• radwanska

    Får man kritisera homopropaganda på FL?

    Självklart är det normalt att vara homosexuell eftersom så många människor är det. Oavsett om det handlar om fem eller åtta eller 13 procent av befolkningen så är det ju en massa miljoner människor det handlar om. Alltså är det normalt. Om det är naturligt eller ej är en intressantare diskussion tycker jag.

    Hade något sagt till mig att homosexualitet var en psykisk störning när jag var 15 år så kanske det hade gjort mig ledsen. Men nu är jag erfaren och inte många åsikter kan nog ge mig en kränkt känsla, även om jag själv är homo. Om någon säger något illa om homosexuella så är det inte en attack på just mig. Det är som om någon skulle säga något dumt om svenskar. Jag skulle försvara Sverige men skulle inte känna mig personligt kränkt, för det är inte en attack på just mig.

    Inga bögar för pris för att de är homosexuella utan för att de har åstadkommit någonting. T ex skrivit en bok eller regisserat en film.

  • radwanska
    Aniiee skrev 2015-03-08 19:57:04 följande:
    Nej, om det är naturligt eller inte är en tämligen ointressant diskussion, eftersom det per definitionen av "naturligt" är naturligt. Så det är egentligen inte ens en ointressant diskussion, utan en direkt icke-diskussion.

    Däremot kan diskussionen om normalt vara intressant, eftersom definitionen av "normalt" är aningens luddig. 
    Jag tycker att det kan vara en intressant diskussion, eftersom homosexuella tenderar att inte vilja fortplanta sig på naturlig väg. Det är ju då ett argument för att det skulle vara onaturligt, då fortplantning är det enda sättet för en art att överleva, om vi bortser från teknologin.

    Min definition av normal här är något "ofta förekommande". Det är kanske inte samma sak, men i detta fall menar jag normal som i något ofta förekommande.
  • radwanska
    Aniiee skrev 2015-03-08 20:24:06 följande:
    Fortplantning har inte det minsta med definitionen av "naturligt" att göra, så att dra in det är lite fånigt, tycker jag. Naturligt = allt som förekommer i naturen. Naturen = ALLT. HELA UNIVERSUM OCH ALLT SOM DÄRI FINNS. Ergo - allt är naturligt. Det enda som inte skulle vara naturligt är isf vissa definitioner av vissa gudomar.

    Som sagt, definitionen av normalt är inte lika glasklar som naturlig. Definitionsförskjutningar förekommer, lite hej vilt, och det är naturligt. Din definition är helt ok, och vida förekommande. Den ursprungliga definitionen är normalt=enligt normen. Och hur mycket du som homosexuell och jag som pansexuell och min bror och hans regnbågsfamilj där barnen har två pappor och tre mammor (ett bögpar, ett lesbiskt par och en heteromamma) än vill och tycker att det är normal som kommer det aldrig bli "enligt normen". Det betyder inte att det är dåligt ,och nuförtiden, med definitionsförsjkutningarna som skett, betyder det inte ens att det inte är normalt, även om det inte är enligt normen eller ens särskilt vanligt.
    Ja, om man hårddrar det så är allt som finns naturligt. Men jag tycker det är lite torrt att säga att allt är naturligt, bara för att det förekommer. Jag tycker till exempel att det är naturligare att vara oparfymerad än parfymerad.
  • radwanska
    Anonym (Hmmm) skrev 2015-03-08 20:28:29 följande:
    Det kan de mycket väl få. Det har i ett par decennier nu varit en trend att "lyfta fram" just homosexuella, personrt med afrikanskt eller arabiskt ursprung, samt kvinnor (kvinnor längre än så - fyra decennier minst). Alla som delar ut ett pris till en person som tillhör någon av de grupperna vet att de får cred: "äntligen får en öppet homosexuell person X-priset! Det var på tiden, yadayadayada..."
    Om de får X-priset så får de ju fortfarande pris för någonting de åstadkommit.
  • radwanska
    Anonym (Hmmm) skrev 2015-03-08 21:00:39 följande:
    Men de behöver inte vara den bästa.

