• Miiia84

    Novemberbebisar 2015

    Också ny här och oplanerat gravid med BF november om allt går vägen. Mår oförskämt bra faktiskt, inget illamående än (min mamma mådde inte illa alls någon av sina) utan bara molvärk i magen och stora bröst än så länge.
    Dock tror jag att jag börjar bli lite trött och mer kissnödig kanske.

  • Miiia84
    Aichan skrev 2015-03-16 12:05:12 följande:

    Vad och hur gör ni för att klara av och orka med vardagssysslorna?


    Jag känner inte mig speciellt påverkad av graviditeten än så jag kör på som vanligt faktiskt. Däremot har jag ibland fått som trötthetsattacker och går det försöker jag vila lite då. Annars får man väl göra som när man blir trött eller får matkoma i andra sammanhang, man får bita ihop =P
  • Miiia84

    Har varit på första hälsosamtalet idag och fick med massa broschyrer hem, bland annat en om en studie på kvinnor som får besvär efter förlossning. Inte precis vad man vill tänka på redan...
    Nästa besök blir om 2 veckor (provtagningar etc)  och sedan är det 2 veckor till Frejasamtal inför KUB-testet som görs ca v 12, då får man se bebis!
    Går in i v 8 i morgon.

  • Miiia84

    Jag har också lite molvärk nästan dagligen och ibland små stick och hugg som strålar till. Dock ingenting som varken oroar mig eller som jag tycker det behövs några piller för, jag tänker att det är normalt med liknande mensvärk när livmodern växer. Har haft betydligt värre mensvärk förr än den här känslan så jag är rätt härdad =P

  • Miiia84

    Jag är så smal sedan innan att jag redan kan se skillnad på min mage, den liksom buktar ut lite mer spänt nertill än innan. Dock ingen bula eller så än, men definitivt mer uppsvälld så fort jag ätit något. Är i v 8 (7+3). Jag känner en spänd bula om jag ligger ner.

  • Miiia84
    gummsanmadde skrev 2015-03-26 10:39:10 följande:

    Hej alla! är idag v8 (7+3). Jag skit ont i brösten, måste ha bh på mig konstant, kan vakna mitt i natten för jag vänder på mig och råkar röra brösten.. AJ! ha också ont i nedre delen av magen, både av växtvärk (gissar jag) och pågrund av tarmarna- känns som man ska skita hela tiden men det är bara en massa luft. men det ska visst vara normalt, läste jag. Har också värsta illamående, spydde konstant hela förra veckan, barnmorskan tyckte jag skulle prova postafen (stavningen är inte rätt) och det hjälper ibland (spyr ändå ibland), blir bara så sjukt trött och sover verkligen från morgon till kväll! Är hemma ifrån jobbet och ska träffa läkaren på tisdag nästa vecka, kanske få en annan tablett eller bli sjukskriven..
    Hur mår ni andra? Mår ni lika underbart som jag Glad


    Jag mår faktiskt riktigt bra, har också ömma bröst och lite molvärk i magen till och från och förutom en förmodad magkatarr (brukar kunna få det av stress annars och har haft lite mkt nu en period) så lider jag inte nämnvärt. Känner av lite mer trötthet, hungrigare än vanligt men trots det inte sådär värst sugen på mat (magkatarren?).
    Provade iaf omeprazol nu efter att ha googlat fram att man kan äta det, brukar räcka med ett par dagar i vanliga fall för att bli av med katarren.

    Är enligt appen i v 9 idag (8+0).
  • Miiia84

    Här rullar det på med veckorna och vi hade s.k. Frejasamtal häromdagen inför KUB-testet och har nu fått tid för det den 24 april. Inskrivningen blir 16 april med provtagning och sådant.
    Enligt appen v 10 , BM säger 9+
    Mår fortfarande bra, det enda som jag tycker är jobbigt är att jag är så sjukt hungrig hela tiden och måste äta mycket oftare. Känns även som att magsäcken trycker uppåt så man inte riktigt vet om man är hungrig, mätt eller har magkatarr...

    Men annars ska jag väl inte klaga, finns ju de som spyr liksom..

  • Miiia84

    Jag är också i v 11 nu enligt appen, jag mår bra. Behöver gå upp tidigt och kissa bara och mer hungrig än vanligt. Jag känner livmodern som en stor boll i nedre delen av magen trots att jag läser överallt att man inte kan göra det än, men det har jag gjort i flera veckor.

  • Miiia84

    Jag ska göra KUB nästa vecka, här i mitt län får alla som vill göra det. Jag gör det mest för att jag vill se bebisen och inte så mycket för att jag tror det ska vara något fel. Skulle det visa något på kromosomerna så gör vi fostervattenprov sen för att se säkert. Jag är dock inte så oroligt lagd så jag tror inte det är så stor risk för något. :)

  • Miiia84

    Idag var vi iväg på Kubtestet. Blev hämtade av en barnmorska från väntrummet och jag fick jättedålig känsla direkt av hennes bemötande, väldigt rakt på och inget prat eller förberedelse alls. Bara upp på britsen, ner med byxor och upp med tröja, på med gele,  klafs liksom.
    Sedan nästan på en gång så sa hon att det såg konstigt ut och att det inte såg normalt ut, det var för mycket fostervatten och hon hade svårt att få en bild. Det här är ingen levande graviditet säger hon bara.
    Kollar runt lite till och sen så säger hon att hon ska boka in mig på mottagningen för läkarbesök så de får titta och bestämma hur det ska avslutas. Pang bom bara.
    Sedan gick hon ut ur rummet.

    Vi satt kvar helt chockade.

    Sedan kom hon tillbaka o bara nä jag fick inte tag på dem. Jag frågade då om varför det inte såg ut att leva, om man inte såg hjärtljud eller nåt. Nä, man såg ingen cirkulation i färgerna sa hon. Sedan gick hon ut o ringde igen,

    Fick komma ner till mottagningen på en gång som tur var, efter viss väntan var det läkarbesök med vaginalt ultraljud. Första gången för mig, kändes läskigt med manlig gynekolog och allting. Tur min sambo var med också!
    Han kunde dock se hjärtat slå och den rörde sig!!!

    Han bad för säkerhets skull överläkaren titta också och det såg lika ut. Jag hade dock en 1 dm stor cysta framför allting, därför kunde inte BM se bra.

    Nu ska jag på nytt försök till Kub nästa vecka, kanske inte går att se på mig dock pga cystan.

    Ringde och bad om en annan barnmorska till det besöket, den där oproffsiga människan vill jag inte se igen! Hon var totalt empatilös.

    Ny preliminär status är v 11+6, ca 1 vecka kortare än jag hade i appen efter senaste mens, men det stämmer med min gissning på befruktningsdag.

Svar på tråden Novemberbebisar 2015