Inlägg från: pratglad och passionerad |Visa alla inlägg
  • pratglad och passionerad

    Sex eller samtal?

    Nu är jag varken ytlig eller kvinna så jag kan väl inte riktigt känna igen mig i din upplevelse men jag inser att det blir ett dilemma för dig.

    För mig är det faktiskt så att jag blir attraherad av hela personen. Visst kan det väcka min nyfikenhet med en snygg och vacker tjej men för att komma vidare till attraktion - tillräcklig för att vilja ha sex - så måste hon även förföra min hjärna.

    Humor, snabbtänkt, värme och omtanke.. lite busig och allmänbildad. 
    Finns inte de bitarna med från början så kommer det att stanna vid en fika.

    Så, med risk för att låta negativ, så handlar det kanske om att fundera över vem du själv är, vad du vill med ditt liv och vänta in (hoppas på) lite personlig mognad..
    Vet inte hur gammal du är men jag gissar (hoppas) att du inte är alltför gammal än..

    En god vän sa för många år sen något träffande om detta; En fin kropp kommer du att vänja dig vid, den kommer inte överraska dig efter en tid. En spännande personlighet kan fortsätta att överraska och förföra dig resten av livet.

    Så hur ska du göra?
    Ja, gilla läget - dröm om den perfekta killen som har ALLT (och som dessutom väljer dig) eller väx upp..

  • pratglad och passionerad
    Anonym (Lisa) skrev 2015-03-05 20:41:12 följande:
    Du säger att en snygg tjej väcker din nyfikenhet men sedan måste hon även förföra din hjärna. Så hon måste vara snygg först OCH sen intressant. Är det inte exakt det jag pratar om? Du säger inte någonstans att du tar en fika med en ful tjej som du förälskar dig i på grund av hennes spirituella sida. Eftersom du inte känner mig ALLS så är det konstigt att du antyder att jag inte har personlig mognad. Jag däremot känner mig själv väldigt väl vid det här laget och inser mina begränsningar men tycker det är på tiden att hitta någon jag kan finna intressant men som jag också tänder på. Det finns massor med folk som tänder på olika saker - fötter, latex, dominans m.m. Jag tänder på en vältränad manskropp. Och samtidigt attraheras jag av intressanta samtal. Och tycker att det verkar svårt att få både och. Som jag sa i mitt förra inlägg så skulle jag välja den intellektuella biten framför den fysiska med förhoppningen att attraktionen växer fram. Men det har inte funkat så hittills...
    nej nej nej. Jag säger inte alls att hon måste vara snygg först, eller snygg alls.. Jag säger att jag kan förstå hur en snygg tjej  (i mitt fall) skulle kunna väcka lite intresse, att man tittar och blir glad. 
    Det är däremot inget primärt för mig, jag "söker" inte snygga brudar i första hand.. Jag lockas oftare av tjejer som jag upplever har integritet, en egen stil, ett fint leende, självförtroende.. 
    typiskt "snygga" tjejer kan lika ofta ge mig en känsla av.. en gäspning, om det känns som att de är tydligt fåfänga och värderar yta. Lite fördomsfullt från min sida (erkänner) men det är en känsla jag kan få emellanåt. Ibland blir jag ju motbevisad  och får ändra mig.

    Ska väl säga att det var länge sen jag träffade nån IRL eftersom det oftast tenderar att bli ytliga värden.. min sambo träffade jag via nätet och henne var jag vääldigt intresserad av och attraherad av innan vi ens träffats. Sen visade det sig att jag hade tur även med den biten. Hon är inte vad man objektivt skulle beskriva som klassiskt snygg (typ mannekäng/fotomodell) men i mina ögon är hon den vackraste jag mött, redan innan vi sågs.

    Du har givetvis rätt i att jag inte känner dig, du kanske är väldigt mogen och utvecklad på alla sätt.. men för mig går det inte ihop med mognad å ena sidan - men å andra sidan att man letar efter en blivande partner utifrån utseende i första hand.. och därefter hoppas att det även finns något på insidan..
    Min erfarenhet är att man med åren lär sig att inte döma "boken efter omslaget", man lär sig hitta andra värden och triggers.. man upptäcker att skönhet och sexighet inte sitter i magrutor, biceps och en svallande kallufs..

    Nu har du ju uppenbarligen problem på ett eller annat sätt eftersom du tar upp det här. Jag tror du hittar svaren hos dig själv (om ett antal år) snarare än en lösning på att få tag på rätt killar..

    Men jag har haft fel många gånger förr.. det kan vara ytterligare ett sånt tillfälle.. 
    Lycka till oavsett, jag menar inget illa.
Svar på tråden Sex eller samtal?