Inlägg från: sextiotalist |Visa alla inlägg
  • sextiotalist

    Är det någon vänlig själ som kan förklara för mig hur det funkar med föräldrapenning och hur fasiken folk egentligen har råd att vara mammalediga?!

    Nu har ni låga inkomster. Medianlönen ligger på c:a 29 000 i månaden och medellönen något lägre. Så de flesta får ut mellan 35 000 och 40 000 efter skatt och när de lever ihop.

    Så där har du svaret.

    När jag var föräldraledig eon år tillbaka fick jag ut 10 000 i månaden ungefär. Då var ersättningen lägre, både procent (75%) och maxbeloppet.

    Nu är det väl knappt 20 000 om man tjänar ok

  • sextiotalist
    Anonym (...) skrev 2015-03-01 12:51:34 följande:

    Vi planerade inte att bli med barn och för oss blev det också en chock. Jag kommer få ca 10 000 i mån och ta ut 4 dagar i veckan. Om min kille hinner få ett mer välbetalt jobb innan(han har några intervjuer nu i veckan-håll tummarna!!) eller under min mammaledighet så ska jag nog bara ta 3 dagar i veckan för att spara på dagarna. Så otroligt mycket att tänka på.

    Jag kan verkligen inte förstå hur man klarar sig på lägsta sgi som vissa gör, tror det blir ca 5000 kr i mån med barnbidraget. 

     


    De som har lägst ersättning har troligen ingen inkomst alls
Svar på tråden Är det någon vänlig själ som kan förklara för mig hur det funkar med föräldrapenning och hur fasiken folk egentligen har råd att vara mammalediga?!