• nozpa

    Snart 5 månaders äter dåligt!

    Hur ofta matar ni? 5 månader, tänker spontant tandkrångel. Klia och ont i munnen.
    Har ni testat större stl på nappen?

  • nozpa

    Har läst dom som blandar ersättning och välling tillsammans. Kolla med BVC vad dom säger om det.

  • nozpa
    Ingensolstråle skrev 2015-03-06 15:16:11 följande:
    Nu får jag knappt i honom någonting var 4 timme. Nu var han jättehungrig då han inte ätit sen kl 10, försökte få i honom vid 13-14 men då vägrade han. Klunkade på som bara den så trodde nästan han skulle äta hela flaskan på 180 ml men vägrade mer efter 100. Nämnde tänder för BVC och de sa att det kunde vara det men att han ändå borde äta mer än vad han gör.
    Jo han äter ju väldigt lite då. 100 ml var 5:e timme låter ju sådär. Bra att ni får träffa en barnläkare för att ta reda på om det är något som gör att han inte vill äta.

    Men om han är pigg, glad, nöjd och alla proverna var bra hade jag slappnat av och låtit honom säga till när han var hungrig. Låta det gå en stund mellan målen.
  • nozpa
    Ingensolstråle skrev 2015-03-06 16:32:21 följande:
    Nä precis, har ju läst om många barn som i hans ålder fått en minskad aptit men som ändå går upp i vikt som de ska och då hade inte jag heller varit orolig men eftersom han nu gått ner så känns det ju inte alls bra.

    Krånglet började egentligen när vi började med smakportionerna men BVC kunde inte se något samband där, en bekant fick byta ut två mål ersättning till sin son till gröt istället. Min kille sväljer ju inte så mycket av det och vet inte om vi ska pausa med smakportioner tills det löst sig med ersättningen eller om han ska fortsätta få öva så att vi förhoppningsvis kan byta ut något mål sen så att han ökar bättre i vikt?

    Han har mycket energi och är glad annars så det gör ju att det känns lite bättre i alla fall.
    Ta bort smakisarna då. Låt honom få endast ersättning. Är ju helt okej att köra på till 6 månader. Och nu när han dessutom går ner i vikt hade jag inte tvekat.
  • nozpa
    Ingensolstråle skrev 2015-03-11 17:10:59 följande:

    Söndag-måndag åt han precis som han brukade 180ml 6ggr om dagen + 1 gång under natten till och med. Blev överlycklig men sen vände det igen igår. Förstår verkligen inte vad det kan vara. Igår gick det 6 timmar mellan två mål och då åt han men om jag försökte efter 3-4 timmar så åt han 30-50ml och sen vägrade.

    Eftersom han kräks en del och kröker hela kroppen bakåt efter några klunkar så funderar jag på om det kan vara reflux, nämnde detta för BVC men de sa bara att det väldigt sällan är det.. Lät på henne som att det var ovanligt.

    Har fått tid på sjukhuset den 25:e och ska till BVC för vägning imorgon. Tycker det är så jobbigt att ingen verkar ta detta på allvar, de säger liksom bara att det löser sig, tycker att en bebis som inte vill äta och som går ner i vikt när han redan väger så lite borde prioriteras mer.


    Det är inget ovanligt att det blir glesare mellan målen efter 4 månader. Så 6 timmar är inget att få panik över egentligen.
Svar på tråden Snart 5 månaders äter dåligt!