• kivirush

    Tror du på ett liv efter döden?

    Jag tror inte på något liv efter döden. Jag tror att jag kommer att dö och min kropp kommer att gå till näring för andra organismer.

    Utan hjärna, inget medvetande.


    Säger lite vad jag vill.
  • kivirush
    Pentra skrev 2015-02-12 13:38:55 följande:

    Naturligtvis kommer kroppen när den dör att nära andra organismer, precis som allt annat materiellt levande som dör. Och du har helt rätt när du säger "utan hjärna inget medvetande". Men, det är ändå inte tillräckligt, för vidare, och djupare, när det gäller själva Livet; utan ande/andeform, ingen hjärna. ... Med vänlig hälsning, Pentra


    Kan du definera vad 'ande/andeform" är. Eftersom jag inte tror att människan är något mer än en vanlig biologisk varelse utan något som som existerar separat ifrån det fysiska.
    Säger lite vad jag vill.
  • kivirush
    Eisa skrev 2015-02-12 14:15:58 följande:

    Jag tycker det verkar orimligt att ett medvetande kan uppkomma från hjärncellerna (som tillsammans bildar en form av maskin som styr den fysiska kroppen) helt enkelt.

    Om man tror att medvetandet kan uppstå från ett fysiskt maskineri, då tror man alltså att tillräckligt avancerade datorer kan få ett medvetande också?

    Det tror inte jag i alla fall.


    AI kommer. Det är bara en tidsfråga.
    Säger lite vad jag vill.
  • kivirush
    Zappe skrev 2017-06-12 09:30:57 följande:

    Jag tror att man återföds i en annan kropp, kanske i ett annat universum, kanske som ett djur eller så får man sova för evigt.

    Ni som prompt vägrar tro på ett nytt liv, varför gör ni det?


    För att jag aldrig har fått något som har indikerat på att det skulle existera. Visst skulle det vara fint. (beroende på vad man nu tror på) Men den erfarenheten jag har från livet säger att mitt medvetande försvinner när jag som biologisk varelse dör.

    Om det finns något liv efter detta kommer jag att bli överraskad. Om inte så kommer jag aldrig att få veta det.
    Säger lite vad jag vill.
  • kivirush
    Pentra skrev 2017-06-12 11:05:35 följande:

    Att ditt medvetande upplöses (byter energiform) när du dör är inte ekvivalent med att livet är slut... ... Med vänlig hälsning, Pentra


    jag tror att medvetandet består av signaler/impulser i hjärnan. så har jag svårt att se hur medvetandet skulle fortsätta utan en hjärna. Komponenterna saknas lixom.
    Säger lite vad jag vill.
  • kivirush
    Zappe skrev 2017-06-12 13:10:17 följande:

    Avfärdar du allt vad nära döden upplevelser heter? Kan du utveckla det där om erfarenheter?


    Avfärdar inte upplevelsen. Däremot så är hjärnan fantastisk på att skapa egna sinnesintryck. Hallucinationer, drömmar. Om man tar bort de sinnesintryck som hjärnan får utifrån så börjar den att skapa egna.

    Erfarenheter. Aldrig upplevt något som jag inte har kunnat förklara rationellt. Förutom kärlek. Men oxytocin gör dumma saker med en.
    Zappe skrev 2017-06-12 13:12:22 följande:

    Själens existens är inget du kan få för dig att tro på?


    Nepp. Inte alls. Varför skulle vi ha en sådan? Behövs den? Vad gör den? Har alla levande varelser en?
    Säger lite vad jag vill.
Svar på tråden Tror du på ett liv efter döden?