• Sorkan

    September15-tråd för oss som inte hittat någon än

    Jag väntar (äntligen) barn i september. Har vetat om graviditeten länge och tjyvläst alla septembertrådar som finns, men inte skrivit själv. Nu har det gått så lång tid att det känns svårt att komma in och bonda som "en i gänget" bland de som redan följts åt i några månader.

    Finns det någon mer än jag som inte hör till nånstans än? Vill så gärna göra sällskap med fler som också ska få tillökning i september!

    Jag är 38 år och inte förstagångsmamma, men alla respektfulla och vänliga personer är välkomna.

    Hoppas ni vill hänga här med mig!

  • Svar på tråden September15-tråd för oss som inte hittat någon än
  • alina 2012

    Hej! Jag är som dig 38 år och inte heller förstagångsgörälder.Jag har skrivit lite i septembertråden men känner att dom redan är sammansvetsade där och man är ju lite äldre denna gång.Inte för att det har någon betydelse åldern är ju bara en siffra :).Jag har haft en del komplikationer denna graviditet med mkt blödningar och en del smärta men lite bättre nu och bebis mår bra. Jag har precis gått in i v 19 BF 18 september.När är du beräknad?Jag gjorde även ett nipt test denna gång då jag var lite orolig för kromsomavvikelser men allt såg bra ut.Nu ser jag fram emot RUL den 29 april.Hur gamla är ditt dina barn ? Jättekul med någon i samma ålder mvh Milla

  • alina 2012

    Ps får väl tillägga att jag äntligen väntar barn igen jag med :) Det har inte varit helt lätt och vi har kämpat länge jag och min man men nu näntsrvjag vårt andra gemensamma barn :) <3

  • Sorkan

    Hej Milla! Vad kul att du skriver!

    Jag gjorde ett Kub-test den här gången, resultatet var bra. Man kan ju inte få någon garanti för något, men för mig räckte det. Vi har längtat länge efter detta barn, haft ett riktigt jobbigt missfall och gjort utredning. Vi hade gått sprutkurs och hade alla recept utskrivna för att påbörja ivf när mensen kom. Men den kom inte! Det var verkligen på håret, kändes det som.

    Våra andra barn är 10, 8 och 6.

    Vi har precis flyttat från Sthlm och bosatt oss så långt söderut man kan komma, så det är mycket nytt. Just nu väntar vi på att vårt hus ska bli färdigrenoverat så vi kan flytta in. Bor just nu i lånehus med allt bohag magasinerat....

    Jag är beräknad 29/9 men kommer att snittas eftersom jag har flera snitt i bagaget.

    Jag har mått otroligt illa och varit sängliggandes fram till v14. Nu är jag i v17 och mår prima. Har gått ner en del i vikt men tror att det vänder nu.

    Jag går på spec Mac eftersom jag har en autoimmun sjukdom. Den är ganska lindrig i mitt fall, men jag behöver medicinera och gå på extra ul för barnets tillväxt och hjärtutveckling.

    Hur gamla är dina barn? Har du gjort ditt rul än?

  • alina 2012

    Min dotter är 3 år och min son från mitt tidigare förhållande fyller 13 i år.Jag har som dig missfall i bagaget 5 stycken innan vår dotter föddes ett missfall efter inga fel har hittats.I november gjorde vi ivf misslyckades och månaden efter var jag gravid på naturlig väg.Vad tufft för dig finns det risker att din bebis blir tillväxthämmad eller något fel på hjärtat? Vet inte riktigt vad din sjukdom innebär? Jag har blödningar och ont lågt sittande moderkaka kan bli snitt om den inte flyttar sig.Jag hade även blödningar med min dotter men denna gång har jag mkt smärta så lite jobbigt.Jag älskar att träna men är begränsad nu så lite tufft är det men viktigast är ju att bebis mår prima:) Har du gått ner mkt i vikt ?Jag har dessvärre gått upp väger nog 68 kg till mina 165 cm :) :) Jag och min familj bor i Alingsås byggde hus för ca 1 år sedan från början är jag från Göteborg men det känns jättebra att bo lite mer på landet :) Var i södra Sverige bor ni ? Vi får hålls kontakten men nu ska jag sova.Sköt om dig och mammamagen :)

  • alina 2012

    Jag ska göra mitt RUL 29 april lite sent :) Har du gjort RUL? Nu är jag bra trött eftersom jag glömmer svara på allt svamlar nog i nattmössan kram och godnatt :)

  • Sorkan

    Vi har haft väldigt lätt för att bli gravida tidigare, men efter mf i v11 för två år sen så blev jag inte gravid. Fick mycket problem med cystor (godartade men struliga) och när vi försökt väldigt aktivt sökte vi hjälp privat. Utredningen visade inga fel men cystorna spelade så klart in eftersom det blev långt mellan äl.

    Min sjukdom heter SLE och räknas till de reumatiska. Den bröt ut för ganska exakt två år sen så jag har inte haft den diagnostiserad tidigare graviditeter. Det finns ett brett spektra från väldigt sjuka personer och så till mig som lever ett normalt liv, fast med värk och trötthet i perioder. Jag är också solkänslig eftersom huden får speciella utslag och uv-ljuset kan trigga skov.

    Jag tränade och långdistans sprang mycket fram tills jag blev sjuk. Nu joggar jag ibland men inte mkt mer. Lever dock aktivt liv med hundar osv så helt försoffad är jag inte!

    Vi bor i Ystad, strax västerut. Har ett gammalt pensionat vid havet som är fantastiskt -bara det nu blir färdigt!

    Jobbigt med blödningar. Jag blödde störtfloden min första grav, och sen dagligen mellan 14-17. Allt gick dock bra men det var vidrigt gastkramande!

    Trevlig helg!

  • Sorkan

    Jag har ul 7/5. Är i v20 då. Känns väldigt sent men jag gjorde ju kub i v13 så det lugnar mig lite. Har fått komma till MVC och lyssna på lilla hjärtat en gång förra v med för jag var så orolig.

    Hade inte känt sparkar vilket jag gjort de andra gångerna vid den här tiden.

    Känner du nåt än?

    Sov gott!

  • alina 2012

    Det låter som en dröm med ett pensionat vid havet lite annorlunda än storstadslivet i stkhlm förstår jag :).Ystad som är så vackert jag har alltid tyckt om södra Sverige.Nu förstår jag vilken sjukdom du har att den räknas till de reumatiska.Hela min familj arbetar i vården så jag borde känna till SLE.Även jag har arbetat som undersköterska men blev utbränd pga arbetsmiljön och dessvärre vissa kollegor nu skolar jag om mig till svetsare samma som min man :).Även jag löptränade mkt innan (långdistans) men det var det som startade mina blödningar.Jag hade nog fått blödningar ändå men läkaren var sträng vila och sjukskrivning.Jag har inte heller känt rörelser så även jag fick lyssna på hjärtat pga oro imitt fall beror det på moderkakans läge.Har dom kollat hur moderkakan sitter på dig?Vad skönt att du fick en mildare variant av sjukdomen hoppas att bebis mår bra och växer och stannar i magen till snittet.Ngt tryggt är i alla fall att missfall vid vår tidpunkt är extremt ovanligt.Underbart väder i dag så vi ska ut och ta vara på lite sol.Ha en underbar dag.

  • Sorkan

    Hej! Förlåt att jag inte svarat men jag har blivit dunderförkyld och ligger helt däckad. Skriver när jag piggat på mig. Ta hand om dig och magen så länge!

Svar på tråden September15-tråd för oss som inte hittat någon än