Inlägg från: sextiotalist |Visa alla inlägg
  • sextiotalist

    Förtvivlad mamma

    Det är nu din man måste rycka in och avlasta dig. Det är hans ansvar inte hans mammas ansvar.
    Han får helt enkelt dra ner på arbetet.

    Kan du inte försöka få några mer timmar för barnet på dagis, så han får göra av med mer energi.
    Sedan är tre-årsåldern ofta jobbig, både för barn och föräldrar.

    Du behöver inte heller leka med ditt barn, jag avskydde att leka, men gjorde annat istället. Orkar du går promenader så kan ni ta promenader i någon skog eller park där han kan undersöka det som finns, ta med dig en vagn så du kan ha som stöd och även lägga alla insamlade stenar i

  • sextiotalist
    HannahLee skrev 2015-03-05 10:50:38 följande:

    Tack ni som har svarat. Min man tjänar typ dubbelt så mycket som jag och jobbar på ett privat företag. Att han ska gå ner i tid är en möjlighet som vi har utrymt men med mig sjukskriven är det inte möjligt.

    Tack för era tips och era igenkänningar- det hjälper. Min son är faktiskt rätt omöjlig nu: han sticker, alltså rusar blint rakt fram, rätt ut i trafik, så fort han går bredvid vagnen. Hur jag än skäller och försöker hindra så gör han det. Dagis påpekar det som ett problem och jag har varit på Bvc hos deras socionom för att prata om hur jag kan göra med rymmandet- eftersom det ju är en säkerhetsfråga. Har sele även vid gång- men det leder till raseriutbrott. Att han skulle sitta ner och fixa med pärlplatta eller hjälpa mamma med att baka är en dröm som jag har. Men han vill bara springa och skrika och banka. Han vill inte rita eller se på film eller sitta still. Faktum är att han bara verkar ha en växel- full fart framåt. Han kommer just nu i ständiga konflikter med andra barn så man måste passa honom noga så att han inte slår el nyps när han leker. Jag har täta sammandragningar hela tiden och det känns så hopplöst att jag bara vill gråta att försöka jaga efter honom jämt, samtidigt som det känns som om förlossningen ska starta när spm helst.

    Ibland tänker jag att jag inte vill mer. Inte vill vara mamma, höggravid - bara lämna allt. Jag har avskytt dom här åren i hemlighet men dolt det väl- och nu börjar det om. Det är en pojke till jag väntar och ända sen vi fick veta det har jag känt mig förtvivlad. Allt detta stök och skrik och alla dessa bilar på golvet överallt.

    Men idag har jag satt in en annons på blocket efter en extramormor. Kanske kan även hon hjälpa oss vid / kring förlossningen, om vi får tag på någon. Jag ska även visa era svar för min man.tack. Har ni fler tips?


    Verkar mer än bara trotsig, det kanske är så att du behöver extra stöd och verktyg.
    HannahLee skrev 2015-03-05 10:57:55 följande:

    Ett annat problem är att minnande är så trött hela tiden. Han är verkligen blek av trötthet efter de här åren, där ingen av oss nånsin fått sova en hel natt. Han orkar inte steppa in och ta lek och nattningar när han kommer hem, han blir bara irriterad. Så då tar jag det. Har ni andra liksom superkillar som orkar ha krävande jobb och sen bara komma hem och ta över markservicen? Min man är 46, tio år äldre än mig, kan det vara det?


    Tror jag inte, min sambo tyckte det var betydligt jobbigare och var tröttare när hans två äldsta föddes.
    Min bror är äldre än din man och har två småttingar och klarar både nattvak och tempot riktigt bra, min mamma som var mellan 15 och 20 år och yngre när hon fick oss är mer än fascinerande att vi har klarat småbarnsåren mer utvilade än hon och min pappa gjorde.

  • sextiotalist
    Moiranna skrev 2015-03-07 09:26:55 följande:

    Det här är lite OT, hoppas det är OK. Men jag undrar varför det har blivit så här nu, att så många mammor har svårt att passa barn? Att det inte känns naturligt att umgås med barn, utan upplevs som så himla jobbigt?

    Beror det på att vi lever för isolerat i små hushåll, att få (svenska) flickor får hjälpa till att passa barn under uppväxten som de självklart fick göra förr, och som flickorna i vissa invandrarkulturer fortfarande får göra? Jag kommer ihåg när min dotter gick på dagis. När jag hämtade brukade det vara ett par flickor med slöja där, i 10-11-årsåldern, som hämtade var sitt småsyskon.

    Uppfostras flickor till att bli så intellektuella och karriärinriktade idag, att vi helt glömmer bort att uppfostra dem till mödrar också?

    Hur påverkar det barnen? Och vad ska vi göra åt det?


    Nu är jag 50+ och växte upp under hemmefrueran och nej, ingen av mina kompisar tog hand om småsyskon eller något sådant. Själv kommer jag från en familj där kvinnorna yrkesarbetade och hade barnflickor.

    Jag är glad att man uppfostrar flickor (och pojkar) till att göra vad de själva känner för att göra.

    Jag känner ingen som är uppfostrad till att bli hemmafru. När det gäller barn så är varn generellt intetsägande och jobbiga. Speciellt i pluralis.

    Som uppvuxen med en yrkesarbetande mamma, som tredje generationens kvinna med eftergymnasial utbildning så är jag väldigt nöjd. Min mormor har varit min förebild, yrkesarbetande, utbildad. Även min äldsta moster (född på 1910-talet) som började doktorera i biologi är också en förebild.

    Vi son är den uppväxande generationen har nu barn som också går i samma spår, oavsett om det är pojke eller flicka.
  • sextiotalist
    Moiranna skrev 2015-03-07 10:36:06 följande:

    Nu talar du ju emot dig själv. Du erkänner ju att din uppfostran har fått dig att tycka att barn är intetsägande och jobbiga?! Tror du att det är bra för barnen, att deras mammor, barnskötare, fröknar, nannies o.s.v. tycker så?

    Det går ju tyvärr inte att komma ifrån, att om vi inte skaffar barn och fostrar upp dom på ett bra sätt, så tar den här världen slut... och NÅGON måste göra det. Varenda barn måste ha minst en person som tar hand om det under en (i jämförelse med andra arter) mycket lång tid.


    Jag har aldrig varit en barnmänniska. Inte ens som liten flicka. Det har inget med uppfostran att göra. Min lillebror är mer barnkär än vad jag är.

    Jag har ett barn, det var precis lagom.
Svar på tråden Förtvivlad mamma