Inlägg från: Bebislängtan01 |Visa alla inlägg
  • Bebislängtan01

    Allt ser bra ut, men svårt att bli gravid!

    Maaaaalin skrev 2015-04-10 19:52:32 följande:
    Jag fattar det inte riktigt själv än, men jag är gravid!!!!! I vecka 6+1 idag, känns så jävla fantastiskt!!! Hoppas verkligen att lilla krabaten vill stanna hos oss, allra första gången vi plussar på 2 år och 2 månader<3

    All hail pergotime:D

    Men åååh, så underbart!!


    Nu har du gjort så en annan får lite mer hopp :)


    Stort Grattis till er Hjärta

  • Bebislängtan01
    fabi skrev 2015-04-15 12:09:35 följande:

    Jag och min man är under utredning just nu. Har försökt bli gravid i 15 månader. Enligt blod proverna så har jag tydligen låg ämnesomsättning och fick börja med 50 ug levaxin. Jag tar nu 75 ug då förra provet fortfarande visade hög TSH värde. Min man har nyligen lämnat spermaprov och ja väntar på att få göra spolning av äggledare. Jag har haft sån otur med spolningen. Första gången ja fick en tid så var ja på väg med bussen o de ringde o sa att läkaren hade väntat på mig 1 timme tidigare. De hade tydligen skickat fel tid till mig. Andra månaden också på väg med bussen ,då ringer de igen och berättar att doktorn e sjuk och att de andra doktorerna inte kan. Jag började nästan gråta i bussen. Men jag har försökt och vara positivt fast det känns some jag aldrig kommer bli gravid. Jag kommer snart få min mens om ett par dar så vi får hoppas det är tredje gången gilt denna månad för jag kommer inte klara av om det händer något igen.


    Visst ska man va positiv, men vissa dagar är jobbigare än andra och man måste få gråta ut ibland också, det behövs! Och vi får hoppas du får åka iväg på spolning nu :)
    boniish skrev 2015-04-15 13:46:59 följande:

    hej !! 
    hur går de för er? 

    jag och min man har försökt i ett år nu men inget händer, blir så besviken varje månad när mensen kommer för vi vill verkligen ha barn.  jag blev kallad till utredning 2ggr men missade de för var utomlands och nu känns de dumt o kontakta dem igen för att vi kanske inte får hjälp för att vi missat 2 datum vi fått.
    jag blir snart tokig. när jag var och undersöktes så var allt okej hos mig men ändå händer inget :(


    Jag har bim idag och inväntar mensen. Denna månaden har jag inga förväntningar på en graviditet, eftersom vi bara "myste till de" en gång, det var visserligen runt äl, men nej, jag tror mer på mens.


    Kommande äl tänkte jag dock ta resten av mina äl tester som ligger här hemma och testa dom. Vi har inte använt äl tester på väldigt länge, då jag känner av äl, men det skadar ju inte att använda dom som finns kvar :)

  • Bebislängtan01
    boniish skrev 2015-04-15 14:27:40 följande:

    Jag beställde ett glidmedel som ska tydligen vara bra ,tänkte jag ska testa det :)
    gick inte att få tag på fertilitesglidmedel från clearblue då det är slut på alla sidor men fanns något liknande som ja beställde. 
    Jag hoppas de går för er snart..jag har några äl tester här hemma ja köpt från apoteket ska använda dem. men ja känner alltid när jag har ägglossning och har även en kalender på min mobil och de stämmer allt med när ja känner av ägglossningen själv. jag har alltid regelbunden mens osv men inte lyckas.
    så jag hoppas snart :)


    Det har jag hört något om, men aldrig provat faktiskt :)
    Samma här, regelbunden mens och känner av äl + en kalender i mobilen, men det vill sig inte.. ännu.
    Skam den som ger sig, hihi :)

  • Bebislängtan01
    heyorange skrev 2015-04-20 10:42:16 följande:
    Yes fortfarande väntan här... 4 veckor sen inlämnande av provet men inget hört.

    Hade äl i helgen precis enligt schemat. Spontant känns det som om jag är superfertil med cyklar på exakt 27 dagar och positiva ältest runt dag 12-13. Men men, lätt ska det inte vara tydligen!

    Det är så drygt med all väntan på provsvar!
     
    Nej, det ska va väldigt svårt för vissa at bli gravida tydligen :p men hoppas det tar sig för er nu!


    Själv fick jag mensen i fredags, så nu är det bara att invänta äl. Och imorgon ska sambon iväg och ta sitt andra spermaprov och jag hoppas så, att det ser bra ut.

