• Pliss

    Ngn IVF:are som nyss plussat (bf dec)?

    Vore kul att få höra andras erfarenheter.

    Är själv lycklig, orolig, glad, trött - allt.

    Söker andra att dela alla känslor med.

    Har inte varit med på FL under själva processen/väntandet, utan gick med nu.

    Gjorde IVF:en på Sophiahemmet i Sthlm. Är jättenöjd!

    Vi fick själva bekosta behandlingen eftersom att min sambo steriliserade sig innan vi träffades.

    Behöver peppa mig sj fram till vecka 12, lr första vul:et iaf. :) Någon annan som befinner sig i liknande vecka och också vill utbyta pepp? :)

  • Svar på tråden Ngn IVF:are som nyss plussat (bf dec)?
  • Pliss

    Hej! :)

    Gjorde äggplock 12/3, insättning efter 2 dagar dvs 14/3. :) Gjorde ett negativt test ruvardag 8, och ett positivt ruvardag 10. Vild chansning och visste att det kunde bli både falsk positivt (ovitrelle) eller falskt negativt... Gjort tre positiva nu dock så är säker på att det är äkta plus. Var så nervös!

    När gjorde du äggplock och insättning? :)

    Är det första barnet? :)

    Blir inte klok på veckorna. Har bf 2/12 men trodde jag var i vecka 5+0. Har jag räknat fel? Humm... :)

  • Pliss

    Jag är i vecka 5, 4+1. Så blev det rätt! :)

  • Pliss

    Fick bara ut ett ägg, som tack o lov befruktades! Inga i frysen.

    Jag har två barn födda 07 och 09 (från tidigare relation). Båda blev till på en gång.

    Jag och min sambo har inte försökt alls. Han är steril så vi kan med 100% sannolikhet inte få barn naturligt. IVF är fantastiskt! Vi hade väl egentligen ställt in oss på att inte få barn tillsammans, men längtan och tanken på IVF föddes hos oss båda ungefär samtidigt. Vår process har gått snabbt. Och de har varit super på Sophiahemmet. :)

    Mådde också sjukt illa några dagar efter insättning. Vet inte om det berodde på Lutinusen... Det gick över efter 1 v. Nu är jag sjukt trött! Somnar samtidigt som barnen på kvällarna. Mår lätt illa och är sugen på mandariner. Var likadant med de andra två fast mådde mer illa.

    Har du fått tid för vul? :) Är det runt vecka 8 lr hur funkar det? Har ju själv inte passerat testdatum så har inte ringt dem än. Ska göra det på måndag. :)

  • Pliss

    Hej Ullis1234! Grattis till plusset. Vart har du gjort din IVF?

    Ang MF och MA, jag är också orolig! Men jag var faktiskt mer orolig med de andra två. Mitt sätt att försöka hantera det är att tänka att oddsen äntligen är på vår sida.

    Vi fick ut ett ägg, vad var oddsen för att det skulle befruktas? Och sen fästa (ca 40% för fästningen har jag förstått)?

    Tänker såhär, de allra flesta får missfall innan de vet att de är gravida. Den generella risken på 15-20% har redan sjunkit avsevärt!

    Sen när ett tickande hjärta konstaterats sjunker risken ytterligare. Och för er del, ullis och nilla, är ju det nu dvs. i vecka 6.

    Jag blir galen ibland, framförallt efter att ha googlat, och FL är en farlig plats det med. :p Riskerna verkar större än vad de är för det är dem man får höra om.

    Försöker hålla fast vid vad jag vet, vilket i det här läget både för mig och er, är att våra ägg befruktades och delade på sig jättefint (det har experter berättat för oss), vi vet även att äggen fäste och har fortsatt utvecklas. Det är betydligt mer än vad andra som blivit gravida naturligt vet.

    Blir som sagt också nojjig till och från, men det hjälper mig att försöka få hjärnan att bortse från spekulationer, och fokusera på vad jag faktiskt vet just nu.

    Jag tror att det kommer att gå jättebra för oss alla tre! Riskerna för MA och MF sjunker dessutom om man aldrig haft missfall förut. Det kommer gå bra! ?????

  • Pliss

    Försökte göra fina emoji-blommor på slutet - blev massa frågetecken! Det var inte tanken. Inga aggro-frågetecken, bara glada peppande blommor! :)

  • Pliss
    Nilla6 skrev 2015-03-28 09:27:03 följande:

    Jag har ju aldrig haft mf eller ma eller utomkvedes så det borde va bra odds då;) men man ska inte googla alls, läser bara skräckhistorier och allt som kan gå fel såklart. Ska försöka njuta och leva i nuet. Vi har små liv i våra magar, vi borde och ska vara dom lyckligaste i hela världen;)


    Det är svårt att bara vara glad, det betyder ju så mkt! Men vi får peppa varandra! Vi har väldigt bra odds! :) Det kommer gå bra! I nov/dec har vi våra bebisar i famnen!
  • Pliss

    Hej! :)

    Nej jag har inte trstat hcg-värdet, så vet inte. Det är säkert olika på olika kliniker hur de gör. Hoppas det går bra för dig!

