Inlägg från: Axo |Visa alla inlägg
  • Axo

    Hund med diarré

    När mina hundar har varit dåliga i magen har jag alltid låtit dem vara utan mat i 24 timmar, sen har jag börjat med den vanliga maten fast i små portioner flera gånger per dag. Har alltid funkat!

  • Axo
    Nenne666 skrev 2015-03-06 00:44:29 följande:

    Nä. Hon har ätit nåt skit ute. Ge det tid, en dag till med indragen mat och risvatten med en buljong i grönsak, kött, höns eller köttbuljong, allt smakar lite gott. Mata med sked om det krävs. Det binder upp avföringen och det är viktigt. Sen efter det allteftersom så ger du det överkokta riset och efter det nån fisk kanske osv. Men det är utifrån din känsla på hundens status också. Men glöm inte att risvattnet förstoppar lite smått. Bara över en dag tills ordinarie mat är igång igen. Är det inget blod i avföringen så är det nåt hon stoppat i sig eller en liten influensa eller något. Allmäntillståndet är viktigt och sviktar det, ta temp. Finns en del andra råd i tråden ser jag som du kan ta till dig också . Skulle hon ha feber är det veterinär .


    Buljong är fruktansvärt salt och inte så lämpligt att ge hundar, särskilt inte så små. Saltförgiftning är inte att leka med.
Svar på tråden Hund med diarré