• Anonym (***)

    Har jag rätt i att vara smått paranoid?

    Ärligt talat tror jag inte att folk är så intresserade av dig.

    Man kan leta reda på alla människor om man vill.

  • Anonym (***)
    Anonym (Sara Svensson) skrev 2015-02-27 17:52:34 följande:
    Fast hur lätt är det att leta reda på Sara Svensson om allt du har är ett namn? Och hur lätt är det att leta reda på Pippilotta Viktualia Rullgardina Efraimsdotter Långstrump? (Glömde jag något av hennes namn? ) Det är klart att det är en stor skillnad på ett vanligt och ovanligt namn!
    Jag skrev inte att det var lika lätt, bara att det går. 
  • Anonym (***)
    Anonym (Sara Svensson) skrev 2015-02-27 18:06:04 följande:
    Jag skulle vilja påstå att det är omöjligt att hitta Sara Svensson om det är allt du vet om henne. Unika namn är plättlätt. Tänk dig att du sitter på en safari i Kenya och träffar Sara Svensson och pratar en stund med henne. Du kan aldrig mer hitta henne sen. Men träffar du Pippi Långstrump så hittar du henne direkt fast allt hon också sa bara var sitt namn. Ser du verkligen inte skillnaden?
    Jag tycker du ska söka hjälp för dina paranoida tankar. Sedan förstår jag inte, måste du berätta hela ditt namn för alla du träffar? 
  • Anonym (***)
    Anonym (lagändring) skrev 2015-02-27 18:22:10 följande:

    Det är så typiskt att någon ska komma och säga att man är paranoid bara för att man inte vill fläka ut sitt liv. Har man inte valt att vara en offentlig person så ska ens privatliv respekteras.
    Jag vill iallafall inte leva i ett övervakningssamhälle likt 1984. Jag värnar om min integritet. Gör inte du det så är det Ditt val om du vill hänga ut dig själv, men vi andra ska också få välja vad Vi vill göra.


    Vem pratar om att fläka ut sitt liv? 

    Det enda jag sagt är att om någon vill göra någon annan illa så spelar inte ens namn så stor roll, alla går att hitta. Eller är det bara människor med ovanliga namn som råkar illa ut?

    Och ja, man är paranoid om man inte vill att läkaren ska ropa upp ens namn i väntrummet för att man tror att där sitter någon som vill en illa. Eller om man tror att resebyråtjänstemannen ska göra inbrott hos en för att de ser när man ska vara bortrest. 
  • Anonym (***)
    Anonym (lagändring) skrev 2015-02-27 18:37:06 följande:
    Jag vet att detta kan vara svårt för en indoktrinerad människa att förstå men: Ingen ska gå att hittas! Varken via nätet eller skatteverket.
    Namn,adress,lön osv osv ska inte lämnas ut såvida inte privatpersonen själv godkänt det.
    Lätt som en plätt och något många länder gör och det går jättebra, jag lovar! 
    Vad gör du för att det ska bli verklighet?
  • Anonym (***)
    Anonym (lagändring) skrev 2015-02-27 18:40:57 följande:
    Röstar rätt men verkar vara ensam om det, tyvärr. De flesta verkar inte bry sig.
    Du gör alltså inget åt det, du gnäller bara. Ja, där ser man. 
  • Anonym (***)
    Anonym (lagändring) skrev 2015-02-27 18:44:30 följande:
    Gnäller? Okej.
    Vad mer kan jag göra? Tar gärna emot förslag! 
    Du kan ju börja med att inte kalla folk för indoktrinerade för att de inte håller med dig, dvs hålla dig till sakargument, då är det lättare att få folk att lyssna. Hittills har du ju inte framfört ett enda vettigt argument för din sak.
  • Anonym (***)
    Anonym (lagändring) skrev 2015-02-27 18:44:30 följande:
    Gnäller? Okej.
    Vad mer kan jag göra? Tar gärna emot förslag! 
    Du kan ju börja med att inte kalla folk för indoktrinerade för att de inte håller med dig, dvs hålla dig till sakargument, då är det lättare att få folk att lyssna. Hittills har du ju inte framfört ett enda vettigt argument för din sak.
  • Anonym (***)
    Anonym (***) skrev 2015-02-27 18:49:12 följande:
    Du kan ju börja med att inte kalla folk för indoktrinerade för att de inte håller med dig, dvs hålla dig till sakargument, då är det lättare att få folk att lyssna. Hittills har du ju inte framfört ett enda vettigt argument för din sak.
    Råkade trycka för tidigt.

