• Rosa Fluff

    Varför gör ni det så jävla omständigt?

    Säger bara gratulerar till att du fått ett lätt barn.. Vänta tills du får ett barn som skriker så det kräks i bilen, skriker konstant i vagnen, skriker så fort du lägger ner den, skriker om du inte bär bär bär.

    Vägrar ersättning, vägrar napp, har magproblem så den vrider sig i smärtor, skrattar endast 4 ggr under första levnadsåret och dessutom lider av grav sömnstörning så under de första TVÅ åren vaknar barnet i snitt var 40 e minut HELA nätterna. Kom och säg något när du månad efter månad vaknat fram och tillbaka med ditt barn i sele för att han ska sova. Eller när du tvingas sitta ensam i ett släckt rum på julafton med tutten framne för att ditt barn åtminstone ska sova en 1,5 timme.

    När du får ett sånt barn kan du komma och prata om att man gör det svårare än det är.. Döm inte andra föräldrar för du har ingen aning om hur dom har det..

  • Rosa Fluff
    Anonym (Enkelt) skrev 2015-01-30 12:10:45 följande:

    jag vet exakt vad du menar. Det som är så skönt är att både jag och min man har planerat för vårt barn och vi är helt 100 överens om hur vi vill ha det. Och som jag säger, vi har anpassat barnet efter vårt liv istället för att vi ska ändra hela vårt liv för en individ som egentligen inte kräver att vi gör det.

    Vi lever som vanligt och har gjort i princip hela tiden. Vi har med henne på det mesta men ändå så hinner vi med varandra och har våra dejter som vi alltid haft. bio, middag odyl.

    Vi hinner till och med med närheten. vilket många småbarnsföräldrar inte verkar göra. hur vi gör det? Vi kommer ihåg att vi inte bara är mamma och pappa. vi är så mycket mer.

    Lycka till när det är dags för dig också.


    Som sagt jag tror du ska skatta dig lycklig att du fått ett barn som accepterar det. Jag tänkte också precis som dig. "Det är bara att ta med barnet, barnet måste lära sig sova till ljud, vi vuxna måste ge varann tid. Varför tycker folk det är så jobbig med småbarn "

    Att bli förälder för mig blev som en käftsmäll. Jag kunde aldrig någonsin ana att det kunde va så jävligt. Och det är med sorg jag ser tillbaka på den tiden.

    Jag provoceras så oerhört av dessa trådsstarter. Människor är olika med olika förutsättningar och framförallt BARN är olika..
  • Rosa Fluff
    Trubbel skrev 2015-01-30 22:35:17 följande:

    Där har vi ju verkligen en anledning att dela på föräldraledigheten dock, apropå dina inlägg i granntråden om detta ämne! Nu förstår jag ännu mindre varför du propagerar emot delad föräldraförsäkring? Varför utsätter man sig för att ta hand om ett sådant barn själv i flera år?


    Fast snälla Trubbel vem har sagt att jag var själv? Ja, jag tog fl själv för att jag HATAR mitt arbete och tycker om att vara hemma ibland. Men jag har fortfarande en sambo som tog ledigt för att hjälpa mig, som delade på nätterna, som tog sonen efter jobbet. Dessutom är det väldigt OT i denna tråd.
  • Rosa Fluff
    Anonym (så att de) skrev 2015-01-31 08:02:34 följande:

    Ursäkta mig "Rosa Fluff" att jag lägger mig i denna intressanta(?) diskussion. På vilket sätt har "trubbel" inflytande över dit liv? Känner du "Trubbel"?


    Nej jag känner inte henne. Vi har en diskussion i en annan tråd angående hur man delar upp föräldraledigheten. Vi är på helt olika sidor i den tråden.
  • Rosa Fluff
    Trubbel skrev 2015-01-31 21:07:44 följande:

    Det låter onkeligen som att barnet blir ditt alibi för att slippa jobbet ett tag. Så även om det är ett krävande barn (scenariot du målar upp med din bebis önskar man ju inte sin värsta fiende ens) och småbarnstiden flyr iväg ganska snabbt så är det ändå att föredra framför att göra något åt sin jobbsituation. I stället sätter du dig ännu mer i beroendeställning av din man, samtidigt som han slipper ta ansvaret hemma. En bättre lösning är väl rimligtvis att byta jobb?

    Men ja - det är off topic. Men jag är så fascinerad över personer som resonerar som du. Och förstår allt mer var alla dessa miserabla inlägg från separerade kvinnor som inte har råd att föda sin barn den sista veckan i månaden kommer ifrån. :(


    Vet du trubbel. Du vet INGENTING om mitt liv. Jag har varit tillbaka på mitt arbete sen 1,5 år tillbaka. Jag har även studerat vidare, dock till något jag försenat insåg att jag inte vill jobba med. Jag planerar även att börja studera igen. Jag har aldrig sökt så mycket jobb som det senaste året. Skulle jag och min sambo separera så skulle jag utan några som helst problem klara mig ekonomiskt.

    Och vart har du läst att min sambo inte tar ansvar hemma??

    Jag tycker du behöver söka hjälp, för du verkar inte må bra över ditt liv och det är uppenbart att du försöker få det till att andra har det lika dåligt som du.
  • Rosa Fluff
    Trubbel skrev 2015-01-31 21:35:47 följande:

    Lycka till med jobbsökandet!

    Så här är det: jag mår inte det minsta dåligt över min personliga situation. Jag har det oerhört bra. Men jag mår dåligt över bristen på jämställdhet i samhället, brister som i förlängningen kommer att drabba mina och dina barn. Därav tjafsar jag med dig och andra, för att månne månne fattar någon annan eventuellt riskerna och problemen med att resonera som du gör. Och det är en vinst för kvinnorna, men ännu mer för deras barn. So - jag har inga problem med dig personligen. Jag har problem med alla som tycker att jämställdhet inte är så viktigt.


    Som sagt, du och jag har olika uppfattning om hur stor betydelse fördelningen av fl har. Och jag håller med dig om att det är för jävligt att kvinnor inte har samma lön för samma arbete. Dock är jag inte villig att offra min familjs välmående för att kämpa för det.
Svar på tråden Varför gör ni det så jävla omständigt?