• amandus90

    Tråden för oss som använder NaturalCycles

    Hej,

    Jag blir inte riktigt klok på min kropp just nu.. Här haft NC i flera månader och är väldigt nöjd med de. Temperaturen brukar alltid ligga på runt 36.3 efter mens och runt 36.6-36.7 efter ägglossning fram till någon dag innan mens. Denna ägglossning var den första som vi har gått över till plan och efter senaste ägglossning har min temp legat på 36.8-36.9 hela tiden! Bim+1 idag och det verkar som att mensen satt igång men tempen är superhög (37 idag!). Har känt av andra symptom med, men det kan ju vara önsketänkande, men att tempen är så hög nu..? Någon som har en förklaring till detta? Kan jag ändå vara gravid eller är det inget? Har inte testat sen Bim-3.

    (Kan inte ladda upp bild på min graf.. Hur gör man det? :))

  • amandus90
    soofa skrev 2015-05-19 13:26:52 följande:

    Hur menar du med att det verkar som att mensen är på gång? Tycker du ska ta ett test annars, sett till temperaturen så kan du ju vara gravid. :)

    Använder du appen? I sådana fall, printscreena grafen och lägg upp den som en bild. :)


    Jag har under den senaste veckan haft flytningar som varit brunröda, men idag haft mer " vanligt mensblod", och lite känningar av vanliga mensvärken. Har Android, verkar inte som att appen finns där och genom vanliga hemsidan funkar det inte att ladda upp.
  • amandus90
    jess89 skrev 2015-05-19 15:25:33 följande:

    jag har Android och appen! :)


    Har du? :) men appen familjeliv verkar ju bara vara en graviditetsapp? Eller har jag helt fel?
  • amandus90

    Den appen här jag ;) men det funkar inte att ladda upp bild genom mobilen. Hoppas ni förstår hur jag menar ändå :)

  • amandus90

    Mensen har fortsatt som vanligt idag, och idag har även tempen sjunkit till under medelvärdet. testade även negativt i morse. Funderar på om det kan ha varit ett tidigt missfall?.. Känns skönt att tempen och mensen synkar nu i alla fall :)

  • amandus90
    ViLdiNG skrev 2015-06-08 07:25:49 följande:

    Skickar försändelser flera ggr i veckan i o med mitt företag. Tänkte idag skicka iväg två små kuvert med 6st oanvända ÄL test i varje till någon som vill ha? NCs egna. (Dom flaggade för ÄL den 15 maj o jag blev gravid)


    Åh, jag skulle jätte gärna vilja ha! Hade såna problem att hitta min senaste ägglossning.. vet fortfarande inte om jag hade någon. Det vore väldigt snällt om du ändå inte har användning för de :) och Grattis till plusset förresten! :)
  • amandus90
    soofa skrev 2015-06-22 09:50:21 följande:

    Okej, tack för svar! I morse mätte jag när jag vaknade vid halv sju som jag brukar, dock med mindre antal sovtimmar i kroppen än jag brukar. Då blev resultatet omkring 36,68. Jag somnade om och mätte när jag vaknade vid halv nio, senare än jag brukar men med det antal sovtimmar som jag brukar. Då blev resultatet omkring 36,92. Alltså stor skillnad.. Vet inte vilken mätning jag ska registrera. 


    Du ska mäta efter minst 4 timmars (tror jag det är) sammanhängande sömn, alltså ska du utgå från den första tempningen :)
  • amandus90
    MadMe skrev 2015-06-25 23:21:20 följande:

    Hej.

    Har min NC inställd på prevent men försöker förstå mätningen så den dagen vi helt vill försöka bli gravida utan tvivel kan förstå appen.

    Kan ni hjälpa mig att tyda min kurva? Blir de fel bara för att jag mäter med en öron feber mätare istället för deras? ALLA dagar förutom de dagar jag fick mens (för tidigt enligt appen) är röda dagar, dvs risk att bli gravid. Men de är ologiskt.

    (Obs haft feber/frossa senaste dagarna så min temp är ovanligt låg just nu.)


    Hej! Du behöver inte mäta med just NCs temp, men det krävs att du har en temp som har 2 decimaler, vilket din inte ser ut att ha? Detta för att kunna se om tex 36.4 är 36.41 eller kanske tom 36.49 (stor skillnad). Innan NC har lärt sig hur din cykel ser ut så får du mest röda dagar, just för att de inte kan vara 99% säkra på att det är ok att köra utan skydd. Detta kommer att bli bättre (mer grönt) ju längre du använder den och som sagt, byt till en temp med 2 decimaler. Lycka till! :)
  • amandus90
    Villbligravidnu skrev 2015-07-06 21:06:04 följande:

    Nån som kan dela med sig av en temp-kurva där ni har blivit gravida? Jag skulle gärna vilja se hur en sån kurva ser ut mellan ÄL och BIM. Har tempen fortsatt öka? Min temp. står liksom stilla på ett streck men så är jag riktigt täppt i näsan varje dag när jag ska mäta så jag får anstränga mig supermycket för att inte andas för häftigt med näsan för då blir värdena jättelåga.




    Jag plussade igår och så här ser min temp ut. Jag var först osäker på om jag ens hade haft ägglossning, då det var så låg ökning i början, men det ordnade ju sig sen :) (tror däremot att ägglossningen skedde dagen innan NC har satt ut, då det kändes som det i kroppen)


Svar på tråden Tråden för oss som använder NaturalCycles