    Som den svarta lucian i TV för två år sedan. Hon var definitivt inte den bästa Luciakandidaten i den kören, vare sig man går på skönhet, scennärvaro eller sångröst. Hon fick platsen ENBART för att "det var dags för en mörkhyad lucia".
    Ja det är möjligt.

    När jag skrev att inga bögar får pris för att de är homosexuella utan för deras prestationer, så menade jag riktiga priser. Lee Daniels vann pris för den fantastiska filmen "The Paperboy" inte för att han är homosexuell, utan för att han regisserat en utomordentligt bra film.
  • radwanska
    Rikard skrev 2015-03-09 22:32:56 följande:
    Nu finns det väl väldigt mycket som inte fortplantar sig som är naturligt. Stenar till exempel. Det finns också djurarter där stora grupper är sterila, till exempel myror.

    Om fortplantning är definitionen på naturligt och normalt, så har min fru och jag bara varit naturliga två gånger. I övrigt har vi varit onaturliga.
    Ni har ju fortplantat er, två gånger dessutom. Så ni har ju dragit era strån till myrstacken, om jag får vara vitsig. ;)

    Nu tycker jag inte att homosexualitet är onaturligt. Men om man nu skulle argumentera om just det, så kan fortplantningsfrågan vara ett argument för den sidan som argumenterar för att det skulle vara onaturligt.


  • radwanska
    Rikard skrev 2015-03-10 11:09:02 följande:
    Det jag försökte visa är att fortplantningsförmåga är en dålig måttstock för naturlighet.
    Det kan jag inte gå med på. Hur kan fortplantning vara ett dåligt exempel av ett naturligt beteende? Vad är i så fall ett bra exempel? Fortplantning är ju något oerhört centralt för en ras överlevnad. Nu pratar jag om levande ting och inte stenar.
  • radwanska
    Rikard skrev 2015-03-10 11:59:42 följande:
    Så arbetarmyror, arbetarbin, vatten, moln och stenar är inte naturliga enligt dig eftersom de inte fortplantar sig?
    Vet ej varför du blandar in vatten, moln och stenar.

    Vi pratar utifrån olika perspektiv. Om man hårddrar det så är allt som existerar i naturen naturligt. Men jag menar inte så. Jag tänker mer på beteenden som främjar eller försvagar.

    Ett exempel jag gav tidigare var att jag tycker att det är mer naturligt att vara oparfymerad än att vara parfymerad.
  • radwanska
    Anonym (M) skrev 2015-03-10 12:27:49 följande:

    Det är så jobbigt bara att man hela tiden blir uppmuntrad till bögeri. Jag försöker att inte låta mig påverkas, men häromdagen var det en kompis som föreslog "sabelfäktning" Jag tror ni alla vet vad som menas med det..Om alla skulle gå på homopropagandan så skulle det bara vara bögar till slut.


    Haha, ja du har helt rätt. Känner för lite sabelfäktning just nu faktiskt.
  • radwanska
    Rikard skrev 2015-03-10 13:59:16 följande:

    Därför att jag anser vatten, moln och stenar vara mer naturligt än internet, iPhone och dokusåpor. Varför är det bara gällande homosexualitet som det är så fasligt viktigt för somliga att det ska vara "naturligt"?

    För övrigt noterar jag att du avstår från att kommentera arbetsmyror och dito bin, som är sterila och alltså inte förökar sig. Är de onaturliga?


    Ja men jag skrev ju i inlägget innan att jag pratade om levande ting.

    För mig spelar det ingen roll om folk ser homosexualitet som naturligt eller onaturligt. Kanske du har missuppfattat mig och trott att jag argumenterat för någonting särskilt? Själv tycker jag inte det är onaturligt men jag kan förstå om andra tycker det.

    Nej jag ser inte arbetsmyror och arbetsbin som onaturliga för att de inte förökar sig. Det visste jag inte så nu har jag lärt mig något nytt. Men är det inte så att vissa arbetsmyror och arbetsbin får para sig med drottningen, bara det att hon väljer vilka. Eller måste man vara högre uppsatt än på arbetarnivå?
Svar på tråden Får man kritisera homopropaganda på FL?