• Fanny b

    Han tog betalt av oss på sin restaurang...

    Det är lätt att vara efterklok men jag tror att det bästa i en sådan här situation är att säga till direkt. T ex säga till kompisen. "Jag förväntar mig inte att få äta gratis här men då du flera gånger bjudit in oss hit trodde jag att du bjöd på maten, du tom sa att vi fick beställa vad vi ville så gav du också det intrycket, som betalande gäster har man ju per automatik rätt att beställa vad man vill.".

    Jag tror inte det skett något misstag här, om vännen velat bjuda er på mat borde han rimligen talat med servitrisen som hade erat bord, och antingen före eller när ni kom säga till denne att ni skulle få äta gratis.

    I TS fall skulle jag släppa detta men om vännen vill "bjuda" er igen säga att med en direkt inbjudan till restaurangen förväntar jag mig att ni inte behöver betala för maten, skillnad vore om ni kom dit spontant. Om han säger att ni får betala för maten skulle jag inte gå dit. Om han säger att han bjuder er skulle jag gå dit men då absolut inte betala för maten om han gör samma sak igen.

  • Fanny b
    Anonym (Låt bli) skrev 2015-01-30 20:12:50 följande:

    Du borde inte säga något. Du har nu lärt dig att din kompis är lite märklig, då vet du det, inte mer med det.


    Det behöver ju inte vara så i TS fall, men generellt när det gäller vänner som beter sig konstigt kan det vara svårt att bemöta sådana i konstiga situationer om man väljer att inte säga något. Risken finns då att sådana personer kommer undan med sitt beteende.
Svar på tråden Han tog betalt av oss på sin restaurang...