  • Pliss
    savannasmamma skrev 2015-03-28 10:12:36 följande:

    Sätter gärna in mig här tills vidare.

    3:e ivf

    Gravid första gravid andra men väldigt tidiga missfall.. Hcg har aldrig stigit som det ska vid testdagen.

    Har varit inne i Danmark nu på morgonen och tagit blodprov avvaktar svar inom dom närmsta timmarna...

    Har 5 missfall i bagaget.

    Har även en dotter före-09 med samma man som kom på eget bevåg:)

    Naturen är konstig.

    Här är iallafall morgonens test.

    Vad hade ni för hcg värde på testdagens? Eller era kliniker kräver inte blodprov?


    Förlåt, hängde inte helt med!

    Väntar du alltså på svar om du är gravid? Isf, håller tummarna hårt!
  • Pliss
    savannasmamma skrev 2015-03-28 11:51:22 följande:

    Så.. Då har vi fått resultatet.

    Gravyestet Visar tydligt pluss..

    Mitt hcg var bara 60 dom ville att det skulle vara minst 75 för att godkänna det. Så tredje gången får vi leva i ovisshet:/ ska göra nytt prov om en vecka och se vad det säger.


    Grattis!
  • Pliss

    Vad har jag missat? Varför blodprov? Min läkare har inte sagt nått alls om det.

  • Pliss
    Nilla6 skrev 2015-03-28 14:34:06 följande:

    Jag gjorde prov bara för att jag fick en liten blodig flytning på bim men det var vanligt sa dom men tog prov iaf.


    Aha, då förstår jag!

    Fick liten blödning i vecka 5-6 med min yngsta. Fick göra vul då.

    Skönt att blodprovet gick så bra för dig!
  • Pliss
    Nilla6 skrev 2015-03-28 15:00:48 följande:

    Fick aldrig nån blödning med sonen så blev ju livrädd, men nu när man använder lutinus så känns det som man blöder hela tiden för att det rinner ut. Jätte jobbigt, springer in på toa flera ggr för att se i trosan. Man vill ju kunna koppla av, stress är ju inte bra för bebisen. Idag kunde jag knappt gå, var o handlade, fick så ont i skinkan, svanken, ljumsken att jag var tvungen o sätt mej o andas:( vill inte få foglossning såhär tidigt. Blev sjukskriven i vecka 20 ungefär med sonen men nu är jag bara timvikarie så det är ju ingen höjdare. Hur gammal är du? Ni fick bara ut ett ägg sa du, körde ni naturlig cykel eller fungerade inte sprutorna?


    Avskyr lutinus! Känns som att det rinner hela tiden, inte fått blod men känns så. Man blir orolig. Blir också lätt andfådd! Hu! Redan?

    Jag är 31 år, 83:a. Jag fick rätt låga doser hormon, de trodde att det skulle räcka, men svarade inte så bra på sprutorna. Började gråta vid uttaget då de sa "ett ägg". Kan inte beskriva hur lättad jag blev då de sa att det var moget, och dagen efter då de sa att det befruktats.

    Så är väldigt glad att det gick. :) Nu måste det liksom bara gå hela vägen. Måste, måste.

    Usch för foglossning, hoppas det går över.

    Har själv motsatt problem m symtom. Är sjukt trött men thats it. Med de andra två mådde jag pyton från ca vecka 3. Undrar varför jag inte mår illa den här gången. Borde vara tacksam men tankarna snurrar ju!

    Hur gammal är du?
  • Pliss
    Nilla6 skrev 2015-03-28 17:31:49 följande:

    Mm det känns som foglossning, kan inte ligga på rygg för då värker det i svanken/låren, ligger jag på sidan så måste jag tippa fram ena benet över lixom:( varför fick du låga doser? Jag börja på 150 på gonal-f sen blev det 200. Men så skönt o bra att det blev ett ägg iaf. Detta är vår tur nu;) vilka kön har du innan? Jag har en son men mådde aldrig illa med honom nu har jag mått jätte illa, flera har då sagt till mej att det kan va en tjej, hoppas på det iaf, men blir glad oavsett. Jag är 31, 84a.


    Jag fick för låga doser för mig. Var nog en kvalificerad beräkning men att det inte tog som beräknat.

    Jag har två tjejer. :) Så vem vet, kanske är därför det känns annorlunda. :)

    Har syndat! Googlade på missfall trots att jag läst statistiken 100 ggr redan. Bort bort! Nu ska jag bli rationell igen. :p

    Varför kontaktade ni just Sophiahemmet? :)
  • Pliss
    Nilla6 skrev 2015-03-29 07:41:31 följande:

    Hur länge ska ni ta lutinus ni som tar dom? Jag tar 3 ggr om dan, trodde det skulle räcka med dom 3 paketen, (21 dagar) jag fick ut på recept men har nu fått ut 3 paket till som jag börjat på första av dessa. Så allt som allt ska jag ta dom 42 dagar.låter så länge?!


    Jag tror jag ska ta lutinus 30 dagar ytterligare efter testdag. Ska ringa o prata m dem, men de nämnde 30 dagar förut.
Svar på tråden Ngn IVF:are som nyss plussat (bf dec)?