• Anonym (Drog)

    Venlafaxin - utsättningssymptom? mår skit

    Det jämförs med att tända av på heroin. Håller med tidigare inlägg, kommer aldrig ta den skiten igen!!!

    Det är bara att stå ut ts. Du kommer inte dö. Själv sjukskrev jag mig i 2 v och slutade tvärt från 225, fruktansvärt var det!

  • Anonym (Drog)
    Anonym (Ts) skrev 2015-03-26 15:52:18 följande:

    Sluta tvärt? Hade jag aldrig vågat.

    Bara detta med att gå från 37,5 - 0 är ett helvete.

    Men dessa känningar som känns som hjärtklappningar och stötar.. Är det ett vanligt utsättningssymptom? Just dessa jag är rädd för.. Vilken mardröm detta är!


    Jag hade försökt trappa ner flera ggr tidigare, men det gick bara inte. Slutade alltid med att jag mådde så galet dåligt så jag ökade dosen igen.

    Till slut var jag så less så jag tänkte det får bära eller brista, nu ska den bort!

    Men ja, hjärtklappning, "elstötar", yrsel, huvudvärk och illamående hade jag. Kunde knappt gå rakt utan vinglade och höll mig mot väggar så fort jag måste resa mig och gå.

    Det går över dock!
  • Anonym (Drog)
    Anonym (Dr A) skrev 2015-03-26 20:18:00 följande:

    Venlafaxin/Effexor är hemsk i biverkningar och vid uttrappning. Många upplever att den har riktigt bra ångestlindrande effekt....i början. Sedan blir den gradvis sämre, och man får istället fler bieffekter. 

    Om man verkligen vill minimera bieffekterna kan man göra så här på slutet. Man öppna kapseln som innehåller 12 st små minitabletter. Sedan tar man bort en och lägger i 11 st och stänger kapseln. Sedan tar man en vecka av 11 st tabletter/kapsel, en vecka av 10 st, 9 st osv....tills dess att man tagit bort alla. 

    Så fick min sambo göra, och trots det mådde hon dåligt under uttrappningen. 

    Av detta skäl sätter jag inte in Venlafaxin på mina patienter faktiskt, om det inte är så att det verkligen inte finns någonting annat. Men det finns många antidepressiva som har mindre biverkningar än den, och lika bra effekt.

    Av samma skäl skall man inte använda Lyrica, fruktansvärd uttrappning och extremt beroendeframkallande.


    Precis sådär gjorde jag med kapslarna, lyckades ändå inte sluta. Jag lämnade bort min son till mitt ex (ej pappan) under de 2 v jag trappade ur dom. Hade aldrig klarat att ta hand om ett barn då, kunde ju inte ens ta hand om mig själv!

    Bra att du inte skriver ut det rävgiftet men vad ger du dina patienter istället?

    Ts: Räkna med ett par v iaf. Jag kunde få stötar nån gång ibland i ett par mån efter, men bara vid snabba ögonrörelser. Ja du fattar nog vad jag menar?

    Fast efter 2 v var jag okej igen.
  • Anonym (Drog)
    Anonym (Dr A) skrev 2015-03-27 11:04:34 följande:

    Eftersom jag inte är din behandlande läkare som valt att sätta in eller trappa ut preparatet så vill jag helst att den som gjort det tar ansvar för situationen.

    Skule säga att symptomen är avtagande på 1-2 veckor spontant. Man kommer ju in i en abstinensfas som sedan långsamt avtar. 

    Jag vill helst att din egen läkare bedömer om du skall ta smådoser eller om du skall hantera bröstsymptomen du beskriver. Det är ju också bra om han/hon själv får höra din beskrivning. 


    Jag började med cipralex som var helt verkningslös för mig, därefter venlafaxin samt ......nu kommer jag inte ihåg namnet, skulle dämpa humörsvängningar.

    Vad brukar du skriva ut till pat med borderline diagnos?

    Har blivit "frisk" från den diagnosen efter behandling men är ändå nyfiken.
  • Anonym (Drog)
    Anonym (Drog) skrev 2015-03-27 11:22:09 följande:

    Jag började med cipralex som var helt verkningslös för mig, därefter venlafaxin samt ......nu kommer jag inte ihåg namnet, skulle dämpa humörsvängningar.

    Vad brukar du skriva ut till pat med borderline diagnos?

    Har blivit "frisk" från den diagnosen efter behandling men är ändå nyfiken.


    Kom på det. Lamictal tog jag också. Samt imovane, propavan och olika ångestdämpande benzo vid behov.
Svar på tråden Venlafaxin - utsättningssymptom? mår skit