• Angel D

    hjälp min bror har blivit lämnad :(

    Inte för att vara elak mot din bror men tusentals kvinnor går igenom samma sak och de klarar det. Det kommer han med göra. Han är fortfarande i chockstadiet över att ha blivit lämnad. Det tar ett tag att komma över. Det går fortare om han ser till att få en samtalskontakt, typ kurator eller psykolog. Det kan han få via bvc.


    Det är en mardröm att bli lämnad ensam med en så liten, det är det. Men det går. Han har rätt att få hjälp. Hans arbetsgivare får se till att ge honom pappaledigt. Mamman för skriva över dagar så att dom räcker till. Han kan få avlastning via soc. Borde inte vara några problem alls med det under dessa omständigheter.


    Han är inte ensam om att bli lämnad. Tipsa honom att söka kontakt med andra som blivit lämnade med små. Troligtvis är det flest kvinnor men saken i sig är ju samma. De är ensamma med hela ansvaret och chocken. Han behöver prata med folk som upplevt samma sak.


    Det kommer att bli bättre men det kommer ta tid.


    Han måste ge sig tid att sörja över att förhållandet är över, därför är det bra om han ansöker om avlastning via soc. Tro mig, de har sett/hört allt, de vet vad som behövs göras. Han har samma rätt till hjälp som en kvinna i hans sits.


    Gå med honom när han går till soc, var moraliskt stöd på så vis. Om ni bor nära så gör saker ihop. Laga mat, gå promenader. Se till att han inte stänger in sig hemma och hamnar i en depression. Gör han det ändå, se till att han får hjälp av vårdcentralen.


    Önskar honom lycka till och hälsa honom att detta klarar han. Det blir lättare med tiden.

  • Angel D

    Gör en oros anmälan till soc då. Då kommer han att få den hjälpen han behöver ändå. Du gör ju inte en anmälan föra att sabotera utan för att hjälpa din bror och hans barn.

Svar på tråden hjälp min bror har blivit lämnad :(