Inlägg från: Vattenglaset |Visa alla inlägg
  • Vattenglaset

    Studerande 23 år och vill ha bebis

    Jag är i samma sitts som dig, jag pluggar på universitet (går andra terminen nu) och sambon har fast jobb.

    Jag vill ha barn innan jag går ut skolan för att undvika att ha ett "tomt" åt mellan examen och karriären. Så vi har börjat tillverka en (får se när den kommer) och vara hemma ett år för att sen plugga klart och ta karriären. Jag är 27 nu och skulle jag plugga klart så blir det inte barn försen tidigast när jag är 29-30 och de tycker jag personligen är lite sent att skaffa första barnet när man vill ha flera. Så nummer två kommer när karriären är mer fast. Ekonomin, ja ett barn kostar, men vad gör det.. Det ordnar sig alltid på något sätt :)

  • Vattenglaset
    frida1991 skrev 2015-03-13 19:15:20 följande:

    Ja men precis och jag känner lite att om man väl väntar och SEN börjar jobba så kommer det hända något då som gör att det inte "känns rätt" och man väntar ÄNNU längre. Jag vill också ha en stor familj och att bli gravid har jag förstått blir svårare ju äldre man är. Så lika bra att sätta igång antar jag :) Jag kommer dock få en ganska låg fp... men min sambo har fast jobb och vi har en helt okej bra inkomst ändå. När ska ni sätta igång? =) 


    Ja fp är ganska låg när man studerar, men har levt på a-kassa (väldigt låg 2000 i månaden) så när csn kom blev jag en rik student i stället, ;) så det ser jag inte som problem. Å som sagt min sambo har fast jobb och helt inne på vilken barnvagn som han vill ha :)

    Vi har gjort första riktiga försöket nu i mars! :) sjukt spännande att hålla på med ÄL-tester och vänta på BlM, ett annorlunda inslag i allt plugg ;)
  • Vattenglaset
    KaffeTös skrev 2015-03-14 01:56:55 följande:

    Jag håller också på med ÄL-tester och inväntar bim nu. Så spännande! Har ju dock varit gravid tidigare men fick mf i januari och detta är första försöket sen dess och första gången vi använder ÄL-tester :)


    Jag har aldrig varit gravid (vad jag vet) så det är verkligen ett nytt kapitel i livet :) Jag tog första testet i söndags och tyckte att måndag-tisdag va starkare och sen va det lite svagare. Så jag tror att ÄL va i början av veckan. Är dock inne på då 38 i cykeln ( oregelbunden mens) så det blir extra spännande och se om det tog sig ;)

    Vart i Sverige bor ni? Jag bor i Småland :)
  • Vattenglaset
    KaffeTös skrev 2015-03-14 11:49:49 följande:

    Jag bor nere i Skåne :) Har dock haft problem med ÄL-testerna nu då de har varit positiva i 6 (!) dagar nu så jag vet inte alls hur jag ska kunna räkna ut ägglossningen :(


    Hm om jag va dig så skulle jag fortsätta testa med en digital ÄL-test, vet inte men de känns som om man kan läsa av resultatet lättare på dom. Sen är det ju alltid svårt när man är hyffsat ny på det :)
Svar på tråden Studerande 23 år och vill ha bebis