• Moiranna

    Får man kritisera homopropaganda på FL?

    Aniiee skrev 2015-03-06 22:25:46 följande:
    I namnets rätta bemärkelse, så, nej, det är inte normalt, då normen (i dagens samhälle och rent biologiskt) är att vara heterosexuellt. Däremot är homosexualitet helt naturligt, och även helt ok, inte särskilt konstigt och definitivt inte omoraliskt. Och så länge du inte kallar mig några "namn", så kallar inte jag dig några "namn". Precis som det ska vara i god diskurs.

    Stolt får man väl vara, på eget bevåg. Jag brukar uppmuntra unga att vara stolta över att vara sig själva, vad de än tänder på, vad de nu är bra på. Men att säga till unga att de ska vara stolta över att de är homosexuella, de som är det, handlar väl snarare om att säga till de att de inte ska låta sig tryckas ner för att de är homosexuella, även om många uttrycker det lite klumpigt. Dessutom: Alla homosexuella ställer sig inte bakom pride-paraden, även om de flesta ställer sig bakom resten av pride (workshops, föreläsningar, osv), och alla ställer sig inte bakom allt det heller. Nu har jag inte förra årets program i huvudet, men jag är rätt säker på att det fans en hel del som varken jag eller någon jag känner ställer oss bakom.

    Det är modigt att ställa sig i nationell tv och säga "Jag är homosexuell". Det är rent farligt att göra det, så all heder till de som gör det. Det är en del av att avdramatisera homosexualitet. Man kan tycka att det är onödigt, tycker jag också oftast, jag menar, jag bryr mig inte, jag ska inte knulla den personen. 

    Du behöver inte känna stolthet för att han är homosexuell. Du kan vara stolt över resten. Skulle du vara stolt om du fick en heterosexuellt son? Eller en homo- eller heterosexuell dotter?
    PRIDE-paraden tror jag faktiskt MOTVERKAR sitt syfte (trots att alla heterosexuella PK-tanter ska stå där och hylla den såklart). Och det har jag hört från flera som faktiskt ÄR homosexuella. De menar, att personerna som klär ut sig och visar upp sig i paraden, ger intrycket att homosexualitet enbart handlar om sex - och då vulgärt, extremt och utlevande sex dessutom.

    Det är ju även själva paraden som syns mest i media.
  • Moiranna
    Anonym (M) skrev 2015-03-06 22:59:55 följande:

    Jag kan inte låta bli att skicka en till Tom of Finland:


    Du inser, att om det hade varit en naken kvinna som legat där (ett lika fysiskt praktexemplar och lika ung) och en påklädd man, så hade det ansetts sexistiskt och snudd på straffbart, va..? Det är bara för att det är två män, som Etablissemanget ska låtsas att de gillar det där.
  • Moiranna
    Batmamba skrev 2015-03-06 23:59:20 följande:
    Ok, nu ändrade vi inriktning...

    Det är alltid intressant när kultur berör så starkt, tycker jag som jobbar med det. Det här är länge sedan men väcker fortfarande så stora känslor. Spännande!

    Personligen tycker jag att man som enskild manusförfattare/konstnär/regissör mm bör ha en stor frihet att uttrycka sig. Kulturutbudet skulle bli mycket fattigt om vi införde censur och SVT bara sände sådant som gick i linje med vad tex Socialstyrelsen tycker. Det fina med SVT är ju just oberoendet från staten och marknadskrafter (när det funkar som det ska).

    Om du går igenom SVT:s sändningar vid den här tiden vågar jag jag nästan lova att majoriteten av de lyckliga barnfamiljer som visades var med heterosexuella föräldrar.

    Tror du att många riksdagsledamöter följde Rederiet och ändrade inställning i frågan pga det här händelseförloppet?
    Jag kan inte svara på dina frågor. Jag såg inte Rederiet alls när det sändes (hade annat för mig på kvällarna då än att sitta vid dumburken!), utan jag såg om det nu för några månader sedan. Och då slog det mig, att när avsnitten om Miki och hans gulliga homofamilj sändes, så var det precis innan frågan om homodebatter gick upp i Riksdagen. Det kan absolut inte ha varit en tillfällighet.

