Inlägg från: ölburk2 |Visa alla inlägg
  • ölburk2

    Margot Wallströms diplomatiska fiasko

    FDFMGA skrev 2015-03-25 11:44:02 följande:
    Tja, men om du läser kritiken i t ex den här tråden så kommer du att finna att den är begränsad till att komma från högerdebattörer.

    Det är liksom detta som är min poäng - att piskrappen mot Wallström inte når fram när de inte kommer från de egna leden.
    Exakt, men så ser det ut på de flesta ställen idag, SD har själva sett till att ingen längre ser eller läser vad SD folket säger, dom skriver numera bara till sig själva.
    Praktexemplet är kommentarerna som skrivs på Di.se där finns inte längre några andra än SD å andra högerextremister som skriver.
    Bara undantagsvis är det någon som försöker skapa en dabatt, men den tystas snabbt av högerfolket.
    SD har där lyckats med konststycket att tysta sig själva, genom att kategoriskt smutskasta, desinformera å förstöra varenda debatt.
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Mentat skrev 2015-03-25 12:36:58 följande:
    För all del, där har du en poäng: Det vore klädsamt om också vänsterdebattörer hade insett att Wallström personligen har gjort flera misstag nu på sistone. Om du har gjort det har jag inte tänkt på, jag har inte läst igenom allt i tråden.

    Urban Ahlin gjordes ju till talman så han är knappast aktuell som utrikesminister och det begränsar ju Löfvens möjligheter litet.

    Jag tror inte npån annan än högerfolk å några uppvaktade företag tycker M.H har gjort nåt fel.

    Så mycket lögner å skitprat som spridits kring det här har jag inte sett på länge, allt från att hävda att en obefintlig vapenexport å en minimal export på 11 promille av Sveriges totala export ska välta hela Sveriges ekonomi å orsaka massarbetslöshet, till att påstå att M.W uttalande skulle vara värre än t.ex C Bildts jmf med Hitler ang Putin.. 
    Herregud, man skulle kunna tro att kritiken å förs av personer som saknar all kunskap om historiska händelser.

    Sanningen är att det hela är en skitsak, som blåsts upp i syfte att skada regeringen, inget annat.
    Att de som agerat skadat Sverige tycks dom inte fatta, dom hävdar ju benhårt motsatsen.
    Men det finns inget så idiotiskt som att uppvisa oenighet, när det kommer till kritik mot galna diktatorer å diktaturer.
    Tok-högern å företagen har själva gjort sig till förespråkare för Saudis vidriga system å agerar diktaurkramare offentligt, till Saudis stora glädje.

    All heder åt SD i detta fall, som för en gångs skull gör rätt, genom att stötta den sittande regeringen å M.H



     


    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2

    Forts.
    Dessutom så kräver nu SD:s anhängare att regerinen ska fördöma Kina m.fl länder, har dom inte ens koll på vad deras eget parti gjort, vet dom inte att SD stöder regeringen å M.W?


    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Mentat skrev 2015-03-25 13:45:35 följande:
    Rätt festligt att du klagar på andras "lögner å skitprat" och sedan genast följer upp det med påståenden som ingen mig veterligt har givit uttryck för. Eftersom du svarar mig kunde man få intrycket att jag skulle ha påstått något dylikt vilket givetvis inte är sant.

    Att svensk export, och därmed svenska jobb och skatteinkomster, _skadas_ är något helt annat än att "välta hela Sveriges ekonomi å orsaka massarbetslöshet".

    Tala gärna om exakt i vilket inlägg det uttalandet skulle ha skett.
    Du vet mycket väl hur det ser ut på Nätet, så du behöver inte låtsas ta det personligt.
    Å är du så du tolkar det, lär du va väldigt ensam om det.

    Jag kan inte hitta nåt som bekräftar nåt som "drevet" påstår, det är enbart i deras egen fantasa eller ska vi kalla det förhoppningar den "sanningen" kan hittas. 
    På ren svenska, det sket för "drevet", å svensk exportindustri skrödar nya framgångar å just nu har även Saudi börjat mjukna i tonen..

    Så allt smutskastande å annan idioti riktad mot Sverige, dess regering å svenskarna, som kommit från tokhögern har skadat dom själva, men mest skada har dom åsamkat Sverige som nation.

    .
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2

    Tack Margot Wallström å regeringen, för att ni fått demokratierna att öppna sin penningpung, nu ökar svensk export i rasande fart.


    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Anders2015 skrev 2015-03-25 14:27:19 följande:
    Ett faktum är att Margot W med S och MP kunde ha hanterat frågor klart smidigare. Regeringen har haft kris möte med näringslivet gällande Saudi frågan bla.

    Sedan är det klart Margot Wallström ändrar sig gällande sitt uttalande gällande regelbrott när det bevisligen visar sig inte vara regelbrott. Vad skulle hon göra? gå emot sin försvarsminister?.

