Inlägg från: Anonym (jo) |Visa alla inlägg
  • Anonym (jo)

    kräva ensam vårdnad vid födsel?

    Anonym (well...) skrev 2015-03-31 19:53:39 följande:
    Fast det räcker ju inte om han vill ha vårdnad, då kommer han ju ansöka om att få det, och då går det till domstol om inte föräldrarna kan komma överens.
    Visst kan han ta det till domstol om han vill, men det kan ta upp till ett år och då har de troligen inget förhållande kvar.
    Både han och TS måste bestämma sig för vilket som är viktigast, förhållandet eller att de får vårdnaden som de själva vill.
  • Anonym (jo)

    Behöver du ens säga något alls då? Det är ju du som ska skriva under pappret eller låta bli, kommer han att ens se det då? (Jag var gift med mina barns pappa så det blev ju automatiskt gemensam vårdnad så jag har ingen koll)

  • Anonym (jo)
    Haskel skrev 2015-04-01 12:45:33 följande:
    Oavsett om ni har gemensam vårdnad, eller om du har enskild vårdnad, så får han inte ta barnet ifrån dig. Han kan alltså inte lämna landet, med barnet på laglig väg. 
    Jo, om barnet har ett pass får han väl det om han är vårdnadshavare? Det är väl ingen som kollar att aha, här åker en pappa ensam med sitt barn, bäst vi ringer mamman.

    TS. om ni går isär ( i morgon verkar bäst) så se till att ha en undertecknat skriftligt avtal om umgänge där vem som ska lämna/hämta, när hämtning/lämning ska ske och var detta ska ske.
    Se till att semestrar, jular, nyårsaftnar, midsommar mm finns med. Ju mer ni har nerskrivet desto mindre finns att tjafsa om och se till att spärra barnets personnr så att ingen av er kan skaffa pass i barnets namn. Det krävs lite extra då för att ni ska kunna få pass om ni vill, men det kan det vara värt.

    Men först och främst, lämna karln, han ska ALDRIG visa fram den där dåliga sidan om han vill ha dig kvar tycker jag, du är värd mer och framförallt är ert barn värd mer än att se mamma misshandlad av pappa, oavsett om det är verbalt eller fysiskt.

  • Anonym (jo)

    Du behöver inte ha en anledning. Om du som mamma inte skriver under för gemensam vårdnad så blir det inte så. Du måste inte ens ta diskussionen.

    Däremot behöver du nog lite terapihjälp så du kommer på det klara med vad du och barnet är värda. Det är svårt att avgöra hur ert liv ser ut på det du skriver här. Men att han hotar är ALDRIG ok eller bra. Det är psykisk misshandel och även om han inte skulle göra barnet något direkt, så skadas barnet av att se dig bli psykiskt misshandlad vilket du faktiskt blir när han håller på så.

Svar på tråden kräva ensam vårdnad vid födsel?