Inlägg från: frökenelisabeth |Visa alla inlägg
  • frökenelisabeth

    Varför gör ni det så jävla omständigt?

    Barn får och bör styra familjen när de är spädbarn, jo. Inte när de blir äldre barn. 

    Det har aldrig slagit dig att barn är olika? Visst finns det föräldrar som kanske påverkar situationen med att vara nojiga, men faktum är att vissa förlossningar ÄR jobbigare än andra och kräver återhämtning, vissa bebisar är mer krävande än andra osv osv....

    Min bebis tokvägrade flaska det första året, så under tiden jag helammade var det ju inte bara att dra dit en barnvakt, eller lämpa över på pappan. 

    Du behöver skaffa lite perspektiv och ödmjukhet tror jag. 

  • frökenelisabeth
    Anonym (Lovle) skrev 2015-01-30 11:20:32 följande:

    Det är ju det här som blir resultatet när man lyckas få hela generationer med tjejer utan självförtroende. Dom blir veliga, ängsliga och har svårt att lösa problem.


    Ja, och vet du vad det ironiska är? Den här typen av trådar förstärker just detta beteende. För den är ytterligare en i raden som pekar på föräldrar och säger "NI GÖR FEL!". 

    Man ger inte folk bättre självförtroende genom att påpeka hur mycket fel de gör. Eller genom att säga "var lite mer självsäker då!!". 
  • frökenelisabeth
    Anonym (Enkelt) skrev 2015-01-30 12:06:43 följande:
    självklart är jag medveten om att alla är olika och det finns ju sådana situationer. Men det är många som GÖR det svårt. och i början är det så klart barnens behov som styr. det är inte riktigt så jag menade. behöver dom äta så behöver dom liksom och sova lika så.

    vad det gäller att bebisen inte tar flaskan så bör inte det spela någon roll vad det gäller pappans roll. Jag har helammat större delen av tiden då hon slutade få ersättning vid 1 månads ålder men pappan tog henne ofta ändå. jag matade ju när hon behövde. Samma sak hos svärföräldrarna när vi var där. dom hade henne och jag matade när det behövdes. väldigt enkelt.
    Men hur vet du att de GÖR de svårt, och att det faktiskt inte bara handlar om att det ÄR svårt, eller åtminstone svårare än det var för dig? 

    Och varför kan folk inte få lov att göra som de vill?

    Jag var iväg rätt mycket med min bebis, men det hände att han hade svårt att komma till ro. Då var det oändligt skönt att komma hem. Minns en mammagruppsträff jag fick lämna för att lillen var otröstlig, trots att jag både ammat och vaggat runt med honom i sele. Han somnade på en sekund i selen så fort vi kom innanför dörren hemma. Jag har all förståelse för att man inte vill flänga iväg om man märker att bebisen trivs bäst hemma. 

    Angående svärföräldrar så är det ju inte helt ovanligt att man inte känner sig hundra procent bekväm med svärisarna. Min syster har en bra relation med sin svärmor, men hon gillade INTE när svärmor på eget initiativ skulle hjälpa till med att lägga bebisen till bröstet och se till att den fick rätt tag. Kanske inte så lämpligt att tillbringa en hel helg hos svärisarna om man inte känner sig bekväm och t ex samtidigt ska få igång en fungerande amning? 

    Jag vet inte vad det är för trådar eller människor som upprört dig, men det kan ju finnas hur många vanliga och normala anledningar som helst till att man väljer att göra som man gör. Utan att det handlar om att man väljer att krångla till det. Att få barn förändrar ju livet för de flesta, mer för vissa, mindre för andra. Inget konstigt med det. 
  • frökenelisabeth
    Anonym (Enkelt) skrev 2015-01-30 12:18:30 följande:
    hur hjälper man dom då? genom att bekräfta deras beteenden och stryka medhårs?
    Genom att hjälpa dem att få tillit till att de duger som föräldrar. Genom att hjälpa dem lyssna till sina egna instinkter i stället för vad andra människor säger. 

    Den typen av hjälp formuleras förstås inte i en enstaka mening på FL. 

    Trodde du verkligen att folk blir mer självsäkra om man säger "men sluta vara så osäker!!"? 
Svar på tråden Varför gör ni det så jävla omständigt?