Inlägg från: ölburk2 |Visa alla inlägg
  • ölburk2

    Margot Wallströms diplomatiska fiasko

    Anders2015 skrev 2015-03-25 22:37:05 följande:
    Det har jag förstått att oavsett vad Löfven med Margot säger så gör dem rätt

    Men du skriver en sak som förvånar mig, eller kanske inte hehe. Du skriver att företagsledare skjuter sig själva i foten om dem gör sig ovän med en sittandes regering. Har du druckit pripps blå klass två? menar du på största allvar det du skriver? vilka skjuter sig själva i foten?, rätt flummigt skrivet av dig.

    Sedan läser du inte vad folk skriver eller säger? Saudi frågan kunde ha hanterats bättre, tror dem flesta instämmer att det är stora brister i landet det råder det ingen tvekan om, men med lite mer diplomati så kanske det hade gått bättre.

    Varken Alliansen, SD, med S är felfria det tror jag dem flesta håller med om men du anser att S och regeringen har 100% rätt i alla frågor, nästan lite komiskt i det du skriver.

    Du nämner balans gång det var ett bra ord du tog upp, balans borde regeringen ta upp i dagordningen. För det dem nu har skapat är obalans och det finns även dem inom S själva som instämmer i det. Vad säger du om ex att Göran Persson anser att MP fick minst tre stycken minister poster för mycket?.

    Nej skriv mer i klar text och inte så flummigt då får du mer slag kraft i orden.
    Stefan L med Margot W och MP har brister det har jag med och även du

    Men måste instämma att du är snabb med inlägg och kommentarer och att hitta på olika historier men kanske lite mer fakta med källa skulle vara något du skulle ha i åtanke  
    Klart som fan att företagen skjuter sig själva i foten, när dom gör sig ovän med en sittande regering.
    Det är ju den som utgör fronten för alla exporterande företag, det är dom som kan agera dörröppnare, mister företagen det stödet så får dom problem med kanaler in på ett lands marknad.

    I just det här fallat så kan du räkna med, att i vissa länder finns det de som kommer att agera för att inte ha med företag som stöder en av världens värsta diktaturer. Allt är inte så enkelriktat som du verkar tro..

    Det går alltid att kristera å hävda att en sak hade kunnat skötas bättre i efterhand, å visst gäller det även det här.
    Men jag är helt säker på att det inte blivit nån stor grej, om M å de företag de lurade in i den här soppan inte hade blåst upp det.
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2

    Hmm, inte mitt fel att ovan blev postat två ggr.


    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    JTA skrev 2015-03-26 11:03:45 följande:
    Hahahaaa - det citatet var ju riktigt korkat. Vi är ovän med Hamas också. Och varför begränsa sig till Mellanöstern? Till och med Somalia, som vi givit ett par miljarder i bistånd de senaste åren, tycker vi är dumma som inte gillar sharia.

    Helt bortsett från frågan varför man öht skulle vilja vara kompis med islamister.
    Somalia tillhör arabländerna, så dom styrs i princip av vad Saudi säger å tycker, fäst dig alltså inte så mycket vad som kommer från dom.
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2

    Nu har arabländer/Saudi fått annat å tänka på, nu när dom börjat kriga på allvar.

    Det är möjligt att vi nu ser början på ett större krig i arabvärlden, där även risken finns för att Iran aktivt blander sig i.

    Att nåt liknande skulle komma är det väl ingen som tvivlat på, man har ju inte lyckats få bukt med IS eller strider mellan andra fraktioner.

    Det här kommer väldigt olämpligt, då förhandlingar mellan USA å Iran just nu  förs om Irans atomforskningsprogram..
    USA stöttar ju Saudi, medans Iran stöttar Saudis fiender, rebellerna i Yemen..


