Inlägg från: iknasi |Visa alla inlägg
  • iknasi

    Hund med diarré

    I dygn utan mat sen har jag kört på skonkost i 3 dagar sen successivt blandat foder med skonkosten. Finns något stoppande på Apoteket som är till för djur som jag anv till min hund och det fungerar bra. Nått med pasta tror jag det heter.

    Undvik mjölk produkter helt och hållet!

    Kokt torsk kan du köra på, det är skonsamt likaså kokt kyckling.

    Kana på rumpan? När min hund gjorde det så visade det sig vara hotspots. Fuktekem men eftersom din hund har kraftig diarre så hade jag bokat in en tid till veterinär.

  • iknasi

    Vätskeersättning kan man göra själv, så det skulle jag ha gett hunden med jämna mellanrum.

    Min hund var dålig i magen 1 vecka men efter 2 dygnet så rådfrågade jag med veterinär. Så körde på skonkost 1,5vecka den perioden sen successivt blandade jag in fodret. Samt fick han stoppande medel ..

    Gör storkok av det och frys in..

    Ge väldigt små portioner dom första 2-3 dygnen. Ja gav min hund 5 msk .. Det är en bulldog så jag har ingen liten hund direkt. Men du får försöka räkna ut själv hur mycket din hund ska ha

    Men jag hade definitivt ringt veterinären idag, snart är det helg och då är det inte kul att sitta på en akutmottagning.

  • iknasi

    Okej, men om du är orolig så fixar du ju en veterinär tid. Ingen av oss här kan ju säga vad din hund har för problem. Bara och ringa!

  • iknasi
    MoaElis skrev 2015-03-06 10:08:47 följande:

    Ja men samtidigt kan man ju fråga om någon har liknande erfarenheter? Hunden är som sagt pigg, och då anser jag att det onödigt att åka till veterinären. Det är ju inte gratis. Även om jag givetvis skulle åka om hon blev sämre, eller om den här behandlingen inte hjälper.


    Varför skaffa ens djur om man inte har råd och stå för ett djurs kostnader?

    Min hund mådde jättebra tills han fick kraftiga diarrér. Han var också pigg tills han började kräkas blod, och det gick inte mer än 1dygn. Han vart inlagd 1 dygn.Lös i magen var han 1 vecka efteråt. Och gick på skonkost nästan 2 veckor.

    Jag vet inte vad för ras du har samt vad du anser vad som är dyrt.

    Min hund har en fast självrisk på 1600kr sen en rörlig självrisk på 25%. Sen tillkommer ju mediciner osv.. Samt 500kr i mån för försäkringen..

    Sen är min hund en allergi hund också och lägg till 1400kr till i medicin varje månad.

    Om din hund är frisk för övrigt så rekommenderar jag dig att du tecknar en tilläggs försäkring (medicin). 200-300kr om året. Helt klart värt det. 70% betalar försäkringsbolaget ut. Beroende på vilket bolag du har.
Svar på tråden Hund med diarré