    Sedan kan du ju engagera dig politisk, skriva debattartiklar osv.
  • Anonym (***)
    Anonym (Sara Svensson) skrev 2015-02-27 19:56:38 följande:
    Det är väldigt många gånger man måste uppge sitt namn. Vid biljettköp, tandläkaren, vårdcentralen, kontoansökningar, medlemskort på ICA, telefonabonnemanget, när man köper en ny mobil, på banken, när man betalar med kort ser kassörskan namnet osv i all oändlighet.
    Anonym (lagändring) skrev 2015-02-27 18:17:42 följande:
    Det är dags att slopa offentlighetsprincipen då den inte gynnar medborgare på något sätt.
    Privatpersoner har rätt till integritet och privatliv i ett demokratiskt samhälle.
    Politiker och andra högt uppsatta kommer alltid komma undan oavsett så offentlighetsprincipen gör inte mycket ändå.
    Passiva medborgare bryr sig inte förrän något händer dem och då är det försent.
    Word.Word igen.
    Anonym (lagändring) skrev 2015-02-27 18:27:30 följande:
    Jag tror inte du förstår...det handlar inte om att någon är intresserad av dig eller inte, det handlar om att om denne skulle vilja BLI intresserad av dig så är det ett knapptryck ifrån. Sen så vet väl inte du om någon är intresserad eller ej? 
    Du låter som de som brukar säga "men jag har inget att dölja". Jasså? Det vet du, hur? Vem bestämmer det? Svenskar är nog de mest hjärntvättade, passiva, korkade idioter jag mött i hela mitt liv och då är jag själv svensk. Suck.

    Word en gång till.



    Och i nästa alla dessa fall, så lämnar  man ut sitt personnummer. Och med ett personnummer är det inte svårt att se var folk bor. Så att du skulle vara så mycket enklare att hitta köper jag inte.
  • Anonym (***)
    Anonym (Sara Svensson) skrev 2015-02-28 17:14:40 följande:
    Så du menar att man ska behöva ge upp sitt namn, sin identitet, sitt band till sin familj och släkt istället för att det ses över vad som får publiceras på internet? Glöm inte att personen även ska lära hela sin bekantskapskrets det nya namnet (läs trådar här om ledsna människor som blir kallade sitt gamla förnamn 20 år efter namnbytet) och behöva förklara varför dom har bytt resten av livet. Hur kul är det tror du?
    (Dessutom är det är inte lika lätt att byta namn i alla länder som i Sverige. I USA t ex måste man gå framför en domare och förklara varför man vill ha ett nytt namn. Man måste även annonsera i tidningar sex veckor i sträck för att få byta namn och det är inte ens säkert att man får byta. Inte för att namnbyte i USA hör hit men iaf.)

    Så tycker du verkligen att det är rimligt att folk ska behöva gå igenom det för att vem som helst har rätt att publicera allt om alla på internet? Vad finns det för allmänintresse som behöver tillgodoses så att en främling i Tyskland som vet ditt namn kan ta reda på hur din bostad ser ut och var den ligger, vad den har kostat, om du är gift och har barn, vem du bor med, vad du tjänar per år, vilken bil du äger, när du fyller år, var du jobbar, om du har varit inblandat i något kriminellt, har vittnat eller tom varit brottsoffret, osv i all oändlighet. Varför behöver vem som helst få tillgång till det? Kan ni verkligen inte sätta er in i situationen att det är speciellt obehagligt för människor med ovanliga namn?
    Tirem skrev 2015-02-28 13:55:15 följande:
    Nej, jag ser inga problem med det! Vill någon få tag i någon hjälper det inte med ett ovanligt namn. Vill man hitta någon finns det alltid vägar att få reda på uppgiftern
    Så där naiv kan du bara inte vara? Om någon bara har ditt namn "Sara Svensson" så kommer hon aldrig på en miljon år att hitta dig. Men heter du Pippi Långstrump så kommer hon att hitta dig på några sekunder. Kom inte och säg att det visst går för det gör det inte om namnet är allt du vet om personen med det vanliga namnet.