    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    asta66 skrev 2015-03-26 13:49:49 följande:
    Men allt hon gjorde var ju att uttrycka en avvikande åsikt. Som de valde att övertolka. Det borde ju inte vara en nyhet för dem att vi har helt andra åsikter om mänskliga rättigheter.
    Dessutom i riksdagshuset som svar på en fråga, borde alltså inte blivit nåt "hallå" om det alls.
    Den typen av åsikter å ställningstagande i Sveriges riksdag hörs ju mest varje dag, å det från vitt skilda håll, utan att det leder till nåt.
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    asta66 skrev 2015-03-26 13:59:09 följande:
    Och ingen fäster nån större vikt vid det. Tänk om alla våra förflugna ord övertolkades så. Då skulle vi ha ihjäl varandra.
    Precis., å därmed vet vi vad sytet från M å de inblandade företagen hela tiden varit.
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Anders2015 skrev 2015-03-26 17:15:39 följande:
    Du tar upp saker som att företag som bråkar med en sittandes regering skjuter sig själva i foten.En sittandes regering kan jag lova dig vill ha gott samarbete med företagen, annars blir det många kris möten framöver oavsett regering som sitter.

    Du har dock rätt i att en regering kan öppna dörrar och stänga dörrar när det gäller kanaler in på ett lands marknad. Men man ska inte skjuta sig själv i foten

    Du låter mer som en MP sympatisör med dem orden, dem brukar vilja skapa bråk och höja rösten direkt man går emot deras åsikt med politik.

    Ska vi byta bort orden skjuta sig själv i foten och sätta in orden diskutera, lösa och hantera problem samt skaka hand. Känns som en bättre och mer hållbar politik

    En fråga anser du att S gjorde rätt som lät MP få sex minister poster? eller håller du med Göran Persson att tre minister poster hade räckt?.

    Handlar om hur hanteringen av Saudiavtalet och om det kunde ha sköts bättre?. 

    Även inom S finns det olika åsikter i frågan.
    Det finns andra som jag heller sett som ministrar, men nu sitter dom där, å då får vi förhålla oss till det.

    Jag har flera ggr skrivit att jag inte har mycket till övers för MP, möjligen inte i just den här tråden.., orkar inte kolla upp det.

    Jag utgår sällan från nån politisk inriktning/åskådning, så folk, precis som du, brukar stoppa in mig i nåt för dom passande fack, nåt jag eg inte bryr mig om, förstår heller inte vitsen med det.

    Politk går ju ut på att förändra å förbättra å vara fexibel, å helst inte avge några absoluta löften, så även i det här fallet, men som du vet så spårade det ur, så det kom aldrig till den punkten.

    Vad gäller löften så ser du just nu hur snabbt det utnyttjas i vissa partiers egensyfte (ROT/RUT) även om alla förstår å håller med om, att det är nya lägenheter som behövs å att det är samma pengar det flyttas på, å samma arbetskraft som får nya uppgifter.

    Vad jag menar är att det aldrig går att göra nåt för en sittande regering, utan att det möter kritk från oppositionen, det hör till spelets regeler å så ska det förbli.

    Men det får inte bli så att kritik kan uttnyttjas mot Sverige som nation, av en hatad diktatur.
    Det ger oss inga fördelar, tvärtom, vi får svårt att förklara oss när vi står splittrade i så grundläggande frågor, som mänskliga rättigheter å kvinnors rätt, för det är så det kommer att tolkas av många.
    Å det är långt värre än att få "onda ögat" från ett land som Saudi.

    Glöm inte att Sverige fått beröm för sitt ställningstagande från arabiska människorättsorganisationer, så att arabvärlden skulle stå enad är bara nåt som dess regeringar hittat på, som du vet så är arabvärlden knappt eniga om nåt alls.
    Skulle Saudi falla, så faller även arabvärldens fasad som enade.

