Inlägg från: Anonym (tuft läge) |Visa alla inlägg
  • Anonym (tuft läge)

    SD öppnar för skolavslutningar i moskéer

    Din fråga är så dåligt formulerad så jag inte vill rösta.

    Du frågar om man tycker det är bra med avslutningar i mosker i samma inlägg som du undrar vad man tycker om religiösa inslag.

    Vill islamska skolan ha avslutning i en moske så får de väl ha det men jag tänker inte gå dit för jag sätter inte mina barn i en islamsk skola.

    vill prästen säga något i kyrkan så fine kristendomen är vår svenska religion(även om den är på utdöende) så det får vara okej, är man inte kristen så får man ju bortse från vad de säger.

  • Anonym (tuft läge)

    Jag gav ett tydligt svar ovan.

    Kyrkan behöver inte vara en religiös plats för alla, den kan vara en lokal som faktiskt rymmer tillräckligt många människor som det kan vara i en skolavslutning. Vi har 1100person på vår avslutning och de hade inte fått plats på något annat ställe faktiskt. Så för mig är det en lokal.

  • Anonym (tuft läge)

    Inga problem de som inte vill komma behöver inte komma, enkelt löst. Vi har dock ca 99% beläggning på våra avslutningar. Jag vet inte vad ni har för avslutningar men det finns något som kallas för tidsbrist och det finns inte en chans att hinna med 3 stycken. Sen undrar jag varför 1080 elever inte ska kunna få vara på en plats för att 20 inte vill? Majoritet bestämmer i riksdagen och med en sådan stor majoritet så tycker jag verkligen inte man ska behöva anpassa sig för de fåtal som eventuellt inte vill vara där, nu har vi inte haft det problemet någon gång utan alla oavsett tro eller religion har deltagit.

  • Anonym (tuft läge)

    Förlåt glömde svara på två saker.

    Nej inga religiösa inslag bortsett från att"hoppas gud eller oavsett vad ni tror på tar hand om er och ser till att ni får ett bra lov" det är väl det som brukar sägas.

    300st? i ett klassrum? Shit, hur stora klassrum har ni? Vi får plats 25 typ.

  • Anonym (tuft läge)

    Vi har en gympasal men den är inte så rolig, akustiken är ju ett skämt och alla måste sitta på golvet men bransäkerheten håller inte där.

    Sen hoppas jag inte du menar att man hellre även om man kunde skulle vara där istället för i en fin lokal med ljus, bra ljudanläggning och plats för alla barn samt föräldrar på en gång bara för att kyrkan råkar vara en plats som har religiösa inslag?

    Man kan se allt på negativt sätt och det fokuseras alldeles för mycket på sånt i det svenska samhället, de inte danmark och norge skrattar ju åt oss i vissa frågor för att vi är så mesiga. Det danska S är ju som vårt SD...

  • Anonym (tuft läge)

    Fråga hur många barn i åk 7-9 som känner till de saker du pratar om....INGEN VET KNAPPT vad en atteist är så det är knappast barnen som har problem utan föräldrarna i så fall och jag själv är ateist och har inga problem med att vara i Kyrkan för det är inte svårare än att man inte ser den som något religiöst. Men som sagt, vissa letar problem överallt och då får man det svårt. Jag tycker det är helt åt skogen varför en stor majoritet måste anpassa sig efter vad några få tycker, då kan man ju i så fall säga, varför ska inte alla rätta sig efter SD.s flyktingpolitik för det är ju några som far illa pga av invandringen eller varför förbjuder vi inte äktenskap mellan man och kvinna för enligt vissa i FI är alla kvinnor som har sex med män könsförädare. Jag hoppas du förstår min poäng, man kan inte rätta sig efter varje individ för då kommer man ingenstans men tyvärr är sverige som ENDA land de som försöker med detta och det går nog inte åt rätt håll.

    Sen så tycker jag danmark och norge är föredömen för hur man borde hantera vissa saker även Finland. Tänk de ställer faktiskt krav på att man måste kunna försörja sig för att kunna få ta hit sin släkt....har ni hört något så dumt.....man måste kunna betala för sig själv.

  • Anonym (tuft läge)

    Hade vi varit i saudiarabien hade jag absolut tyckt att det var okej att gå till ett tempel eller synagoga så länge som det inte hade varit något tvång. Men nu är vi i sverige. Sen hade jag inte tyckt att det varit okej att vara i en moske tex men det beror på att kvinnor diskrimineras och inte får ha tex korta kjolar där och det vore rätt tragiskt om eleverna inte ska få ha på sig vad de vill för att en religion säger det. Men om mosken var en lokal med bra akustik och du kunde göra "vad du ville" där och ingen predikar så förstår jag inte problemet heller.

