Inlägg från: Anonym (seenitall) |Visa alla inlägg
  • Anonym (seenitall)

    DU skapar DITT liv!

    Oj. Ännu en sådär härligt ödmjuk och mogen tråd här på fl. Surprise.

  • Anonym (seenitall)

    Jag håller med dig om att man har ansvar för sitt eget liv. Men däremot inte att man väljer hur man mår. Man bör jobba mot att må så bra man kan såklart och ta itu med de saker som hindrar en. Mrn så enkelt som att man kan välja att må bra genom en knapptryckning, näe så är det oftast inte. Var har du fått det ufrån snälla du?

  • Anonym (seenitall)
    Anonym (Ansvar) skrev 2015-04-02 12:31:53 följande:
    Säger inte att det bara är att trycka på en knapp och det är väldigt svårt i början. Men ju oftare man tänker på det och jobbar på det desto lättare blir det. Självklart väljer du ju själv hur du mår. Om du mår dåligt så får du ju göra något för att försöka må bra istället. Eller menar du att man bara ska låta det vara?

    Självklart är jag själv ansvarig för hur jag mår. Jag och bara jag kan ju bestämma hur jag vill må.
    Får jag fråga; hur gör du när du väljer hur du ska må? Och antar att du menar känslomässigt då?
  • Anonym (seenitall)
    Anonym (Ansvar) skrev 2015-04-02 13:05:06 följande:

    vadå hur jag gör?

    Jag bestämmer att jag det är jag som väljer hur jag ska reagera på olika saker och väljer därmed att inte låta det påverka mig negativt. Självklart går det inte alltid för det krävs mycket träning för det. Men jag låter sällan vardagliga saker tynga ner mig eller saker som andra personer gör för det är inte värt att må dåligt för. Och finner jag mig i en situation som jag inte mår bra utav då ändrar jag den situationen


    Så jag antar att du haft en relativt stabil och trygg uppväxt? Du har förmodligen haft turen att inte vara med om särskilt svåra saker och har därför formats till en person som kan hantera mindre missöden bra.

    Det är här jag tror det blir lite tokigt i dina tankebanor.. du tror att alla har haft den turen. Så är det inte. Vi har alla våra unika bagage som i högsta grad påverkar oss. Det som är lätt för dig kan vara en omöjlighet för den värst drabbade. Sen finns ju alla där emellan som förmodligen gör det bästa de kan.

    Jag tror att folk alltid gör sitt bästa. Men en del vet inte hur. Vad som brukar hjälpa är förståelse. Det är därför en dömande kommentar - även i all välmening fälld som råd - ofta kan göra mer skada än nytta.
  • Anonym (seenitall)

    Men jag håller med dig om att vi alla ansvarar för våra liv. Däremot har i te alla samma förutsättningar och vägen till ett bra liv kan vara olika svår beroende på.

  • Anonym (seenitall)
    Anonym (Ansvar) skrev 2015-04-02 22:57:28 följande:
    haha nej du inte alls. Jag är uppväxt med skilda föräldrar, med en mamma med sjukt dålig ekonomi, jag själv har varit mobbad hela min skoltid och min pappa sa upp kontakten med oss när jag var 11 men bodde i samma stad och behandlade mig som luft när vi sågs.
    Så nej en lätt uppväxt har jag inte haft. Men jag har alltid vetat vad jag velat ha av livet och jag har helt enkelt haft en jävla vilja. För jag har jobbat för det jag har och har alltid försökt vara positiv. och självklart faller väl även jag ibland men det är något jag jobbar på och det går bättre och bättre för varje dag. Man kan inte förvänta sig att det ska gå jämt. Men en sak jag lärt mig är att ALDRIG skylla på omständigheter.

    Så trots vissa missöden i uppväxten har jag ändå varit glad och valt lycka. Och det har lönat sig. .

    och jag har inte alltid hanterat missöden bra. det är något jag jobbat på för att klara av.
    Självklart påverkar vårt bagage oss. Men valet att vara lycklig är fortfarande ditt. Du och endast du kan göra dig själv lycklig. Din lycka är inte någon annans ansvar.
    "Man tror ofta att någonting är omöjligt - tills man lyckas"


  • Anonym (seenitall)

    Nej, vet du TS, du förstår inte.

    Man väljer om man fortsätter att kämpa eller om man ger upp. Men att man kan välja lycka och hur ens liv ska vara.. du kan bara inte mena allvar.

  • Anonym (seenitall)
    beccagranen skrev 2015-04-02 23:33:51 följande:
    En sådan ursäkt kan vara på sin plats om man levt under förhållanden som Fritzl. Men har du gått i skolan och haft en umgängeskrets under barndomen, haft möjlighet att ta in information genom media etc så får man lära sig det nödvändiga i livet. En allmänbildning, sociala koder och resten får man skapa själv.
    Du glömmer sådant som anknytningsmönster och andra trauman. Nej, man behöver inte ha suttit inlåst i en källare hela barndomen för att det ska sätta stora spår. Det finns mycket du kan läsa i ämnet för att få förståelse och kunskap.
  • Anonym (seenitall)
    beccagranen skrev 2015-04-02 23:46:13 följande:
    Äh överanalyseringar. När jag växte upp med egenföretagande föräldrar, som jobba 7 dagar i veckan året runt, så tog man hand om sig själv. Efter skolan syselsatte man sig själv, lekte med kompisar, sen hem och fick kärlek genom ett mål mat innan man gick till sängs. Jag hade kunnat vara tafatt, men istället har det gjort mig självständig väldigt tidigt. Om jag inte försökte själv så skulle jag inte lära mig helt enkelt, och det gick bra trotts allt.
    ... och det var du.

