Inlägg från: Fjäril kär |Visa alla inlägg
  • Fjäril kär

    hur förbereder ni er för framtidens samhällskollaps

    definiera svåra tider ?  Och på vilka grunder tror du att det drabbar oss under vår livstid? 

    Rent generellt så är det väl så att man förbereder sig för dom mindre fallgropar som kan inträffa med största sannolikhet som tex arbetslöshet, höga räntor, sämre ekonomi osv.   Där kan man just nu amortera mera, spara bättre, se över sina jobbmöjligheter osv. 

  • Fjäril kär
    nordanvind skrev 2015-04-01 02:45:52 följande:
    De historiskt sett normala
    en ny istid kommer väl enligt "prognoserna" att inträffa sisdådär år 3214... ish....    Det kan man ju förbereda sig för.
  • Fjäril kär

    alltså jag fattar fortfarande inte. 

    Du har en bit mark att odla och lite vapen och en kåk som förmodligen inte riktigt håller för naturkatastrofer direkt.  Exakt VAD är det tänkt att du ska klara av att skydda dig ifrån? Och hur länge? 

  • Fjäril kär
    Ful Anka skrev 2015-04-01 23:17:51 följande:

    Funderar på att köpa ett skyddsrum byggt av någon som är orolig för ett kärnvapen krig. Dom är säkert billiga nu när dom är så gamla och det var så länge sen det hotet fanns.


    fanns ett par stycken på Hemnet för inte så länge sedan såg jag.  Fullt utrustade.  Såldes för en inte allt för hög summa. 
  • Fjäril kär
    nordanvind skrev 2015-04-02 02:19:40 följande:

    För ekonomin att hålla dessa vid liv inte kommer finnas kvar när klimatförändringar gör maten dyrare när västvärldens ekonomiska storhetstid lämnats över till Asien när klimatflyktingar belastar vår värdelös. När detta händer så kommer förmodligen flertalet krig blossa upp i vårt närområde. Att inte tro att det kan hända är naivt.


    fast då undrar ju jag hur långt du kommer med dina förberedelser. Om klimatförändringarna gjort att du inte kan odla din mark pga extrem torka eller å andra sidan extremt väder så det är omöjligt att odla pga att hela marken är en framtida sjö  på sisodär 200 meters bredd och djup och vapnen har rostat sönder pga samma klimatförändringar...   

    ska du förbereda dig så kanske du får läsa på om vad som faktiskt kan vänta dig rent konkret. 
Svar på tråden hur förbereder ni er för framtidens samhällskollaps