• Alexi

    hjälp min bror har blivit lämnad :(

    liindalus skrev 2015-02-28 02:40:07 följande:
    Han vägrar prata med någon, jag och våran mamma. Kan väl få ur honom ett par ord ibland. Han har grov adhd och arsberger syndrom och period depression pågrund av diagnoserna

    Han blir bara arg och tyst när man föreslår diverse samtalskontakt :(
    Men himmel, jag hoppas verkligen att soc är medveten om hans problem och de här diagnoserna. Det låter ju inte som ett stabilt hem för ett litet barn.
  • Alexi

    Ärligt talat, jag tror inte man är en lika bra förälder med massa psykiska diagnoser. Hur skulle man kunna vara det? Typ med depression, om man är deprimerad på en nivå att det påverkar vardag och arbetsförmåga, då känns det självklart att det påverkar interaktionen med barnen.

  • Alexi
    liindalus skrev 2015-02-28 19:13:05 följande:

    Du har nog aldrig vart i kontakt med personer som har diagnoser, han har en lätt variant av depression som inte ens behöver medicineras, samtidigt känner jag otroligt många fantastiska föräldrar som tom går på antidepressiva medel.

    Förklara gärna hur arsberger och adhd gör en till sämre föräldrar så har jag nått att garva åt :)


    Med din attityd så tror jag inte att det spelar någon roll vad jag skriver. Men självinsikt är ju en bra början och har man inga som helst påverkan av en diagnos ska man kanske inte ha den diagnosen. Föräldraskap handlar ju om så mycket mer än att förse barn med mat och kläder, det handlar ju massor om social förmåga och kompetens, interaktion, empatisk förmåga och all sådan vägledning. Och de delarna tror jag kan brista hos en förälder med psykiska diagnoser.
  • Alexi

    Men det är ingen som påstår att han är utvecklingsstörd eller att barnet skulle vara skadat. Men med så pass många olika problem är det viktigt med stöd. Om man har asberger är väl risken att man inte klarar sociala sammanhang lika bra som andra och hur ska man då kunna lära sitt varn det? Och eftersom ärftligheten är hög är det ju viktigt att vara uppmärksam om barnet har liknande svårigheter. Och vem ska då träna barnet, svårt för föräldrarna antagligen.

    Och för övrigt. Utvrcklingsstörda kan vara föräldrar och klara det ett tag, omvårdnaden kan de kanske fixa. Men, ju större krav som med barnets ålder ställs på det sociala samspelet, desto svårare får de. Och det kan ju vara samma saker här, trots hög iq.

Svar på tråden hjälp min bror har blivit lämnad :(