Inlägg från: Anonym (inte normalt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (inte normalt)

    Får man kritisera homopropaganda på FL?

    Om jag säger att homosexualitet inte är normalt eftersom endast 15 % av alla människor är homosexuella, hur bryter jag då mot FLs regler? En i redaktionen får gärna svara, för det går ju inte att kontakta er på annat sätt.

    Om jag säger att jag är trött på HTBQ-gullandet, på vilket sätt är det att vara hatisk mot den typen av människor?

    Man måste kunna få prata om homosexualitet utan att i samma andetag prisbelöna alla bögar. Gråskalan är bredare än bara hat och kärlek.

  • Svar på tråden Får man kritisera homopropaganda på FL?
  • Anonym (inte normalt)
    Aniiee skrev 2015-03-06 21:04:20 följande:

    Jag har aldrig sett någon homopropaganda på FL, så den blir isf svår att kritisera. Men absolut får man diskutera homosexualitet, och samhällets och individens syn på homosexualitet, om man gör det sakligt,

    Dessutom tog du i lite väl nu, bara ungefär 7% av alla däggdjur. inklusive människan, är homosexuella, kvinnor i lite större utsträckning, män i lite mindre. 


    Min förra tråd där jag sade att homosexualitet inte är normalt stängdes för att man inte fick skriva "hatiska" saker som bögar. Fast jag skrev inget hatiskt, utan bara kritiskt, om hur samhället gullar med HBTQ-folk och behandlar dom som nationalhjältar.
  • Anonym (inte normalt)
    Aniiee skrev 2015-03-06 21:31:10 följande:
    Ordet "normalt" kan anses stötande i sammanhanget, eftersom det har fått en något annan konnotation än det kanske ska ha, Det har närmast blivit synonymt med "naturligt". 

    Homosexualitet är normalt, enligt ordets gängse betydelse. Men jag säger hellre att det är naturligt....

    Jag vet inte om jag kan hålla med om att samhället gullar med HBTQ-folk. Kanske de gör det i TV, det vet jag inte, eftersom jag inte tittar på svensk TV i någon större utsträckning., men samhället i stort gullar definitivt inte med homosexuella eller resten av HBTQ-"folket". Tvärt om, vi får utstå rätt mycket som inte är "gull".
    Men det är ju inte normalt. Det är naturligt, men inte normalt. Och det måste man kunna säga utan att stämplas som diverse namn.

    Jo, det gullar något rysligt. Det heter att man ska vara "stolt" över att vara bög, det anordnas parader och kommer någon ut som homo i tv blir personen emottaget som en hjälte.

    Om jag fick en bögson skulle jag acceptera honom, men jag skulle knappast känna stolthet.
Svar på tråden Får man kritisera homopropaganda på FL?