    Har du aldrig hört en politiker ursäktat sig eller ändrat sig tidigare? du skyddar S och Margot med regeringen med näbbar och klor det är ett faktum .
    Klart jag gör, jag avskyr länder som Saudi, å Sverige ska helst inte ha med dessa länder att göra.
    Tyvärr är det oundvikligt, men om vi ska behålla vår heder så måste vi även uttrycka vårt stöd till de som kränks när dessa länder totalt nochalerar allt som rör de mänskliga rättigheterna å kvinnors rätt.

    Näringslivets gnäll är enbart en sak som M arrangerat, företag gör aldrig på det viset på egen hand.., bara idioter till företagsledare skjuter sig själva i foten å gör sig ovän med en sittande regering.
    Det är ju den som är ett företags största möjlighet att komma in på en marknad, så den här typen av frågor sköts utanför vår insyn.
    Helt enkelt för att inte ge ett lands regering nåt triumfkort mot oss/Sverige.

    Än värre är att dom indirekt ger sig stöd till ett av världens värsta diktatur, vilket givetvis kan ge problem i andra länder, d.v.s de länder som vill undvika att ha med företag som stöder en diktatur.

    Det är nog så svår balansgång att kunna handla med Kina, Indien, Pakistan m.fl länder, som ännu har långt till vår syn på mänskliga rättigheter.
    Dock är de flesta av dessa länder rena paradiset i jmf med Saudi, som ligger i botten på rankingen över de värsta länderna i världen, Sudi spelar i en helt annan liga, när det gäller brott mot de mänskliga rättigheterna, å förtjänar bara avsky.
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2

    Skulle va intressant å se vad dessa diktaturkramande förtag skulle göra, om vi svenskar skulle starta ett upprop att bojkotta dom.


    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    ErnstHugo skrev 2015-03-25 16:39:31 följande:
    Att ha ryggrad nog att stå emot israeliska påtryckningar och erkänna en legitim stat är mer än vad någon högerregering skulle ha civilkurage till. Förstår om det är utanför er begreppsvärld.
    T.o.m USA:s demokrater har fått nog av Israel, å anser att dess "demokrati" är hotad.., ger alltså inte mycket för Israels demokrati..
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    FDFMGA skrev 2015-03-25 17:57:06 följande:
    Jag skulle snarare kritisera Löfven i så fall, dels för att han inte vågade säga rakt ut vad Saudiarabien är för stat och dels för att han velade om Saudiarabien.

    Det har fjäskats och ryggkrökts för det saudiska kungahuset i årtionden - med den enda konsekvensen att detta stigit saudierna åt huvudet och att problemen i Mellanöstern förvärrats.

    All heder till Margot Wallström!
    Ang Lövén kan jag hålla med dig, dock tog han sitt förnuft till fånga, å sällade sig till den överväldigande majoriteten som ville säga upp avtalet.
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Anders2015 skrev 2015-03-25 22:37:05 följande:
    Det har jag förstått att oavsett vad Löfven med Margot säger så gör dem rätt

    Men du skriver en sak som förvånar mig, eller kanske inte hehe. Du skriver att företagsledare skjuter sig själva i foten om dem gör sig ovän med en sittandes regering. Har du druckit pripps blå klass två? menar du på största allvar det du skriver? vilka skjuter sig själva i foten?, rätt flummigt skrivet av dig.

    Sedan läser du inte vad folk skriver eller säger? Saudi frågan kunde ha hanterats bättre, tror dem flesta instämmer att det är stora brister i landet det råder det ingen tvekan om, men med lite mer diplomati så kanske det hade gått bättre.

    Varken Alliansen, SD, med S är felfria det tror jag dem flesta håller med om men du anser att S och regeringen har 100% rätt i alla frågor, nästan lite komiskt i det du skriver.

    Du nämner balans gång det var ett bra ord du tog upp, balans borde regeringen ta upp i dagordningen. För det dem nu har skapat är obalans och det finns även dem inom S själva som instämmer i det. Vad säger du om ex att Göran Persson anser att MP fick minst tre stycken minister poster för mycket?.

    Nej skriv mer i klar text och inte så flummigt då får du mer slag kraft i orden.
    Stefan L med Margot W och MP har brister det har jag med och även du

    Men måste instämma att du är snabb med inlägg och kommentarer och att hitta på olika historier men kanske lite mer fakta med källa skulle vara något du skulle ha i åtanke  
    Klart som fan att företagen skjuter sig själva i foten, när dom gör sig ovän med en sittande regering.
    Det är ju den som utgör fronten för alla exporterande företag, det är dom som kan agera dörröppnare, mister företagen det stödet så får dom problem med kanaler in på ett lands marknad.

    I just det här fallat så kan du räkna med, att i vissa länder finns det de som kommer att agera för att inte ha med företag som stöder en av världens värsta diktaturer. Allt är inte så enkelriktat som du verkar tro..

    Det går alltid att kristera å hävda att en sak hade kunnat skötas bättre i efterhand, å visst gäller det även det här.
    Men jag är helt säker på att det inte blivit nån stor grej, om M å de företag de lurade in i den här soppan inte hade blåst upp det.
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
Svar på tråden Margot Wallströms diplomatiska fiasko