Inlägg från: puss |Visa alla inlägg
  • puss

    När blir embryot en människa?

    Zpree skrev 2015-03-03 22:21:55 följande:

    Embryot 'blir' en människa när den fått sin själ.


    Dumheter.det är i v 28 har jag för mig.
  • puss
    Zpree skrev 2015-03-03 23:22:51 följande:
    Dumheter?? Så du är allvetare eller? Barn som föds i vecka 22 då och överlever. Vad kallas de för nåt enligt dig?
    Ja, det är dumheter. "Att få en själ" är i ger juridiskt begrepp eller medicinskt.

    Och det är inte "enligt mig", det finns givetvis en tidsmässig gräns för vad som är vad.

    Ett embryo är inte en människa, det är ett embryo. Man begraver och registrerar inte ett missfall.

    Det hör man med dödfödda barn.

    Självfallet finns det en gräns mellan dessa två händelser och det har inget med "själ" att göra.
  • puss
    Zpree skrev 2015-03-04 19:29:08 följande:
    Varför vill du diskutera nåt du inte vet nåt om? Jo begreppet själ används idag ex inom psykologin. Det finns heller ingen som har kunnat bevisa att själen inte existerar.

    Och ja, vecka 28 är enligt dig för att i Sverige räknas ett foster som ett barn i vecka 22 och ska folkbokföras och få ett födelsebevis även om det avlider för att barn som föds i vecka 22 kan överleva med dagens teknik. Tidigare gällde vecka 28 just för att man inte kunde rädda barn födda före den veckan. Och ingen kan veta hur tidigt man kommer kunna rädda foster i framtiden med hjälp av forskningen. Socialstyrelsen har satt gränsen för abort till vecka 18 och efter det måste man ansöka om särskilt tillstånd. Så att koranen och profeten Muhammed redan för 1400 år sedan talade om tre fosterstadier och räknade fostret som ett barn efter 120 dagar just för att det då får sin själ och ska begravas om det dör är inte konstigt alls. Förtidigt födda kallar man för barn. Jag har själv haft ett barn på neonatalavdelningen och ingen där gick omkring och kallade sina barn för foster. Så frågan är egentligen när man kan kalla det för barn i magen och enligt mig så blir det efter 120 dagar
    Psykologi är inte medicin.
  • puss

    Dessutom fungerar inte vetenskap så att man ska bevisa att nåt INTE existerar.

    Omg va dum du är. Kom sen inte och säg att JAG inte vet nåt.

  • puss
    Zpree skrev 2015-03-07 14:20:47 följande:
    Omg vad dum du är. Du är så dum så du vet inte ens i vilken tråd du har hamnat. Du börja svamla om att själ inte är ett juridiskt eller medicinskt begrepp. Och att ett foster räknas som barn i vecka 28. Jag ska försöka vara tydligare nu för du verkar ha svårt att fatta.

    Ordet psykologi kommer från grekiska psyche som betyder SJÄL. där har du begreppet. Så du kan inte påstå att ordet själ inte är ett begrepp. Sen har jag aldrig påstått att psykologi räknas som medicinsk vetenskap. Men psykiatri däremot som ordagrant betyder själsläkekonst går under medicin vetenskap ja. Jag har inte diskuterat vetenskap med dig öht. Jag skrev vad jag trodde på. Sen utvecklas vetenskapen kontinuerligt. Nya sanningar omkullkastar de gamla. Jag gav dig ett exempel på det när det gäller fostrets överlevnad utanför livmodern. Men du verkar inte fatta.

    Så för att du ska kalla en tro för nonsens så får du ha belägg för det. Eller bara hävda att du inte tror på nåt annat än vetenskap. Men du går steget längre än all vetenskap tydligen för ingen vetenskapsman skulle säga nonsens utan bara hävda att man inte vet.

    Jo man kan visst använda sig av vetenskap för att kolla om nåt är eller inte är på ett speciellt sätt. Varför tror du annat? Det finns mycket intressant forskning där man försöker bevisa/motbevisa historiska personer från tex Bibeln. Fanns Jesus på riktigt tex?

    Och det finns forskning från början av 1900-talet där man försökte bevisa att själen existerar.

    Du hävdade att ett barn som föds innan vecka 28 inte räknas som ett barn. Varför undrade jag. Kan du inte svara på det eller?
    jag har inte frågat om begreppet, och förlossning har inget med psykologi att göra. det är en medicinsk insats. vet du många som föder hos psykologen, förutom du själv?
    cuz i´m a wild wild bitch.
  • puss
    Zpree skrev 2015-03-08 03:43:17 följande:
    Hahahaha. Nää men har du fött hos psykologen? Eller du kanske gjorde det hos juristen?
    Som jag sagt är förlossning en medicinsk insats.

    Tror du det sker hos jurist får det stå för dig.
  • puss
    Zpree skrev 2015-03-08 08:37:49 följande:
    Nä men vet du vad en förlossning är? Vad vill du? Bounda och dela förlossningsberättelser?
    Det vet jag inte hur du kan få för dig. Presentera gärna de bevis du har för dina teorier om när ett embryo klassas som människa.

    Och håll dig till ämnet tack.
  • puss

    I övrigt är det skillnad på "bond" och "bound", upplysningsvis.

    Jag antar att du menar "bonda".

Svar på tråden När blir embryot en människa?