    Jag, då: En ensamstående, urfattig förälder på två barn. Man utsattes för psykisk misshandel av grova slag (kränkningar, hot, manipulationer, gaslightning, hån... osv). Få vänner, mobbning genom hela skoltiden. Ingen vuxen som såg en, alltså ingen alls. De som såg, såg en som ett problem och konstig. Konstig var man för att man blev behandlad som ett djur.

    Det gick inte bra, trots allt. Men en lever och kämpar som.. ett djur. Tar ansvar. Lycklig? Låter det vara osagt.

    Inte intresserad av att höra fördomar. Ödmjukhet för det man inte förstår, sett eller kan föreställa sig kommer man långt med. (Y)
  • Anonym (seenitall)

    Måste säga att trots att trådar som den här är tröttsamma så blir jag jätteglad av att läsa alla kloka inlägg här. Heja, mänskligheten. :)

  • Anonym (seenitall)
    Anonym (Ansvar) skrev 2015-04-03 09:01:53 följande:

    Det är ju jävligt dumt att tro att man inte kan vara ödmjuk bara för att man tror att lycka är ett val.ödmjukhet har inget med saken att göra i detta fall. Det är inte som att man går och trycker upp det i ansiktet på en person som redan ligger ner. Någon måtta får det ju ta och vara.

    Men att så många blir provocerade av att man tycker att lycka är ett val är väldigt konstigt

    Som sagt ensamstående mamma med 4 barn och både fysisk och psykisk mobbning i skolan (dessutom) av lärarna. Mamma som jobbade 24/7 och gjorde sitt bästa för att hjälpa men det lär ju vem som helst förstå att det är svårt med 4 barn ensam.

    Och trots detta så har jag tagit mig upp. Så som jag sagt tidigare att skylla på omständigheter gör det bara svårare för en själv.

    Jag säger inte att man måste vara lycklig 24/7 och glad jämt.

    Man har rätt att vara ledsen och arg ibland också. MEN, man kan fortfarande välja att vara lycklig och ta vara på det i livet som gör en glad.


    Kära Ts. Ödmjukhet har allt med saken att göra.

    Det kommer alltid att finnas folk som du som tror sig veta livets gåta. Det är ok och jag grattar de som lyckas. Men det funkar inte så för alla. Ibland är konsekvenserna av ens bagage för stora. Att du lyckats beror troligtvis på att du trots allt fått tillräckligt med resurser med dig av din mamma trots att det nog inte var massor. Var glad för det.

    Men respektera de som kämpar men som har en lång bit kvar till att känna något som kan liknas vid lycka. För de som upplevt saker du inte kan föreställa dig i sina värsta mardrömmar.

    Du vet inte allt. Var glad för det med och tacksam för det du har istället, om du kan.

    Glad påsk.
  • Anonym (seenitall)
    Anonym (Komplext) skrev 2015-04-03 09:45:04 följande:

    Vill tillägga en sak också. Vi i Sverige ses ofta som så mjäkiga men jag tror att det kan bero på att vi har en så otroligt stark jantelag här. "Du ska inte tro att du är något, skryt inte, visa inte när du gjort något bra".

    Jag är helt övertygad om att vi behöver SE varandra (och oss själva) mer. Vi är så himla dåliga på att ge varandra beröm och credit men ändå är det så få saker som detta som verkligen kan göra en människa varm inombords. Jag försöker alltid lyfta mina medmänniskor, ge beröm och komplimanger som jag kan stå för, för det finns där! Är inte kristen eller så men jag brukar tänka på "kärleksbudskapet". Prova ni också! :)


    Håller med om att det saknas värme och kärlek i Sverige. Det är var man för sig själv och när det sedan påverkar en person negativt så ska man skylla sig själv. Det blir en nedåtgående spiral.
  • Anonym (seenitall)

    Jag förstår fortfarande inte vad din grugrundtanke är. Tror du att folk vill må dåligt? Att det är bekvämt?

  • Anonym (seenitall)
    Anonym (Ansvar) skrev 2015-04-04 22:35:31 följande:

    jag tror inte människor vill må dåligt men jag tror inte heller att dom vill göra det som krävs för att må bra och ta tag i sitt liv. verkar mer som att folk skyller på sin situation helt enkelt.


    Vad tror du att anledningen är att de inte vill ta tag i sina liv då?
  • Anonym (seenitall)

    Kom att tänka på den här tråden igen.

    Jag har en svår form av ptsd som gör att jag varje morgon vaknar med dödsångest och triggas till samma ångest flera gånger om dagen. Mellan varven upplever jag djup sorg, övergivenhetskänslor och hopplöshet. Eftersom den uppkommit pga en långvarig misshandel i barndomen finns det ingen möjlighet att läka mer än lindrigt. Mina besvär har lett till att jag knappt har vänner. Min fd lämnade mig också. Jag kan inte ta mitt liv eftersom jag har ensam ansvar om ett barn.

    Jag gör vad jag måste. Men säg hur jag ska bli lycklig ts. Inget skitsnack om att bara vilja. T om expertisen säger att chansen att leva ett normalt liv är minimala. Vad i h-vete föreslår du då?

Svar på tråden DU skapar DITT liv!