    Vem vet, kanske det händer inom en snar framtid, om inte ett storkrig kan undvikas, ett krig som tyvärr tycks rycka allt närmare.
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2

    Det går visst inte riktigt som Alliansen tänkt, förtroendet ökar för regeringen på kort tid med höga 9% från 38% till 47% å en M.W som är populär 

    Det verkar som de strateger som lurat Alliansen att bete sig som gnälliga gamla gubbar å kärringar, har haft fel.
    Ja jag tvivlar åxå på att Alliansens tvärsäkra å stöddiga attityd, är nåt svensken gillar, det är liksom inte vår grej att gapa å skrika när vi inte får som vi vill.
    Det räcker med att SD:s anhängare kör den stilen.
    Jag säger anhängare, för SD:s ledare har tonat ner sig, iaf för tillfället, efter käftsmällen dom åkte på i samband med decemberöverenskommelsen.

    Jag tror dessutom att det kan slå tillbaka väldigt hårt, om Alliansens fortsätter att benhårt påstå vad som kommer att hända med regerings beslut i sakfrågor.
    Redan nu så har två saker spelat regeringen i händerna, en ökad orderingång med ökad export som följd, å ett Saudi som gått ut i krig, ett krig som kan utveckla sig till nåt riktigt stort å obehagligt.

    Det är inte så svårt att föreställa sig vad som hänt om Löven fått som han ville, vad gäller vapenhandelsavtalet med Saudi.., han är nog väldigt glad att det avtalet nu är skrotat.


    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2

    Å nu visar Sverige även upp ett rejält handelsöverskott.., inget går visst Aliansens väg just nu.
    Det ska bli intressant om dom kan vända det till nåt possitvit för egen del, dom har iaf möjligheten, eller om det ska gnällas på det åxå.

    Nej, jag har inga speciella sympatier för något politiskt parti, men blir alltid glad när det går bra för Sverige.


    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Mentat skrev 2015-03-27 12:11:52 följande:

    Som vanligt klarar ölburk2 inte av att läsa innantill, alternativt ljuger med flit - välj själva.

    Förtroendet för regeringen har alltså sjunkit, inte ökat. Det är numera 47% som har litet eller mycket litet förtroende för regeringen. Det innebär inte att 53% har stort eller mycket stort förtroende, det finns en grupp som säger "varken-eller" också.

    Ölburk2 vill inte ge några källor till sina påståenden och skälet till det framgår väl rätt tydligt av ovanstående inlägg men jag har akldrig några problem med att ge källhänvisningar till mina påståenden: www.expressen.se/nyheter/fortroendet-for-regeringen-sjunker-1/


    Så att gå från 38% till 47% menar du är en nedgång?
    Du kan läsa det jag säger på di.se, d.v.s tokhögerns egna lilla myshörna.
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Mentat skrev 2015-03-27 12:11:52 följande:

    Som vanligt klarar ölburk2 inte av att läsa innantill, alternativt ljuger med flit - välj själva.

    Förtroendet för regeringen har alltså sjunkit, inte ökat. Det är numera 47% som har litet eller mycket litet förtroende för regeringen. Det innebär inte att 53% har stort eller mycket stort förtroende, det finns en grupp som säger "varken-eller" också.

    Ölburk2 vill inte ge några källor till sina påståenden och skälet till det framgår väl rätt tydligt av ovanstående inlägg men jag har akldrig några problem med att ge källhänvisningar till mina påståenden: www.expressen.se/nyheter/fortroendet-for-regeringen-sjunker-1/


    Källhänvisningar är mest skit, dom uttrycker ofast bara någon annans åsikt, många ggr inte ens det, utan är ren propaganda, desinformation å rena lögner.

    Jag föredrar att inte styra någon, utan att folk själva ska tvingas söka sanningen/information, till skillnad mot vad tokhögern oftast gör.
    Högern pekar höfljutt med hela handen, å tror alla ska instämma bara dom skriker tillräckligt högt, men så är det inte, folk är generellt smartare än så.

