• Jw83

    Varför är män så rädda för att gifta sig?

    Jag har inte heller upplevt att män skulle ha svårare att binda sg. Jag har fått två seriösa frierier. Den ena nekade jag och den andre är jag gift med idag :) Båda männen friade utan att jag någonsin pratat om bröllop eller äktenskap så det var helt deras idée.

    Samtidigt så är jag en kvinna med god utbildning och bra inkomst. Jag har dessutom aldrig kunnat tänka mig att skaffa barn innan jag var gift. Jag har knappt haft en tanke på att skaffa barn överhuvudtaget innan jag träffade min make.

    Så frågan kanske ska vara " varför flyttar kvinnor ihop med och skaffar barn med män som inte delar deras framtidsdrömmar?" ;)

  • Jw83

    Det är nog viktigt att man hittar någon som delar samma värderingar. Jag förstår inte hur man kan skaffa ungar med någon och sedan sura över att denne personen inte vill gifta sig. Om äktenskapet är en viktig bit i ens liv så bör man ju kanske vänta med ungar tills man är gift.

    Ännu konstigare är det att så många människor skaffar barn med personer som dom inte känner och inte delar värderingar med. Det är ju barnen som kommer i kläm om föräldrarna blir osams för att dom inte tog sig tid att lära känna varandra på riktigt innan.

    I mitt umgänge är det dock oftast männen som lagt fram frierier och stått för de "traditionella" värderingarna.

    Min make hade redan stora planer för vårt bröllop när han friade. HAN var den som ville satsa på ett stort bröllop och ville att jag skulle satsa på min drömklänning och bära den stora diamanten ;)

  • Jw83
    Anonym (Fattar inte) skrev 2015-03-15 12:05:49 följande:

    De kanske tycker att de vill ha allt och inte hoppa över vissa bitar. Är man gift är det mera på riktigt. Tänk om en kvinna säger att det behövs inte mera sex eftersom de ändå har barn, hus och älskar varandra. Räcker inte det? Nästan samma sak för vissa.


    Det är väl inte alls samma sak! Om man slutar ha sex så tar man bort en stor del av förhållandet och dessutom så ändrar man ju "spelreglerna" efterhand då.

    Äktenskapet är inte nödvändigt för en relation. Många vill inte gifta sig med älskar varandra och lever ihop för evigt. Deras relation är mer "på riktigt" än en relation där man skaffat barn innan man lärt känna sin parter och dennes värderingar.

    Om man är traditionell och "vill ha allt och inte hoppa över vissa bitar" så skaffar man väl inte ungar oplanerat? Då skaffar man väl inte barn och hus m.m. innan man är gift eller åtminstonde har pratat om så viktiga saker?
Svar på tråden Varför är män så rädda för att gifta sig?