• Batmamba

    Får man kritisera homopropaganda på FL?

    Anonym (Rederiet) skrev 2015-03-06 21:53:57 följande:

    Visst förekommer det väldigt mycket homopropaganda från Etablissemangets sida. Jag tänker t.ex. på när Gardell och Levengood (stavning?) var värdpar för svenska Melodifestivalen ett år, fast det alltid har varit en kvinna och en man. Och inte nog med det - folkstormen som blev tystades ned, och Sievert Öholm som sa några väl valda ord om att folk i stugorna inte uppskattade sådant, blev uthängd och utskälld...

    Eller som i TV-serien "Rederiet", där den homosexuelle killen (Miki) var en av the good guys jämt, när de andra var involverade i förskingring, stölder från arbetsgivaren, smugglande, intriger och till och med mord... Och sedan när Mikis syster omkom i en trafikolycka, och hennes barn hamnade hos hennes andre svåger och hans fru först. De var ett heteropar, och självklart var de otåliga och olämpliga, och till slut höll huset på att brinna ner när kvinnan hade druckit vin och tagit tabletter och barnen var uppe och lekte med tändstickor...

    Sedan fick flickan komma till Miki och hans "man", och de var naturligtvis oerhört ömma och kärleksfulla och satte alltid barnet först och yada yada...

    Om nu någon vill påstå att det INTE var homopropaganda. Tror ni själva att SvT NÅGONSIN skulle göra ett program, där det var tvärtom? Homoparet skäller på barnet och sliter det i armarna och somnar med vinflaskan och tabletterna, medan heteroparet är underbart ömma och kärleksfulla och ordentliga och får barnet att känna tillit igen... knappast, va..? 


    Du har aldrig hört det där om att det är mer ok att sparka uppåt än neråt va?
  • Batmamba
    Anonym (Rederiet) skrev 2015-03-06 22:04:20 följande:

    Jo, men jag tycker inte att det är relevant här, för det är ingen självklarhet att homosexuella ska ha adoptionsrätt. Det har inte med åsikter om homosexualitet att göra överhuvudtaget, utan är en fråga om barnens bästa. 

    Homoadoptionsdebatten pågick som fullt vid denna tid, och det var inte på något sätt utrett att det var till barnens bästa att bli adopterade till homopar. Tvärtom gick SAMTLIGA remissinstanser med barnperspektiv (Socialstyrelsen, Rädda barnen, BRIS, Sveriges barnspsykologers förening o.s.v.) emot förslaget. Ändå röstade riksdagen igenom det. 

    Och i denna veva gör SvT en sådan SKAMLÖS partsinlaga om några PÅHITTADE figurer...


    Ok, nu ändrade vi inriktning...

    Det är alltid intressant när kultur berör så starkt, tycker jag som jobbar med det. Det här är länge sedan men väcker fortfarande så stora känslor. Spännande!

    Personligen tycker jag att man som enskild manusförfattare/konstnär/regissör mm bör ha en stor frihet att uttrycka sig. Kulturutbudet skulle bli mycket fattigt om vi införde censur och SVT bara sände sådant som gick i linje med vad tex Socialstyrelsen tycker. Det fina med SVT är ju just oberoendet från staten och marknadskrafter (när det funkar som det ska).

    Om du går igenom SVT:s sändningar vid den här tiden vågar jag jag nästan lova att majoriteten av de lyckliga barnfamiljer som visades var med heterosexuella föräldrar.

    Tror du att många riksdagsledamöter följde Rederiet och ändrade inställning i frågan pga det här händelseförloppet?
  • Batmamba
    Anonym (Rederiet) skrev 2015-03-06 22:09:55 följande:

    Där håller jag med. Jag saknar även att andra uppfattningar om homosexualitet aldrig får höras i SvT eller andra PK-media. Det är absolut ingen neutral rapportering, att bara den ena sidan - den "vidsynta" - får göra sig hörd.

    Den katolska kyrkans hållning är t.ex., att utlevd homosexualitet är fel. Känner man sig homosexuell så ska man inte leva ut det, utan man ska med hjälp av hårt arbete, bön, innerlig vänskap och hjälp och stöd från präster och andra i kyrkan hålla detta stången. Men får man NÅGONSIN höra en katolsk präst säga det i TV eller Dagens Nyheter..? Icke! Det vore otänkbart!

    Detta gör ju också att våra unga inte får veta att det finns alternativa sätt att förhålla sig till problemet. Och då kan de inte heller välja.


    Jag såg en dokumentärfilm på SVT för inte så länge sedan där en psykolog behandlade homosexuella så att de skulle bli heterosexuella.

    Stephen Fry gjorde en hel serie för inte så länge sedan, som jag tror sändes i SVT (eller var det 4:an?), där han träffade och intervjuade flera personer som inte uppskattade homosexualitet i varje avsnitt.
  • Batmamba

    Vad i hela fridens namn gör det att homosexualitet inte är det vanligaste (=normalt)? Vari ligger själva problemet?

    Att vara rödhårig, vänsterhänt, ha utstående öron eller vara musikaliskt begåvad är inte heller normalt (i bemärkelsen "det vanligaste").

    Min mamma kan inte skilja på höger och vänster - det är inte heller normalt. Jag borde skämmas för att vara hennes dotter... Och hon får definitivt aldrig komma till tals i media. Ungdomarna kan ju tro att SVT tycker att det är bra med folk som aldrig kan ge korrekta vägbeskrivningar!

  • Batmamba
    Moiranna skrev 2015-03-07 09:14:52 följande:
    Fast vänster- och högerhänthet är ju ingen religiös eller moralisk fråga. (Jo lite moral kan man kanske hitta i den - företags skyldighet att skaffa fram maskiner som passar vänsterhänta med skydden på rätt sida och sådant, men du förstår vad jag menar.) Det står ingenstans i någon religiös skrift för de stora religionerna, att folk som är vänsterhänta bör lära om, eller annars straffas på något sätt.

    Om du börjar dra in gamla religiösa skrifter kan du nog lika gärna lägga ner istället. Där står det så mycket hej-kom-och-hjälp-mig att jag inte ens orka lista det. De där böckerna är skrivna för jättelänge sedan och folk trodde på allt möjligt hokuspokus då. Kloka religiösa läser med urskillning.
    Det finns inget moraliskt betänkligt i att bli kär i någon som har samma sorts könsorgan som man själv har. Vad skulle det vara, menar du?

  • Batmamba
    Anonym (M) skrev 2015-03-07 19:39:47 följande:
    Vad  jag inte gillar är att det måste vara penisar med överallt. Varför måste alla teveprogram och sånt handla om penisar? jag förstår ju om det handlar lite om det, men kan man inte tona ner det lite?
    En som undrar
    Va?
  • Batmamba
    Anonym (M) skrev 2015-03-07 19:49:27 följande:
    Det här hittade jag när jag googlade "strömming"
    Ibland har man tur!
Svar på tråden Får man kritisera homopropaganda på FL?