    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Mentat skrev 2015-03-27 14:35:20 följande:
    Det är en uppgång i andel som har svagt förtroende för regeringen. Inte ens mitt korta inlägg klarade du av att läsa innantill. Tydligen finns det ingen som helst gräns för när du uppfattar dina egna brister som pinsamma.
    En uppgång är en uppgång, oavsett om den kommer från ett lågt förtroende.
    Så tokhögern fick fel, det blev ingen nedgång, det blev inget ramaskri från svenska folket, det blev det motsatta, d.v.s en uppgång, det är vad som är sanningen
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Mentat skrev 2015-03-27 14:43:44 följande:
    Jamen jisses! Det här är RIKTIGT pinsamt!
    Förtroendet för regeringen har alltså SJUNKIT eftersom det numera är fler än tidigare som har ett SVAGT förtroende för den.

    Har jag förklarat med tillräckligt enkla ord nu?.
    Jag har mer än väl förstått vad du säger, men du har fastnat i den marginella minskning som kom efter drevet från högern i samband med Saudi, jag pekar på den verkliga ökningen räknat från oktober.

    Så vem är det eg som är pinsam?

    Det kan inte bli mycket tydligare än vad som sägs nedan, klippt från tokhögerns egen myshörna, å dom måste vi väl ändå kunna lita på?
    ----------------------------------------------------
    http://www.di.se/artiklar/2015/3/27/wallstrom-popularaste-ministern/

    Andelen som har ett mycket litet förtroende för regeringen har ökat marginellt sedan februari, vilket antyder att regeringens förtroende inte skadats nämnvärt av turerna kring avtalet med Saudiarabien.


    Sedan regeringens förtroende mättes i oktober i fjol har däremot samma siffra gått upp med nio procentenheter, från 38 procent.


    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    FDFMGA skrev 2015-03-27 15:03:20 följande:
    Ärligt talat så har det fjäskats på tok för länge med kungaklanen i Saudiarabien. Ser man till konsekvenserna av fjäskandet så har de blivit ödesdigra för hela Mellanöstern.
    Precis, å så brukar det gå när ett land ensamt sätter en hel regions agenda, ingen vågar gå emot Saudi, då blir det bestraffning omgående.

    Lite kul var det igår, när jag lyssnade på om Saudi skulle gå in i Yemen.
    Saudi sa att det inte var aktuellt, men att dom var beredda om det skulle behövas.
    Samma fråga ställdes till nån egyptisk talesman, han sa istället att dom just nu förberedde ett samlat intåg i Yemen, tillsammans med bl.a Saudi.
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Cal XVI Gustf skrev 2015-03-27 16:14:54 följande:

    Noterar att Löfven har en lite annan ton än Wallström nu när han är i Kina.

    www.svt.se/nyheter/utrikes/lofven-vajer-for-fragorna-i-kina

    På en direkt fråga från Lars Moberg om Kina är en diktatur svarade han att det är ?en enpartistat utan fria val?.

    Har vi inte ett ord på svenska för en enpartistat utan fria val, som dessutom skyfflar in oliktänkande i fängelser - nämligen ?diktatur??

    - Du väljer vad du vill kalla det, så väljer jag mina ord, svarar en märkbart störd Stefan Löfven.

    Han betonar att Sverige och Kina har goda relationer och ska fortsätta att ha det.


    Ja skulle inte du ha det, det skulle iaf jag?
    Spelar nog ingen roll vad han säger, det kommer ändå bara att tolkas neagitvt.
    Så vis av skadan håller han käft, vilket förstås inte är bra för svenkt debatterande som helhet, men fullt förståligt med tanke på hur konstigt å oresonligt högern beter sig.

    Jag har varit med en "evighet" å kan inte minnas jag sett nåt liknande från oppositionshåll, å som jag sagt tidigare, jag tror inte det passar det svenska lynnet.
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Mentat skrev 2015-03-27 16:21:32 följande:
    I inlägg #269 påstod du "Det går visst inte riktigt som Alliansen tänkt, förtroendet ökar för regeringen på kort tid med höga 9% från 38% till 47%"

    Det var alltså totalfel. Grundläggande läsförståelse är inte ölburk2:s starka sida. Då skall man väl inte vara förvånad över att slutsatserna blir därefter heller...
    Nu gjorde du bort dig rejält, men det får du lista ut själv.
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
Svar på tråden Margot Wallströms diplomatiska fiasko