• Anonym (Osäker)

    Fritidspedagog röker cannabis

    Hej!

    Har på omvägar fått höra att min kollega på fritidshemmet där jag jobbar röker cannabis då och då. Kom som lite av en chock och jag är osäker på hur jag ska förhålla mig till detta, då han sköter sitt jobb bra enligt mig. Men samtidigt röker han ju på, och jag har hört att det sitter kvar i kroppen länge så man kan med andra ord säga att han har varit lite hög på jobbet? Vad tycker ni jag ska göra?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2015-03-03 16:45
    Jag har varit på min vakt på jobbet nu det senaste sen jag fick reda på det här och jag har inte märkt någonting udda eller någon förändring alls. Som jag sade i trådstarten så sköter han sitt arbete utmärkt och har blivit omtyckt av oss kollegor och barnen sedan han började arbeta hos oss! Jag förstår att många av er är lika oroliga som jag har varit, men jag har efter att ha läst den här tråden och tänkt mycket själv bildat mig uppfattningen att jag skall låta det vara! Men skulle jag märka någon förändring hos honom så kommer jag prata med honom i första hand!

  • Svar på tråden Fritidspedagog röker cannabis
  • Larmet
    Anonym (Självklart ska du agera) skrev 2015-02-21 15:51:43 följande:

    Till er som tycker att ts inte ska agera

    Om ni använder droger eller inte är upp till er men vad får er att tro att ni ska ta beslutet å dessa barns föräldrars vägnar? Självklart har dom rätt att veta om den som tar hand om deras barn använder olagliga droger, vad ni personligen tycker om saken betyder faktiskt inte ett dugg.

    Det är alltså föräldrar och arbetsgivare som ska bestämma vad som ska hända eller inte inte ett gäng anonyma drogförespråkare på ett nätforum.


    Men vad tror du ska hända? Att fritidspedagogen ska få något slags anfall och attackera barnen? 

    Nej, men nu skapade ts faktiskt en tråd för att folk faktiskt ska få uttrycka sina åsikter. så..
  • Anonym (Självklart ska du agera)
    Anonym (sluta nu) skrev 2015-02-21 15:57:00 följande:
    Nu verkar det som du i din iver att försvara ditt eget missbruk eller användande av olgaliga droger återigen missar det väsentliga här, det är inte upp till drogförespråkare att avgöra om någon som anvädner droger är lämplig att jobba med barn eller inte det är upp till föräldrarna til barnet och till arbetsgivaren.

    Spara propagandan det är för förövrigt off topic
  • PlejadSteve

    Jag är starkt emot Cannabis, av samma anledning till att jag är emot Ateism.
    Jag tror att cannabismissbruket startar då man har ett behov av att fylla ett tomrum som kommer ifrån Gudslösheten. Ifall du anmäler din kollega kommer han fortfarande ha kvar sitt tomrum. Du kanske ska fråga vad det är som gör att han röker då och då? Han kanske saknar något i sitt liv?

    Kärlek till alla!

  • Anonym (Självklart ska du agera)
    Anonym (sluta nu) skrev 2015-02-21 16:00:45 följande:

    Som sagt, skippa klyschor stigma och fördomar.
    man behöver inte använda droger för att veta mycket om den allmänna situationen kring dom, man kan även tänka först agera sen, om han skulle missköta sig på grund av rökning så självklart ska man agera, det är inte fallet här så varför skulle man vilja förstöra för mannen på jobb när han sköter den som han ska?

    Nja föräldrar har rätt att kräva professionell hantering av barnen när dom är under andras ansvar, föräldrar har inte ett smack att säga om vad personal gör på sin fritid då inte betald arbetstid, det säger jag som förälder.

    Hade verkligen föredragit en cannabisrökande pedagog som tar hand om mina barn än fördomsfull moralist som predikar dynga och skador på skötsamma medborgare, fördomar har en tendens att spridas och det är inget jag önskar att mina barn ska ta del av.


    Som sagt skippa drogpropagandan,
  • Anonym (inte ok.)