    Att byta namn är en lösning på ditt ditt problem. Men vill du inte lösa ditt problem, så får du fortsätta vara paranoid.

    Men du lever i ett fritt land, och om du anser att det är jobbigare att byta namn än att finnas överallt på internet, så är det ju upp till dig. 

    Varför lämnar du ut ditt namn till människor du inte känner? De exemplen du skrev om innan räknas inte, för då måste man man även uppge sitt personnummer, och med personnummer hittar man nästan alla, även de med vanliga namn.
  • Anonym (***)
    Anonym (Sara Svensson) skrev 2015-02-28 17:50:15 följande:
    Jag tar det igen; alla med ovanliga namn ska alltså behöva byta identitet istället för att vad som publiceras på internet ses över? Tycker du verkligen att det är rimligt?

    Och du kan lägga ner att försöka skuldbelägga mig för att främlingar får reda på mitt namn för det begriper säkert du också att det är många främlingar som får veta ens namn en helt vanlig dag. Vi tar en inrikes flygresa t ex då ser hon som checkar in dig namnet, i säkerhetskontrollen ser dom namnet och när du ger biljetten för att gå ombord så ser dom namnet. Där har du tre personer rakt av som kan hitta Pippi på en sekund jämfört med att ingen skulle hitta Sara av dom tre personerna som bara har sett ett namn på en biljett. När man bokar en massage så uppger man sitt namn, när man bokar en privat kiropraktor så uppger man sitt namn, när man ska klippa håret så uppger man sitt namn, när man bokar ett bord på restaurang så uppger man sitt namn, det finns hur många ställen som helst man uppger sitt namn utan att för den delen ge sitt personnummer.

    Sen tjatar du om att byta namn hela tiden. Tycker du verkligen att någon som har haft sitt namn i 20-30-40-50 år ska behöva byta namn- sin identitet!- som man byter en tröja för att allt möjligt ska få publiceras på internet? Vart tog vår rättighet att ha lite integritet vägen?
    Nej alla med ovanliga namn behöver inte byta namn. Bara de som är så paranoida att de tror att alla som får reda på namnet vill börja googla direkt.

    Hur mycket har du råkat ut för pga ditt ovanliga namn?
  • Anonym (***)
    Anonym (Sara Svensson) skrev 2015-02-28 17:50:15 följande:
    Jag tar det igen; alla med ovanliga namn ska alltså behöva byta identitet istället för att vad som publiceras på internet ses över? Tycker du verkligen att det är rimligt?

    Och du kan lägga ner att försöka skuldbelägga mig för att främlingar får reda på mitt namn för det begriper säkert du också att det är många främlingar som får veta ens namn en helt vanlig dag. Vi tar en inrikes flygresa t ex då ser hon som checkar in dig namnet, i säkerhetskontrollen ser dom namnet och när du ger biljetten för att gå ombord så ser dom namnet. Där har du tre personer rakt av som kan hitta Pippi på en sekund jämfört med att ingen skulle hitta Sara av dom tre personerna som bara har sett ett namn på en biljett. När man bokar en massage så uppger man sitt namn, när man bokar en privat kiropraktor så uppger man sitt namn, när man ska klippa håret så uppger man sitt namn, när man bokar ett bord på restaurang så uppger man sitt namn, det finns hur många ställen som helst man uppger sitt namn utan att för den delen ge sitt personnummer.

    Sen tjatar du om att byta namn hela tiden. Tycker du verkligen att någon som har haft sitt namn i 20-30-40-50 år ska behöva byta namn- sin identitet!- som man byter en tröja för att allt möjligt ska få publiceras på internet? Vart tog vår rättighet att ha lite integritet vägen?
    Du har lika mycket/lite integritet som någon med ett vanligt namn. 
Svar på tråden Har jag rätt i att vara smått paranoid?