Inlägg från: Bebislängtan01 |Visa alla inlägg
  • Bebislängtan01

    Allt ser bra ut, men svårt att bli gravid!

    heyorange skrev 2015-05-26 22:59:51 följande:
    Nada! Som vanligt... Du? Äl är väl i krokarna?

    Tråkigt!


    Njae, jag har ju ganska sen äl i vanliga fall, runt dag 18, men igår kväll (dag 11)  märkte jag dock lite äl sekret. Så vi myste till det ifall det skulle vara tidigare äl.


    Blir inte riktigt klok på denna kroppen ibland.

  • Bebislängtan01
    Thotis90 skrev 2015-05-27 17:53:57 följande:

    Jag var i torsdags på återbesök efter titthålsoperationen jag genomgick i november och vi har nu fått klartecken att börja försöka igen. Min läkare sa att med tanke på att jag har endometrios och att vi försökte i 3 år innan operationen så är det rimligt att vi försöker i 6 månader, absolut inte mer än 1 år. När jag tog mina minipiller imorse sa sambon:"Skulle inte du sluta med dem snart?". Vi har inte pratat så mycket om det sedan återbesöket, utan jag förklarade bara att vi har fått klartecken. Inte visste jag att sambon vill börja försöka nästan direkt. Det känns spännande, men samtidigt skitläskigt. Kommer det gå den här gången?


    Så härligt för er att kunna försöka igen och härligt att din sambo vill starta på en gång, hihi =) Vi får hålla tummar och tår att det tar sig för er nu!!
  • Bebislängtan01
    fr0kenandersson skrev 2015-05-27 18:01:59 följande:

    Ibland när man verkligen försöker bli gravida så kan det ta sååååå lång tid. Det är sen när par slutar försöka som det helt plötsligt gick. Jag tror inte man ska försöka, utan kanske bara "ja vi båda vill ha barn" och sedan ha sex varje dag (kanske flera ggr om dagen) utan att stressa. Nu vet jag inte om du förstår hur jag menar men jag hoppas :D hoppas det fungerar för er snart och lycka till!!


    Jo jag förstår vad du menar, men tyvärr så är det inte riktigt så, i så fall skulle tex. jag och sambon ha barn redan, för det är inte varje månad man har haft tanken på barn. Och att ha sex varje dag ska man inte heller behöva ha, det räcker gott med varannan till var tredje dag, då känner sig man absolut mindre stressad också, det vet jag efter att ha försökt i 2 år :) Och tack för ditt lycka till! =)
  • Bebislängtan01
    Lillagris skrev 2015-06-03 21:30:50 följande:

    hur går det för alla? jag börjar närma mig ägglossning tror jag. Spännande


    Jag vet inte om jag haft äl ännu eller om den är på gång, har haft äl sekret 2 dagar. Tidig äl i så fall, men vi myser på ca var 3e dag ett tag till ifall äl skulle vara lika sen som vanligt :) Jag tror att jag har bim 19/6
  • Bebislängtan01
    Hey.orange skrev 2015-06-06 12:27:38 följande:

    Tjabba! Jag har haft problem med att kunna skriva här på ett tag, då appen krashar varje gång jag försöker skriva ett inlägg, och jag har ju glömt mitt lösenord, och mailen är gammal som jag inte har kvar och kan därför inte få ett nytt... Så här är jag igen, nästan samma namn som innan :)

    Hänt sen sist? Jo:

    Jag har äl i början av nästa vecka, min man ska till en androlog i nästa vecka - ingen aning om vad han ska göra där, någon som har erfarenhet?!, samt vi fick vå remiss godkänd igår så vi står i kö för IVF. Vår kötid räknas från slutet av april (ca 4-6månaders kö)...

    Hur går det för er andra?


    Allt går att lösa :D


    Jag har aldrig hört talas om en androlog, så det har inte vi någon erfarenhet, hehe. Men va härligt för er att att ni blev godkända inför IVF, sen kan det ju ta sig under tiden också =)

    För mig och sambon händer inte mycket just nu, vet som sagt inte om jag haft tidig äl, men troligtvis har de varit de, med trådigt äl sekret och ömma bröst. Vi väntar mest på bim, som är nästa fredag på midsommarafton. Skulle det inte ta sig då, ska vi höra av oss till vår läkare igen.

  • Bebislängtan01
    Hey.orange skrev 2015-06-10 18:14:47 följande:
    Jag får rapportera vad man gör där när jag vet :)
    Ältest positivt idag och igår (dag 13 och 14). Tänkte skaffa mig bättre koll på den nu när vi är påväg mot ivf. Så jag hoppas att vi vill få till det ikväll.
    Ok, jag har bim den 24:e.

