Inlägg från: Anonym (Bibbi) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bibbi)

    Förtvivlad mamma

    Hej ts, jag kan ge tips på att underlätta så att din son blir mer lugnare.

    1. Rutiner samma allti

    2. Behåll en lugn ton o skrik inte, när du vill vara bestämd var det i tonen och din handling. Ha även ögonkontakt med din son så han ser helheten.

    3. Maten undvik mat med mkt socker, låt han få en stadig middag utan att ha tex pasta. Det ger mer aktivitet.

    4. Fixa en belöningstavla med klistermärken o stjärnor. Dela upp dagen i 4 olika tider så kan han bli belönad, målet får du tänka ut så han vet vad du vill att han ska uppnå.

    5. Börja pyssla tillsammans, baka, även vardagliga bestyr som att ni kan sorters tvätten.

    Kort o gott låt din son vara med i vardagen se han som en go liten kille som behöver tydliga o konsekventa handledningar.

    Han vill inte sitta still, men du kan lyckas, jag hade så stora problem med min son och det hjälpte verkligen att jag var tydligare.

    När han springer ut i vägen, säg att det är farligt och att du blir rädd när han gör så. Han måste hålls dig i handen eller i vagnen.

    När han springer ut i vägen, ta han därifrån sätt dig på huk o ha ögonkontakt säg att det är farligt. O krama om han. Säg att det är mammas jobb att se till att du onte skadar dig. Du får hjälpa mamma med sitt jobb.

    Vid ett utbrott sitt ned med han stå inte o titta ner, bättre att vara på samma höjd. Denna son vill bara bli älskad och behöver mer tydlighet. Tycker att du verkar em stark mamma och du kommer att klara detta, ge det lite tid. Det blev långt, hoppas du förstår, skriver från Mob ngt kan blivit fel. Kram

  • Anonym (Bibbi)
    HannahLee skrev 2015-03-05 19:05:19 följande:

    Tack för er respons. Ser att det kommit lite frågor, försöker svara:

    - som ett förtydligande. Min man kommer i samband med fl. att stanna hemma tillsammans med oss tre i tre månader( fl led/ semester) enl

    Ök med sin arbetsgivare. Visst kanske vi skulle ha ekonomiskt möjlighet att han gick ner i tid redan nu - men arbetsmässigt är det omöjligt, av hänsyn till denna kommande långa ledighet.

    - han lämnar redan nu på mornarna och har gjort länge för att jag skulle kunna vara på kontoret redan vid 07. Nu är det för att jag ska få vila.

    - vi bor i stor villa och vår son har ett rymligt lekrum med rutschkana, tält och massa prylar.

    - jag ska fundera över detta att han i bland kanske får gå på fsk tom kl 15. Det har pedagogerna själva föreslagit eftersom dom väl tröttnade på min bleka gravid matta nuna ett tag när illamåendet var som värst. Jag blev själv väldigt mycket lämnad som liten och var alltid sist kvar på dagis. Det är en stor rädsla för mig- att mitt barn ska känna sig övergiven. Mina föräldrar struntade som sagt för det mesta i mig och det är, även om jag inte brukar prata om det, en livssorg att bli bortvald jämt.

    Till sist: tack för dom konkreta tipsen om vad jag kan göra ang att han sticker. Jag hämtade honom plus en annan sagismammas barn i dag och gick lugnt med dom en bra bit till en väntande aktivitet. Efter aktiviteten åt han och jag i en mindre restaurang ( vi gör det rätt ofta) och han gjorde då ett rymningsförsök. Jag satte mig bestämt på huk framför honom och sa med mörk, bestämd röst bara " nej". Han kom av sig- och det har varit en allt igenom bra kväll. Jag ska också fundera över hans kost och det här med socker.

    Undrar också om nån kan hjälpa mig med min oro över var han ska vara/ med vem

    När fl. Startar? Hur kan jag förbereda? Nån som fött " själv?"


    Hej vad bra att du kunde använda dig av tipsen. Nu när du hämtade ett annat dagisbarn, skulle du inte kunna fråga om din son kan vara hos dem?

    Eftersom farmor verkar upptagen så skulle jag annonsera även efter en barnflicka hon kan ju vara hemma hos er, då har han sin trygga miljö. Ibland kan du även se lite lappar i affärer. Tänk att du vill ha en tjej på 18-20 år som har syskon och är van vid barn.

    Låt din son och barnflickan umgås hemma i ca 2 timmar åtgången så blir det mer lagom. Lycka till, ni kommer att fixa detta, kram.
Svar på tråden Förtvivlad mamma