    Jag är mycket medveten om att cannabis inte är en drog som dödar, den är heller inte speciellt beroendeframkallande (även om det går att utveckla ett beroende. Men faktum är att det sitter kvar och påverkar en efter ruset, det kan sitta kvar lång tid beroende på vilka rökvanor man har.

    Jag tycker man som förälder har rätt att kräva att den som tar han om ens barn INTE är påverkad av någonting. Som det är nu är det olagligt och därför ska man kunna förvänta sig att personalen som tar hand om ens barn ej är påverkade av cannabis. Observera att jag nu ej pratar om ruset utan drogen som sitter kvar i hjärnan och påverkar. Personen som är påverkad ser ofta inte skillnaden själv och det krävs ett tränat öga för att se det hos gemene man. Den finns dock där.

  • Anonym (Självklart ska du agera)
    Anonym (sluta nu) skrev 2015-02-21 16:03:21 följande:

    Du missade det där med att skippa klyschor stigma och fördomar, man kommer ingenstans med ad hominen heller, undrar du nått så kan du fråga, jag vet själv inte vad du undrar här i och med jag inte vet vilket inlägg du citerar.


     


    men sluta gå off topic nu
    Anonym (sluta nu) skrev 2015-02-21 16:04:56 följande:

    öööhhh  vad?


    Jag tror du hamnade i fel tråd, religion avdelning är dit *pekar*.
    eftersom jag kan garantera att du inte har samma "argument" mot alkohol att folk dricker för att fylla ett tomrum så faller det på sig självt.


     


    och är det någon som 'predikar' så är det du, så sluta med drogpropagandan

    Vill du blaja om droger som cannabis och alkohol så får du väl starta en egen tråd? Håll dig till ämnet och sluta med dina försök att normalisera cannabis

  • Anonym (Självklart ska du agera)
    Anonym (sluta nu) skrev 2015-02-21 16:05:35 följande:

    Hade du nån fråga eller du vill bara spy av dig lite och lufta dina fördomar?


     


    Men kan du hålla dig till ämnet skjälv och sluta försöka sprida drogpropaganda i ts tråd. Skapa en egen tråd istället för att förstöra ts tråd
  • Larmet
    PlejadSteve skrev 2015-02-21 16:02:00 följande:

    Jag är starkt emot Cannabis, av samma anledning till att jag är emot Ateism.
    Jag tror att cannabismissbruket startar då man har ett behov av att fylla ett tomrum som kommer ifrån Gudslösheten. Ifall du anmäler din kollega kommer han fortfarande ha kvar sitt tomrum. Du kanske ska fråga vad det är som gör att han röker då och då? Han kanske saknar något i sitt liv?

    Kärlek till alla!


    Vem fan vill ha gud i sitt liv? lol!
  • Anonym (Självklart ska du agera)
    Anonym (sluta nu) skrev 2015-02-21 16:09:47 följande:
    Men sluta förstöra tråden, förstår du inte? Det är ju uppenbart att droger påverkar läsföreståelse.
  • MammAmma
    Anonym (Självklart ska du agera) skrev 2015-02-21 15:58:27 följande:

    Nu ska du inte sitta och försöka sprida din åsikt som en sags sanning.

    Att det finns en del som använder olagliga droger och tycker det ska vara lagligt är en sak men att påstå att många röker är snack, eller baserar du det på din egen omgivning där man gärna anvädner olagliga droger eller baserar du det på en par anonyma människor som skriver på nätforum?


    Det är ingen åsikt, det ÄR sanning. Ta av skygglapparna. De allra flesta vuxna människor berusar sig med något, om det sen är med cannabis, alkohol, kaffe, socker eller något annat spekar mindre roll. Det enda som skiljer cannabis från dessa andra 'vardagsdroger' är att det är olagligt, det är inte farligare än nåt av dessa andra substanser varken för kroppen eller hjärnan. Men det låter ju inte direkt att du har de åsikter du har om cannabis för att du är så väldigt påläst direkt heller...
Svar på tråden Fritidspedagog röker cannabis