• Gung Ho

    Biomamman springer här som om hon bodde här!!!

    Anonym (!!!) skrev 2015-02-25 15:49:02 följande:

    Min sambo har en son som vi har vv. Rätt som det är klampar hans mamma in utan att ens ringa på! Vad gör man?!


    Säger till din sambo att sätta gränser för ERT hem 'helt enkelt'. Det ska inte behöva vara ditt jobb!
  • Gung Ho
    Ess skrev 2015-02-27 08:26:57 följande:
    Dom kan även ta det ordet och stoppa där solen inte lyser. Förstår inte meningen att det ska låtsas va en sk kärnfamilj när det aldrig ens kommer i närheten.

    Barnen har en mamma och en pappa och det är deras sak att ansvara för barnen, sen kan det kallas bonus/styvmamma hur mycket som helst, rättigheterna och skyldigheterna ökar inte något för det.
    Vi som har ett varmt hjärta och älskar barn föredrar bonusbarn och bonuspappa/mamma.
  • Gung Ho
    Anonym (!!!) skrev 2015-02-27 20:41:01 följande:

    Alltså! Vill ni tjafsa om bonusmamma/styvmamma kan ni väl öppna en ny tråd! Enda anledningen till att jag säger bonusmamma är för att jag snackar familjelivska! Jag ser mig inte som morsa öht! Har snackat med sambon om detta och han tycker att jag överdriver och att hon får springa här hur hon vill eftersom det är hennes barn! Så jävla förbannad! Nu är det alltså två(tre) mot en..


    Jag som brukar hamna i hetluften för min åsikt att man bör gå 'all in' när man flyttar in med barn vill göra en viktig distinktion. I en annan tråd vill styvmamman att barnen skall hålla sig helt borta VV vilket jag inte skulle stödja, barnen måste få känna båda sina hem som just sina hem. I sitt hem reglerar inget schema när man är välkommen. VV är ett sätt att dela vårdnad, inte utestänga barn från sitt hem (även om det självklart praktiskt måste hanteras med logistik).

    Däremot skall man som inflyttad i en familj inte behöva acceptera att den andre föräldern har rätt till ERT hem! Den andre föräldern har 'varje vecka' i SITT hem! Om din man inte förstår detta så har han nog något problem att förstå relationer..
  • Gung Ho
    Anonym (Bonus!!) skrev 2015-02-28 10:43:23 följande:

    Jag har aldrig hört om någon människa som efter att hon/han träffat någon och fått reda på att personen har barn utbrustit: YES! Vilken BONUS! Jag avskyr ord som bonusmamma och bonusbarn och tycker att man kan använda personernas namn istället - det är ju RELATIONER mellan människor det handlar om. Barnet har en mamma och en pappa. Mamman kanske har en sambo, då är det mammas sambo Per. Och så vidare. Men jag pratar också familjelivska nu och för enkelhets skull eftersom man inte vill skriva namn så får det väl bli bonusmamma. Fast inte biomamma. Okej, tillbaka till ämnet: Det blir ju oftast större sak om pappans nya säger till mamman, så jag tror det är smidigast om din sambo säger till. Vågar han inte får väl du ta det. Och lås dörren. Det finns fräcka tjuvar som går rakt in också!


    Jag älskar min bonusdotter och mitt liv hade varit fattigare utan henne. Jag är så glad varje gång hennes lilla hand söker min när vi är ute på stan!
  • Gung Ho
    Ess skrev 2015-02-28 18:46:56 följande:
    Nej det har dom ingen rätt till.

    Exakt vad skulle du snoka efter hemma hos dem?
    Huruvida hon ser barnen som sin familj eller inte, ger inte dig rätten att gå in hos dem.
    Haha

    Vi tycker för en gångs skull samma sak!
  • Gung Ho
    Anonym (degraderad?) skrev 2015-02-28 19:07:11 följande:
    Anonym (Också) skrev 2015-02-28 18:51:07 följande:Undrar jag också vad är det man vill se?

    Är inte ett dugg intresserad över att veta hur det ser ut hos bonus mamma inte min man heller.
    Ni är seriöst inte interesserade av att veta att ert barn bor OK hälften av tiden?
    Att köket inte är fullt av tomma vodkaflaskor och ölburkar? Att barnet sover i en ordentlig säng och inte på en madrass på golvet? Osv.osv.

    Det ger fortfarande inte mamman rätt till att stövla in utan att ringa på dörrklockan, eller att komma utan varsel, men att förbjuda henne att komma överhuvudtaget (som "Också" gör) verkar ju helt vansinnigt.

    Fast då är det väl ens 'ex' man inte har förtroende för? Mitt ex tycker säkert många dåliga saker om mig och relationen är inte denna bästa, men hon litar på att jag aldrig skulle bli tillsammans med ngn som inte var bra för vår son..
  • Gung Ho
    Anonym (Helt off topic) skrev 2015-03-09 13:07:55 följande:

    Jag tycker "biomamma" är ett bra ord på fl, när jag läser det i en rubrik förstår jag direkt vad tråden handlar om.. "Mamman springer här som om hon bodde här!!!", då vet jag inte direkt om det är sambons barns mamma eller mamman till någon kompis eller sambons mamma eller grannens barns mamma ja ni fattar ;)


    Ja, och det är ju i klargörande syfte det oftast används. Ibland är inlägg fulla med personer, relationer och alla gör olika saker. Tycker själv att 'biomamman' är ett lite fånigt ord men är bra för att klargöra. Har bara sett det användas så.
Svar på tråden Biomamman springer här som om hon bodde här!!!