    För övrigt så är det ren bullshit att skolan skulle vara fri från politisk påverkan, vissa försöker ju förbjuda alla partier från att komma dit och det finns lärare som tom säger att eleverna inte ska tycka om vissa partier.

    Neutral i religiösa frågor absolut det är den ju ingen som säger att denna religionen är bättre eller sämre det har jag inte hört under mina 20 år då vi varit i kyrkan.

    Hanna det är väl rätt svårt att fira skolavslutning i kyrkan med ens barn om de andra barnen är på något annat ställe?????? För övrigt så handlar det ju inte om kyrkan som religiös plats utan som lokal.

  • Anonym (tuft läge)

    Och då säger jag återigen, VAD ÄR PROBLEMET med att vara i kyrkan, det är en LOKAL!EN LOKAL!!!! Jag förespråkar ingen religion! Sen om man är kristen, islamsk, hindu skit samma, det är i många fall den bästa samlingslokalen som finns plus att den är GRATIS! Hyra ett konserthus är inte billigt...Det är väl ingen som tvingar någon att vare sig sjunga en psalm eller be en bön om man inte vill det och desstom så bes det inga böner så vitt jag hört. Visst man sjunger den blomstertid nu kommer men det gör man för sjutton på majoriteten av skolavslutningarna även om man inte är i kyrkan så det finner jag väldigt irrelevant. Skulle man dock tvinga någon att vara i en lokal med religiösa inslag så är väl dock kyrkan bästa stället för det finns väl mer kristna än muslimer i sverige...än så länge.

    Skolorna ska bjuda in alla på lika villkor men i praktiken så har inte det alltid funkar då vissa ledare på skolor slåss för att inte alla partier ska få komma dit och berätta om sin politik.

    Exakt som du säger, de förbjuder allt utom Islam och det säger ju rätt mycket om den religionen.....eller iaf mycket om många som har den religionen, det finns ju ingen religion som är så aggresiv som islam idag. Däremot så är det så att åker vi dit så får vi ta seden dit vi kommer, vi skulle inte kunna säga att så här är det i sverige så ni får allt rätta er efter det. Där är sverige så oerhört lama, bra att vi är liberala och har religionsfrihet absolut men att anpassa sönder sig efter andra skapar problem i samhället. Ta hedersmord....det är ingen svenskt utan kommer FRÅN ANDRA länder men ändå så har nu polisen inrättat en särskild grupp för hedermord och säger att vi måste bli bättre på att förstå hedermord här. För fan, sån skit ska inte finnas, släng ut allt pack som håller på med sånt, i sverige har vi inte den kränkande människosynen, eller vi ska inte ha det iaf men ändå så är vi så lama mot släktingar som gifter sig med sina döttrar då de är 11 och mördar dem då de inte gifter sig med vem de blir tillsagda etc.

  • Anonym (tuft läge)

    Där har dy tyvärr fel. Jag har inte ballat ut men jag verkar måste dra dessa paralleller för att få dig att förstå att Kyrkan inte BEHÖVER vara en religiös plats även om det ABSOLUT kan vara det. Det är inte direkt så att man tvingar eleverna dit 100 gånger per år utan det gäller EN gång per år EN plus att om någon mår psykiskt dåligt av detta så behöver de inte gå dit. Därav så ser jag inte något problem med att vara i kyrkan en avslutning.

  • Anonym (tuft läge)

    Men jag ser att du skrev att kyrkan bara kan vara en lokal själv nu så du håller med, fint! Det är ju en klar minoritet som "kan ha problem " med kyrkan och om de nu mår så psykiskt dåligt av att gå dit en gång om året så får de väl skippa det fast jag personligen tycker de borde kanske prata med någon om det som kan förklara att de inte dör av att sitta 50 minuter där.

  • Anonym (tuft läge)

    Japp sedan tio år tillbaka och det funkar alldeles utmärkt med våra avslutningar som jag dessutom är ansvarig för....Men jag antar att det går vettiga elever på vår skola och elever med föräldrar som inte letar problem.

    Inga problem att lägga arbetsförlagd tid i en moske om det fanns någon anledning till att vara där.

Svar på tråden SD öppnar för skolavslutningar i moskéer