• Ingentingviktigt

    IVF/ICSI februari 2015

    Jag och min sambo ska snart börja vår IVF-resa, förhoppningsvis. Första spermaprovet min sambo lämnade när vi gick på utredning hos en gynekolog visade stort spermaantal, men enbart orörliga spermier. Nu har han nyligen lämnat ett nytt prov som jag tror skulle kunna ge svar på om alla var döda eller varför de är orörliga. Gynekologen sa bara att eftersom vi inte kan bli naturligt gravida skrev han en remiss till IVF, kanske kunde de hitta någon levande spermie i spermaprovet annars var ICSI ett alternativ.

    Problemet med utredningen var att det inte hittades något fel på mig, men jag tror själv att jag att jag har endometrios.

    Vad visade din sambos spermaprov, få eller orörliga?

  • Ingentingviktigt
    89Madeleine skrev 2015-02-09 16:37:36 följande:

    Hej!

    Då får ni också snart bli en del av denna IVF-karusell! :)

    Det är spännande, men också så fruktansvärt nervöst och skrämmande..

    Min sambo har rörliga spermier, men få och långsamma. Så det blir förmodligen ICSI för oss med. Det beror på hur provet ser ut på onsdag då vi ska göra äggplock :) Jag hoppas på ICSI, känns som att chansen att äggen ska bli befruktade är större då.

    Vart någonstans i landet bor ni? :)

    Stort lycka till!


    Få och långsamma känns hoppfullt i alla fall. Orörliga känns bara skrämmande och svårtolkat. Jag har försökt söka på det men hittar nästan ingen information, antingen finns de inga, eller så är de långsamma eller så är det få. Jag var för chockad hos gynekologen när vi blev kallad till vårt besök en vecka i förväg och jag hade redan startat med Pergotime, så jag kom inte på att fråga mer, det kändes konstigt att det inte gick att avgöra om det var döda eller levande, orörliga låter mer som döda. Det känns samtidigt tungt att fortfarande leva på hoppet, jag är rädd att bli besviken igen.

    Nu är det ungefär en vecka till vårt första besök. Vi bor i Göteborg, så det blir Sahlgrenska, väntetid på drygt 4 månader. Var går ni?

    Som sagt jag tycker att det låter hoppfullt för er :). Lycka till själv!
  • Ingentingviktigt

    Jag fortsätter hoppas, fast inte allt för hoppfullt för att slippa bli besviken.

    Det är så konstigt bara. Mina föräldrar hade så vitt jag vet inga svårigheter att få 3 barn och hans pappa fick 4 barn. Däremot hade jag en kompis när jag var yngre vars föräldrar fick kämpa i 3 år innan de fick henne. Nu väntar hon sitt andra barn, båda blev till på första försöket.

    Spermadonation har jag inte velat tänka för mycket på. Känns dels så svårt att vänta minst 2 år till och dels svårt om inte barnet skulle se ut som min sambo, som var världens sötaste unge med lurvigt hår och stora ögon. Fast det är ju bra att alternativet finns.

Svar på tråden IVF/ICSI februari 2015