• Anonym (trist)

    Ni som har varannan helg och långt avstånd, hur ser era helger ut?

    Ja, som rubriken lyder, hur ser era helger ut?

    Här börjar kampen 16.30 då han/jag/båda hämtar bonus från hans förskola. Om bonus somnar så är han vaken sen till omkring midnatt vilket är för jobbigt för hans pappa och mig som varit vakna sen femtiden på morgonen.
    Bonus vaknar sen omkring 6, ofta lite tidigare ändå, oavsett hur sent han somnat. Det innebär att han är trött och grinig hela dagen, om han inte får sova middag =  dls så är han grinig när vi väcker honom och så börjar hela cirkusen med att vara uppe halva natten om. Bonus är fem år gammal ska jag väl skriva kanske.

    Helgerna är alltså inte alls roliga för någon och det känns väldigt trist.

    Innan någon säger det, vi kan inte flytta närmare som det är nu. Vi letar båda jobb och/eller bostad närmare men inget av det växer ju på träd.
    Den som hämtar åker från sitt jobb kl 14, för att hinna till 16.30. Sen tar det inte lika lång tid hem sen, ca 1½ timme 'bara'. men det räcker för att bonus ska hinna somna
    Om jag hämtar så är det för att jag av en eller annan anledning slutar 14 just den fredagen, hämtar maken så har han fått ok att ta ut obetald semester de fredagarna mot att han jobbar ikapp dagarna innan så övriga på företaget kan göra sitt jobb. Flera av de andras jobb är beroende av att han gjort visst av sitt först.

    Förskolan han går på har ingen småbarnsavdelning som han kan få sova en stund på under dagen, (femåringarna har fått flytta lite på sig pga stora småbarnsgrupper och har egna lokaler i närheten av sexårsverksamheten) om de ens skulle få honom att somna, han är ju inte trött då.

    Vad göra? Finns en enkel lösning som vi inte ser? Ibland har maken tagit en betald semesterdag så att han haft hela fredagen på sig, men det går ju inte alltid och då är det bättre även om bonus gärna somnar i bilen ändå, fast han hämtas omkring 9 men det är ju bättre än att han somnar 16.30 och sen vaknar när man är framme. (Vilket han alltid gör)

    Så, har ni några tips?

  • Svar på tråden Ni som har varannan helg och långt avstånd, hur ser era helger ut?
  • Anonym (trist)

    Detta är alltså inget nytt, glömde skriva det. Vi är inne på tredje året nu som det är så här och vi hoppades att det skulle gå över med åldern, men det börjar bli ganska slitsamt nu.

  • Anonym (trist)
    Anonym (middag) skrev 2015-04-19 11:30:35 följande:

    Vet inte om jag misstolkar men sover barnet middag?

    Är inte en 5 åring väldigt mycket för gammal att göra det? För om så är det väl inte konstigt att sovtiderna blir kaos och barnet blir trött och grinigt...


    Förlåt, missade detta. Nej, han sover inte middag Men vi funderade på om vi kunde testa det bara de fredagar vi hämtar. Men det går alltså inte pga hur de har fördelat lokalerna. Som det är nu så somnar han ju i bilen och är otroligt svårväckt, men när vi är framme så vaknar han, även om vi försöker bära in honom sovandes.
    Då har han mer eller mindre sovit i 1½ tim, särskilt om det bara är en av oss som hämtat och är pigg.
  • Anonym (trist)
    Pescetarian skrev 2015-04-19 17:58:39 följande:

    Papppan får väl gå ner 25% i arbetstid, som alla småbarnsföräldrar har rätt att gör, och förhandla med chefen om att istället för att korta ner alla dagar så slutar han tidigare (eller jobbar inte alls) på fredagar.


    Då får han byta jobb tyvärr eftersom hans jobb påverkar halva personalstyrkans jobb. Vad lagen än säger. Det han har förhandlat fram nu är vad han kan få. Mer ledigt = han kan inte sköta sitt jobb = han får sparken.

    Någon skrev om föräldrapenning, nej, de har inte gemensam vårdnad. De var inte direkt ihop när barnet blev till.
  • Anonym (trist)
    Lindsey Egot the only one skrev 2015-04-19 17:42:35 följande:
    Men om ni har ett domstolsbeslut borde ni kunna gå till rätten och få det ändrat för barnets skull. Barnet mår ju inte bra av att ha det så här.
    Jo, men det känns som sista utvägen. Dels är ekonomin ansträngd sen sista svängen dit och dels är mammans och pappans samarbete så pass skört redan som det är då mamman anser att pappan inte bryr sig om sitt barn. [för att han inte bor med henne]
    Ville kolla här först om vi missar något som andra ser
  • Anonym (trist)

    Som tillägg till senaste inlägget: Vi riskerar att mamman flyttar ännu längre bort om vi tar det till domstol igen.

  • Anonym (Lis)

    Fråga mamman om ni kan ha 3 helger per månsd men hämta lördag mornar?

  • Anonym (Hämta)

    Smart.. Hämta lördagsmorgon. Ta en helg extra då och då.:)

  • Anonym (trist)
    Anonym (Lis) skrev 2015-04-19 22:42:53 följande:

    Fråga mamman om ni kan ha 3 helger per månsd men hämta lördag mornar?


    Vi kan testa men hon kommer att säga nej.
  • Anonym (Lis)
    Anonym (trist) skrev 2015-04-20 14:11:25 följande:

    Vi kan testa men hon kommer att säga nej.


    Hur vet du det innan han har frågat?
  • malle888

    Kan ni resa på något annat sätt? Buss eller tåg kanske, så kan ni ägna tiden åt att hålla honom vaken?

Svar på tråden Ni som har varannan helg och långt avstånd, hur ser era helger ut?