han visste mer än du. 

    Det är inte lämpligt att dra in frågan om 607 f v t i just denna tråd som du angett handlar om Beth Sarim. Men jag är personligen bekant med Carl Olof Jonsson i Göteborg, som uppmärksammade Ray Franz angående falsariet med 607, och jag delar hans och Rays värdering till 100%. Men varken Ray eller Carl Olof skulle hålla med dig i dina svepande omdömen om Beth Sarim.

    För mig är det solklart att Jerusalem förstördes år 587 f. Kr. Jag är inget Jv och jag förkastar allt Jv byggt på det årtalet. Men denna tråd handlar om Beth Sarim, och fastän hela den historien har lite av löjets skimmer över sig måste rätt vara rätt.

    Jv behöver inte gå utanför den egna litteraturen angående Beth Sarim. Alla fakta har faktiskt redovisats i Jvs egen litteratur. Det förefaller som du inte är riktigt bekant med vad denna har sagt i saken.

     


    JAG har börjat denna tråd och JAG skriver precis vad JAG vill här, nämligen att avslöja Vakttornets lögner. Omöjligt att skriva in allt i rubriken.

    Igen, ang Beth-Sarim, länka gärna till något som kan stödja dina påståenden, nämligen att VT har skrivit hela sanningen om dess historia. Det kan du inte, för det har dom inte gjort, hur mycket du nu än vill föra folk bakom ljuset med ditt löjliga påstående.

    Däremot är det dokumenterat i Rutherfords egna publikationer, men de göms undan idag.

    Likadant är Charles Taze Russels gamla publikationer där han förutspådde Harmageddon typ vart och vartannat år och han sa även att Kristus osynliga återkomst skedde år 1874, (INTE 1914) något dom trodde ända upp till 20-talet och står dokumenterat i deras äldre litteratur.

    Russel trodde även på pyramidiologi och räknade ut Harmageddons årtal med hjälp av pyramiden i Giza, han publicerade även en bok med ett utvik på pyramiden och hans räknesätt.

    De flesta gamla publikationer är inscannade och finns att hitta tex här; wtarchive.svhelden.info/english/books-and-tracts/

    De flesta vittnen, om de läste igenom den sidans material, skulle lämna denna falska religion. Därför FÅR JVn inte läsa på någon annan sida än just JW.org.

    Jag känner igen ditt sätt att försvara denna djävulens lögn, därför har jag svårt att tro att du inte själv är ett vittne. Jag förstår att det är svårt att lämna nåt som man vigt hela sitt liv åt och man kan få dödsångest tack vare deras hotande propaganda. Men Jesus lärde oss hur vi känner igen en falsk profet och ha sa även att vi behöver INTE vara rädda för dom. Dom är endast män, och dom (speciellt den styrande kretsen) kommer att få stå till svars, sen brinna i helvetet och plågas i evigheternas evigheter.

    Igen, vv kommentera inte vad jag ska eller inte ska skriva i min egna tråd. Passar det inte kan du ju börja en egen tråd och hålla dig borta från min.
Svar på tråden Jehovas Vittnen och Beth-Sarim