• kaeg

    Någon med erfarenhet av Placenta Praevia?

    Så länge man håller koll,och går på kontroller så är det oftast inga problem att gå till 10dagar eller mindre innan bf och göra planerat snitt. Blir det akutsnitt behöver inte det bli sämre heller! Går du på specialistmödravården nu?

    Viktigt att du har koll på ev blödningar och att bm har koll om du börjar öppna dig, då föreligger blödningsrisk. I vissa fall råds man till avhållsamhet, vila m.m. Men ta upp detta med förlossningsläkaren/ snittläkaren när tid planeras. Ta även upp om din oro och stress när ni ska boka tiden! Be att få mer fakta.

    Är du sjukskriven nu? Kan din man gå ner i tid och vara föräldraledig något nu innan bf för att hjälpa till om ni har föräldradagar kvar på äldre barnen eller om de är under 8år. Klura runt på lösningar.


    * Mikael 060804 * Sara 080704 * bf3 16/6-15 *
  • kaeg

    Ssk på gynavdelning, så haft och hört om patienter med pp och andra grav.komplikationer. Även eftervården ibland om BB haft fullt eller mammor som blivit snittade och som kommit in akut efter hemkomst.

    Har du smärtsamma sd så vila och åter vila. Jätteviktigt för att minska risken för cervixpåverkan. Själv haft hotande förtidsbörd vid första graviditeten pga etablerade värkar i v.32 (eller var det v.34?), var nio år sedan. för bebisens skull vill du gärna komma förbi v.35-36 för lungmognad och för att slippa neo-vård och komplikationer för barnet. varje dag som fungerar att vara kvar i livmodern är bra så länge det ej föreligger risk för dig själv!

    Hur gamla är barnen?


    * Mikael 060804 * Sara 080704 * bf3 16/6-15 *
Svar på tråden Någon med erfarenhet av Placenta Praevia?