Inlägg från: Dexter dot com |Visa alla inlägg
  • Dexter dot com

    Hund med diarré

    Det absolut bästa är att ge Diarsanyl som stablliserar upp magen ihop med ett dietfoder tex Eukanuba Intestinal. Man kan även ge skonkost tex kokt vit fisk/kyckling med ris och morotspure´( finns på barnmatshyllan) i små portioner 5-6 g/dag men det tar mycket längre tid än med dietfoder + att du måste fasa in ditt vanliga foder unden nån vecka efter att magen är helt ok. Förr körde jag alltid skonkost men sen jag upptäckte Eukanuba Intestinal har jag alltid en påse hemma.

  • Dexter dot com

    Diarsanyl köper jag på apoteket och det doseras genom spruta så det trycker du enkelt ut i munnen på hunden. Jag har bara gett torrfoder av dietfodret men det har nog ingen betydelse om du ger på burk mer än att det blir mycket dyrare.

  • Dexter dot com
    MoaElis skrev 2015-03-05 17:47:08 följande:

    Det blev att köpa diarsanyl och dietfoder då hon inte är riktigt rumsren, vill gärna att det ska gå över snabbt... Men att få i henne det var lite omöjligt, men det måste ju gå lika bra att smeta in det i maten? 

    Doseringen förstår jag inte riktigt, är ett sånt litet steg  "1" eller är 1 vid första strecken? Det känns ju som det rimliga men då blir det så otroligt mycket hon ska ha.


    Har för mig att varje "hack" är 2 ml och min 7 kgs hund ska ha 1-2 ml 2g/dag dvs pyttelite. Jag trycker bara in det i mungipan men tycker du det är krångligt så blanda det i maten. Glöm inte att kolla att hon dricker minst 0,5 dl ( gärna mer) vatten per kroppskg så hunden inte blir uttorkad.
  • Dexter dot com
    MoaElis skrev 2015-03-07 11:46:21 följande:

    Det var lite bättre igår kväll men inatt/idag är det diarré igen... Så jag funderar på om fodret jag köpte kanske inte var det bästa, jag kanske ska testa med bara morotspuré ett tag? Köpte brit care dietfoder.


    Brit Care har väl inget dietfoder för mage/tarm? Om man ger tex Eukanuba Intestinal eller Hills i/D behöver du inte fasta hunden alls utan fodret stabiliserar upp och läker mage/tarm direkt och är mycket mer effektivt än morotspure´och skonkost. Att fasta hunden kan förvärra det hela om det tex är magkatarr då magsyran ställer till det i en tom mage.
  • Dexter dot com
    MoaElis skrev 2015-03-07 16:12:24 följande:

    Men om det nu är fel foder, är det väl bättre att ge hennes vanliga i sådana fall? Trodde bara att det skulle vara ett dietfoder. Får köpa det rätta hos veterinären annars, då det inte verkar finns i vanliga djuraffärer.


    Eftersom hon fortfarande har diarre´behöver mage/tarm "läkas" med antingen dietfoder (för mage/tarm) eller skonkost och då får då fasa in hennes vanliga foder långsamt under en period när magen är stabil igen.
Svar på tråden Hund med diarré