Inlägg från: Anonym (Lämna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lämna)

    Var detta våldtäkt? Hur går jag vidare?

    Att din sambo och numera man gjorde så mot dig är helt sjukt. Ja, det är våldtäkt. Vilken man gör så mot sin sovande, fulla kvinna när kompisen tittar på?! Ett empatistört svin till man. Hans agerande visar att han ser på dig som sin egendom som han kan "visa upp" för sina vänner. Det är verkligen inte ok och om jag vore du skulle jag lämna. Skulle inte kunna vara med en man med så lite respekt för mig, min kropp och integritet.

  • Anonym (Lämna)
    Anonym (Tänkaren) skrev 2015-04-19 12:35:32 följande:

    Jadu, jag vet inte. Nu är de ju alla runt 30, men då var de ju bara 19-20 bast så de visste väl inte bättre. De kanske inte tycker de är eller känns som våldtäkt när de gör det mot någon så nära. I den stunden det hände hade jag verkligen önskat att någon kommit in och frågat vad fan som hände, men alla andra hade ju gått hem efter krogen. Var bara jag, min sambo, våran gemensamma vän ( kille) och hans flickvän. Jag och den andra killens flickvän hade däckat tillsammans i dubbelsängen. Sen kom de dit och la sig på var sin sida om oss. Min sambo höll på, och den andra killen såg tv eller spelade tv spel. Vet inte men något sådant iaf... min sambo tog även min hand och la den på den andra tjejens bröst och typ fixade till.. säkert för att det skulle se porrigt ut... inte vad vet jag vad som försiggår i mäns hjärnor.


    Det är våldtäkt och att din man arrangerar en scen som ska se porrig ut (mellan två däckade kvinnor!!!) visar bara ännu mer att han inte ser er som personer utan som objekt som man kan använda hur man vill när man är kåt. Låter som något är jävligt snett i synen på kvinnor, sexualitet och empati hos din man och hans vänner. Det är INTE normalt att män våldtar sina tjejer när de däckat, det är inte något du som kvinna bör acceptera.
  • Anonym (Lämna)
    Anonym (Tänkaren) skrev 2015-04-19 13:05:13 följande:

    Ja, när jag läser det du skriver låter det bara sjukare. Har som inte sett det så... Nu hände det ju bara en gång och han sa ju förlåt dagen efter. Hände aldrig igen.


    Det är sjukt... Och att säga förlåt räcker inte, hans agerande visar liksom att något fundamentalt i honom inte är som det ska. Om du inte vill lämna honom så måste han få klarhet i att han faktiskt våldtog dig, och att det här är ett trauma hos dig. För det är det ju, du tänker på det och mår inte bra! Och han har orsakat det. Terapi vore nog bra, både som par och enskilt. En man som är så pass empatilös att han kan göra nåt sånt mot sin tjej skulle nog gynnas av terapi. Tänk på era barn och vilken sorts förebild ni föräldrar vill vara. Terapi är verkligen inget dåligt eller pinsamt, alla människor skulle behöva lite!
  • Anonym (Lämna)
    Anonym (Tänkaren) skrev 2015-04-20 07:58:51 följande:

    Ja, jag känner själv att jag ursäktar deras beteende eftersom jag älskar dem båda och försöker förstå hur de tänkte. 

    Jag har aldrig ansett att jag är värd någonting. Jag har dåligt självförtroende och självkänsla och har alltid haft. Även om jag är ganska framåt som person. Men innerst inne är jag så himla osäker! 

    Jag vet att jag borde prata med honom, men jag tycker att det är svårt att ta upp det och jag vet inte hur jag ska börja. Skulle vilja sluka en flaska vin först, enda gången jag vågar vara ärlig. 


    Att du har dålig självkänsla förstärks ju av övergreppen, då ett övergrepp förmedlar "din vilja och önskningar är inget värda, de går lätt att köra över". Detta är vad din pojkvän/man förmedlade till dig när han våldtog dig. Är det något man vill förmedla till den man älskar? Att du mår dåligt är helt klart och tycker verkligen du ska prata med någon professionell. Till din man kan du säga att du inte kan släppa tankarna på en händelse som gör att du mår dåligt. Så berättar du om det som han gjorde och hur förödmjukad du kände dig. Förklara att du mår dåligt och inte kan förstå hur han körde över dig på detta sätt. Fråga om han förstår hur väldigt fel det var.
  • Anonym (Lämna)
    Anonym (Tänkaren) skrev 2015-04-20 14:44:27 följande:

    Känns som att den här tråden börjar spåra ut nu... 

    Men jag tror det är bäst att inse att alla människor tänder på olika saker, och en del killar tänder på att tjejen inte kan göra motstånd eller inte vill. 

    Har väl haft otur helt enkelt. Men jag får lära mig leva med det nu. 


    Men du, om du med "lära mig leva med det" menar förtränga så tycker jag det är fel väg att gå. Att försöka strunta i trauman är aldrig bra. Faktum är att din man våldtog dig och det har skadat dig. För din egen skull vore professionell hjälp bra.
  • Anonym (Lämna)

    Svara det du verkligen känner... Kan ju vara en möjlighet för dig att få hjälp. Kan tänka mig att en graviditet öppnar upp för funderingar om vem det egentligen är man lever med, vilka värderingar han har. Önskar dig all lycka i och hoppas du får hjälp att må bättre, om det så är i relationen eller om du lämnar.

Svar på tråden Var detta våldtäkt? Hur går jag vidare?