Inlägg från: Kattflickan |Visa alla inlägg
  • Kattflickan

    varför skaffa barn sent? tänker många fel?

    Det mesta har redan sagts i tråden. Tänkte bara tillägga att en viktig aspekt med ett stabilt jobb och en bra inkomst är möjligheten att köpa sig mer tid med barnen. Man har råd att vara föräldraledig längre med dem och när man jobbar kan man gå ner i arbetstid. Att köpa dyra prylar kan jag vara utan men att få tid med mina barn är ovärderligt.

    Personligen var jag inte mogen före 30 års ålder att skaffa barn. Jag hade garanterat inte tålamodet. Nu är jag 40 år och väntar mitt andra barn. Jag känner inte så stort behov för avlastning. Dock gick svärfar nyligen i pension och är gärna barnvakt när det behövs.

    Jag tycker att det är upp till var och en att besluta när det är bäst för dem att skaffa barn. För mig var det bäst sent i livet.

    Förresten, när jag var 25 år var jag i usel form och vägde mycket mer än nu, hade inte alls samma ork.

  • Kattflickan
    Gabbe75 skrev 2015-04-18 17:12:31 följande:
    okej, har jag missförstått tråden? Om vi tar och citerar trådstaren då?

    "Bara så nyfiken. varför skaffar så många barn så sent?
    Rent biologiskt är kroppen i bäst "skick" att bli förälder runt 20-27. Ni vet minimera risken för barn med sjukdomar."

    Sen tycker väl kanske inte jag att en risk som går från 1 på 1500 hos mödrar i 20-24 årsåldern till 1 på 25 hos mödrar som är 40+ är att betrakta som "något ökad" risk. Jag skulle snarare säga att det är stor ökning av risken. Sedan har vi då inte berört riskerna för andra sjukdomar som följer med ökad ålder hos föräldrarna, såsom ADHD och Asperbergers sjukdom exempelvis.

    Sedan om Greklands statsskuld är större än Norges kanske inte RIKTIGT hör till diskussionen. Jag skulle nog säga att det är off topic. Precis på samma sätt som vad kostnaden är för äldreomsorg, förskolan, invandringen, pensionerna, försvaret, you name it...
    Vid 40 år är risken 1 % och vid 45 år 4,5 %. Inte särskilt stor risk, även om ökningen är stor.
Svar på tråden varför skaffa barn sent? tänker många fel?