  • Bebislängtan01
    heyorange skrev 2015-04-20 20:27:02 följande:
    Så lusigt, vi fick samtal idag från bm som hade haft vårt provsvar i någon vecka. Vi skulle ringt henne men hade missat det. Min mans värden var mycket bra. Det som kunde vara mindre bra var volymen/ på själva laddningen, annars var antalet och kvalitén bra. Vad betyder det, att volymen är liten, vet du?

    Så vi har fått remiss till ännu ett test, sen får vi se. :)

    Men man kan ändå inte slappna av - om vi båda har bra värden och mår bra, varför har vi då inte lyckats? Mycket tankar som snurrar...

    Ok! Men bra att en ny cykel är igång och ert andra prov

    Kram
    Jaså, hihi. Va härligt att det såg bra ut! Hm, inte en aning faktiskt, det var inget vi fått höra om sist sambon tog prover. Det skulle inte kunna vara själva mängden vid en utlösning? Nej jag har inte en aning :p

    Ja förstår precis vad du menar, alla våra provsvar har också sett bra ut, de var dock sambon spermier som såg "ganska bra -> bra" ut, men det skulle inte vara några större problem. Men men, vi får se vad hans nytagna prov ser ut.

    Det är en lättnad med bra provsvar, samtidigt som det kan vara så frustrerande!

    Vi får hoppas det tar sig för er och oss denna månaden!! :)
  • Bebislängtan01
    heyorange skrev 2015-04-22 21:59:37 följande:
    Jo precis, det gäller själva mängden.

    Skönt att det finns någon mer än jag i liknande sits :)

    Yes det får vi. Jag har bim 2/5.

    Håller tummarna för er också

    Ja, det är alltid skönt att få ventilera lite med andra :)


    Okej, jag har bim 16 maj, en evighet känns det som, haha :)

  • Bebislängtan01
    fabi skrev 2015-04-24 19:11:30 följande:

    Min man har nu fått svar från spermaprovet. De sa att de var många vita blodkroppar så de finns bakterier. Han ska käka antibiotika i 10 dar o sen ta nytt prov om 2 månader. Har ni varit med om liknade och vet om de försvårar chansen att bli gravid? Jag har oxå fått tid för spolning nästa tisdag.


    Det har jag aldrig hört faktiskt, men hoppas det blir bättre med antibiotikan. Och hoppas att spolningen går bra, jag vet att jag googlade mycket på det och läste jätte många som skrev att det gör ont, men jag kände knappt något när de spolade. Kände bara lite mensvärk efter spolningen som höll sig max 30 min :)
  • Bebislängtan01
    heyorange skrev 2015-04-25 20:33:28 följande:
    Ja dagarna gå inte fort precis :)

    Vi har fått remiss och kommer snart ställas i kö till reproduktionscentrum. Kötiden är ca 4-6 månader... Segt :/
    Usch, all denna väntan på allt, så jäkla segt!
  • Bebislängtan01

    Nu har jag och sambo fått svar på alla prover under vår utredning. Och till vår lycka ser att bra ut hos oss, inga fel över huvdtaget. Det känns väldigt bra faktiskt, fast man blir fundersam varför det aldrig tar sig.

    Men jag har läst att 10% där man försökt länge, vet man inte vad som kan vara orsaken.

    Jag tror även, för vår del, att man inte alltid har orkat gett 110% varje månad i 2 års tid.


    Men nu jäklar, ska de mysas, haha :)


    Så har det inte tagit sig i juni, ska vi höra av oss till fertilitetsavdelningen igen.


     


    Hur går det för er andra?? =)

  • Bebislängtan01
    fabi skrev 2015-04-28 12:13:03 följande:

    Jag var på min spolning idag. Det var svårt för läkaren att spola eftersom min slemhinna var 9 mm, alltså för tjock fast det var 9 dagen i cykeln. Det gjorde ont varje gång hon skulle försöka spola men tur så vara de inte så länge. Nu måste ja vänta tills nästa månad för att istället göra om undersökningen på dag 6 eller 7. Man har vant sig nu på den ständiga väntan.


    Så typiskt att du måste göra om spolningen.


    Ja, det blir mycket väntan på allt, från bim till läkarbesök.


    Tänk om man nån gång kunde bli gravid istället och fick njuta av de, jag tycker att vi som försöker länge och genomgår mycket, förtjänar att bli gravida nu!

Svar på tråden Allt ser bra ut, men svårt att bli gravid!