Inlägg från: Anonym (Hej!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hej!)

    kräva ensam vårdnad vid födsel?

    När vi var för att skriva på pappren om faderskap, så lades även vårdnadspappren fram. Jag sa bara: "nej, de där väntar vi med!" och så var det med det.

    Vi kommer att ha gemensam vårdnad den dagen vi tar ett gemensamt ansvar.

  • Anonym (Hej!)
    Anonym (well...) skrev 2015-03-31 19:52:06 följande:

    Visst kan du begära ensam vårdnad, men huruvida du får det tror jag en domstol kommer att avgöra. Och då måste det också finnas skäl till varför.

    Kan se lite märkligt ut att du är tillsammans med pappan, men vill neka honom vårdnad. Du skriver också att du inte vill neka honom umgänge med barnet - är det inte precis det du gör om du tar ifrån honom vårdnaden?


    Umgänge och vårdnad hör inte samman!
  • Anonym (Hej!)
    Anonym (Wildrat) skrev 2015-03-31 21:24:55 följande:

    Ni blir kallade (eller får boka tid själva) för ett möte med familjerätten. Då får pappan skriva på papper där han erkänner att han är pappan. Sen är det ett annat papper som du skriver på om du vill DELA vårdnaden. Skriver du inte på det pappret så behåller du (mamman) vårdnaden. DU bestämmer om du vill dela vårdnaden i detta skede. Vill pappan ha det annorlunda får han ta det via domstol om inte du ändrar dig nån gång.


    Även mamman måste skriva under faderskapet.
  • Anonym (Hej!)
    Anonym (Nope) skrev 2015-04-02 12:32:30 följande:

    En vårdnadshavare kan åka utomlands, tex inom Norden, utan att barnet har nån form av legitimation. Tyvärr.


    Om endast mamman har vårdnaden och pappan tar med sig barnet utanför landets gränser, - utan mammans tillstånd, - så kan mamman anmäla det. Det går under kidnappning.
Svar på tråden kräva ensam vårdnad vid födsel?