• mimiii

    Tråden för oss som använder NaturalCycles

    boshab skrev 2019-08-28 09:52:54 följande:
    Hoppas att jag missat fönstret och att ÄL inte uteblivit! Det starkaste var kl 17 på CD14. Blir det inget denna cykel ska jag prova med andra tider och blir det stegring kanske ta ett till senare. Tempen är fortsatt hög, så ÄL borde varit :)
    Som jag har förstått det är tempning det enda sättet (förutom rent medicinska grejer då) fastställa att ÄL skett, och i din graf ser det ju definitivt ut som att du har haft ÄL :)
  • mimiii
    Myskorven skrev 2019-08-28 11:23:38 följande:

    Såhär ser min kurva ut. Har haft blinkande gubbe på clearblue i flera dagar med en display men rund ring på en annan. Tror ni jag haft ÄL på cd 15 eller kan gårdagens dipp betyda att Äl inte varit?


    På grafen ser det ut som att ÄL var cd15, gårdagens dipp skulle isf kunna vara en implantationsdipp? :D
  • mimiii
    Sofiiakarin skrev 2019-09-04 07:02:25 följande:
    Okej. Jag har haft 2 korta cykler nu. Brukar ha på 28 dagar men vart 26 nu 2 gånger? Jag har inte slutat med preventivmedel eller liknande. Tycker det är skumt att den inte räknar med ägglossningstest... Jaja. Tack för svar! :)
    Ja, jag håller med dig! Tyker att det är en av de grejerna som faktiskt är sämst med NC. Tror att det beror på att de inte riktigt litar på användarna och tänker att man kan ha trott att man fått ett positivt ÄL-test, även fast det inte stämde? Annars förstår jag inte varför de skulle välja att inte ta hänsyn till testen...
  • mimiii
    oshark skrev 2019-09-04 08:22:41 följande:
    Sofiiakarin skrev 2019-09-04 08:09:23 följande:

    Nä men känner samma. Om man lägger in ett positivt test så kan de ju sen inte ändra ägglossningen? Då stämmer det ju liksom inte alls?! Man betalar rätt så mycket för appen oså blir det såhär.. Blir jag lite förvirrad o besviken.


    Anledningen till att de inte räknar med ÄL-test är ett positivt ÄL-test inte betyder att du får ÄL och ett negativt betyder inte att ÄL uteblir. Dessutom kan vissa personer, t.ex. de som har PCOS, få starka eller positiva test lite närsom i cykeln utan att sedan ägglossa, och alla har olika långa LH-toppar vilket innebär att man inte kan veta exakt när efter ett positivt test ÄL inträffar - om det inträffar.

    NC är en algoritm och kommer aldrig kunna säga till dig hur din kropp fungerar. Därför rekommenderar jag att man utöver temp och ÄL-test även lär sig analysera sina flytningar och sin livmodertapp. NC kommer aldrig kunna säga när sin ÄL ska komma, det är bara rena gissningar baserade på dina föregående cykler. Helt ärligt tycker jag, efter att jag lärt mig mer om det här, att det är helt onödigt att betala så mycket pengar för en app som bara förlitar sig på din temperatur. Det finns så många gratisappar man kan använda istället.
    Jag håller med dig om att det känns onödigt att betala för det här. Har använt FF i några månader nu som sätter ut ÄL på andra dagar än NC, dagar som jag själv tror stämmer bättre.

    Att ÄL inte behöver komma efter positivt test förstår jag, men i flera fall flyttar NC ÄL till före det positiva testet, trots att man har registrerat negativa test dagarna innna. Det beror ju såklart på deras algoritm, men det känns ändå som att större hänsyn hade kunnat tas till positiva test :)
Svar på tråden Tråden för oss som använder NaturalCycles