    Ja et får du göra! =)


    Ja, den här månad har jag ingen aning om vi fått till de under äl så det är inga jätte höga förväntningar. Tänkte dock ta ett gravtest 17/6 två dagar innan bim, sambon fyller nämligen år då och man kan väl ha en liten förhoppning att man kan få ett plus och att ha kan få det som födelsedagspresent ;p 

  • Bebislängtan01

    Glömde helt bort att ta en graviditetstest imorse (vill ta med morgon urin)


    Aja, då är det lika bra att vänta nån dag efter bim om inte mensen dyker upp.


     


    Håller tummarna för er!! =)

  • Bebislängtan01

    Mensen kom i onsdags på sambons födelsedag :'( 2 dagar tidig, men det var bra att den kom tidigare iaf, då kanske menscykeln rättar till sig.


    Har nyss beställt Clearblue Advanced Fertilitetsmonitor + stickor . Det kostade ju en hel del, men jag hoppas att det kan vara till bättre hjälp! Vi ska även ringa vår läkare för att höra hur det blir för oss nu.

    Sen läste jag att en orsak till att inte bli gravid kan vara en kort lutealfas, alltså dagarna mellan äl och mensens första dag. Den tiden ska tydligen vara minst 10 dagar och när jag har räknat på detta, har jag vissa månader haft en kortare lutealfas än 10 dagar. Undrar om det kan vara en orsak?


    Jag ska höra om detta till läkaren,

    Hur går det för er andra?

  • Bebislängtan01
    Hey.orange skrev 2015-06-21 17:13:49 följande:
    Vad tråkigt! :(
    Då börjar du använda fertilitetsmonitorn vid nästa äl?
    Jag har Bim på tisdag eller onsdag. Känner inget.
    Ja den orsaken har jag också läst om. Jag har ca 13-14 dagar om äl testerna stämmer. Har du kollat med läkaren?
    Kram

    Ja, jag tänkte de. Det ska bli intressant att prova.


    Vi får hålla tummarna för dig, så länge mensen inte dyker upp finns ett litet hopp :)


    Jag har ju aldrig tänk på det där med lutealfasen förr, Det var först idag och det var då jag började tänka och räkna lite på de och min lutealfas har varit ganska kort, så därför har jag inte pratat med läkaren om detta ännu, men jag ska ta och göra de, så får vi se vad de säger


     


    Kram {#emotions_dlg.flower} 

  • Bebislängtan01
    89malin skrev 2015-06-24 09:41:27 följande:

    Min mens kom som ett brev på posten även denna månad... vaknade i morse och trodde ryggen skulle gå av... har inte känt av de alls och det gör jag nästan varje gång ca 24h innan. Så hade börjat hoppas på att de kanske va nått där inne ????.


    Dessa kvinnokroppar, ibland blir man tokig på olika "symptom" och allt vad det är.


     


     

  • Bebislängtan01

    Som jag skrev tidigare hade jag beställt hem en fertilitetsmonitor, fick hem den på dag 7 i cykeln och läste sedan instruktionerna på monitorn, då det står att man kan börja använda den från mensen första dag till senast 4:e dagen i cykeln. Det är bara att vänta till nästa gång mensen kommer, om den kommer. Så typiskt! :p

  • Bebislängtan01

    Jus ja, i måndags ringde jag till fertilitetskliniken som vi skulle höra av oss till om inget hänt innan Juni. Jag fick dock svaret att dom är på semester ända till mitten av augusti (!!) hela avdelningen verkligen.. Aja, vad ska man göra. Vi får helt enkelt försöka på egen hand ett tag till =)


     


    Och tråkigt att mensen kom Hey.Orange!

  • Bebislängtan01

    Mensen kom som vanligt i Juli och nu kör jag med clear blue monitorn för första gången, fick maxiamal i förrgår + igår, så nu har vi myst till det de två dagar med maximal även 3 gånger under dagarna med hög.


    Så nu är det bara att vänta, nästa bim är 15/8.

  • Bebislängtan01
    Hey.orange skrev 2015-08-01 16:55:59 följande:
    Håller alla tummar! Jag har inte tagit ältest denna gång, men beräknad äl är på måndag, sen blir den 17/8 bim för oss.
    Håller tummarna för er också!!


Svar på tråden Allt ser bra ut, men svårt att bli gravid!