    SvT är ju helt uppenbart inte skilt från Staten på riktigt. De politiskt korrekta budskapen trummas ut HELA tiden på bästa sändningstid, och ingen motpol visas någonsin.

    Tänk på den svarta Lucian för två (eller var det tre?) år sedan t.ex.. Då hade produktionsbolaget specifikt frågat körledaren efter en mörkhyad tjej. Helt oavsett alla andra egenskaper hos flickorna som stod till buds. Svenska folket (eller kören själv, eller körledaren, eller...) fick ingen möjlighet att välja om de ville ha en traditionell blond, svensk lucia eller inte - de skulle uppfostras att tycka att en svart går lika bra numera. (Samma Luciaprogram innehöll för övrigt en svarthårig kille från förorten som rappade.)

    Nationaldagsfirandet från Skansen är alltid proppat med svarthåriga, mörkhyade och utlevande homosexuella och transpersoner.

    Eller för att gå till Rederiet (igen) och Skärgårdsdoktorn som sändes vid samma tid. I båda serierna finns det en episod där illegala invandrare håller sig gömda. Och i båda serierna är det de GODA människorna (Kapten Lager, Uno och Joker respektive Skärgårdsdoktorn och hans sköterska) som hjälper dom att gömma sig och att fly. Medan de ONDA (i Rederiet var det den elaka kvinnliga säkerhetschefen Bengtsson) människorna vill lämna över dem till polisen. Ingen tvekan om vad budskapet är där...

    Och sedan detta med könen. I Rederiet är hälften av kaptenerna - samt säkerhetschefen - kvinnor, fast det knappast förekommer i verkligheten ÄN...

    Man förstår att folk slutar betala licensen. Varför ska de betala för att bli uppfostrade..?
  • Moiranna
    Batmamba skrev 2015-03-07 00:11:39 följande:
    Jag såg en dokumentärfilm på SVT för inte så länge sedan där en psykolog behandlade homosexuella så att de skulle bli heterosexuella.

    Stephen Fry gjorde en hel serie för inte så länge sedan, som jag tror sändes i SVT (eller var det 4:an?), där han träffade och intervjuade flera personer som inte uppskattade homosexualitet i varje avsnitt.
    Jaså? Det har jag inte sett. Men då gissar jag att budskapet och "tonen" var att "den här galna, fnoskiga bakåtsträvande psykologen tror att man kan bota homosexuella, men det vi ju alla att det inte går. Och förresten finns det ingen anledning att "bota" något som inte är något fel."
  • Moiranna
    Batmamba skrev 2015-03-07 00:20:14 följande:

    Vad i hela fridens namn gör det att homosexualitet inte är det vanligaste (=normalt)? Vari ligger själva problemet?

    Att vara rödhårig, vänsterhänt, ha utstående öron eller vara musikaliskt begåvad är inte heller normalt (i bemärkelsen "det vanligaste").

    Min mamma kan inte skilja på höger och vänster - det är inte heller normalt. Jag borde skämmas för att vara hennes dotter... Och hon får definitivt aldrig komma till tals i media. Ungdomarna kan ju tro att SVT tycker att det är bra med folk som aldrig kan ge korrekta vägbeskrivningar!


    Fast vänster- och högerhänthet är ju ingen religiös eller moralisk fråga. (Jo lite moral kan man kanske hitta i den - företags skyldighet att skaffa fram maskiner som passar vänsterhänta med skydden på rätt sida och sådant, men du förstår vad jag menar.) Det står ingenstans i någon religiös skrift för de stora religionerna, att folk som är vänsterhänta bör lära om, eller annars straffas på något sätt.
  • Moiranna
    SecretMe skrev 2015-03-07 09:17:10 följande:
    Du har helt rätt!
    Tack! Vi är fler som ser det!
Svar på tråden Får man kritisera homopropaganda på FL?