Inlägg från: Anonym (prukadus) |Visa alla inlägg
  • Anonym (prukadus)

    Vad är problemet med tiggeriet, egentligen?

    Anonym (Aqua) skrev 2015-04-19 15:22:15 följande:

    Tiggarna sitter där och stör inte. De säger hej och tack så mycket och skramlar lite med muggen. Jag kan bara gå förbi och väljer att inte ge pengar och så var det ur världen. De jagar mig inte eller sätter snubbelkrok för mig. Jag stör mig istället på rökare, på buffliga människor som är elaka eller otrevliga, på hundägare som inte plockar upp hundskiten, på bidragsfuskare, på grannen som spelar för hög musik och på fotbollshuliganer. Vad är det som gör att tiggarna framkallar så mycket hat och vrede när de inte gör en fluga förnär?


    Nä bara att det förekommer att de just nu jagar bort barn som säljer maj-blommor för att de ses som konkurrenter.

    Inte mer än att här fick kommunen pynta nästa 1,5 miljon för uppstädning av ett så kallat tältläger(naturskyddsområde och vattentäkt)

    Nä bara att de börjat rycka i folk för att få uppmärksamhet till tiggar koppen.

    Men annars är det väl inga större problem. Tycker att naiva och andra lättlurade kan fortsätta med att lägga pengar i muggen till de som spelar skådespel när det gäller diverse handikapp och kryckor.

    O detta de bygger sina kåk-städer med. De använder kundvagnar som transportmedel (en kundvagn kostar ganska mycket) Vems är alla pallar och vems är allt annat byggmaterial från början.. Tror inte de varigt och handlat det på bygg-max. Men där kan jag ha fel. De kan givetvis fått eller betalat för byggmaterialet.

    Annars inga större problem.
  • Anonym (prukadus)
    Anonym (Aqua) skrev 2015-04-19 18:59:44 följande:
    Jag tror inte på att de jagar bort barn som säljer majblommor. Något måste ha hänt. Kanske var barnen otrevliga. Barnen har kanske föräldrar som sagt något ofördelaktigt om tiggare, och barn i grupp kan vara elaka. Det jag har sett är att tiggarna är mycket barnkära och skiner upp om ett barn stannar till vid dem.
    Du får tro vad du vill, du får också tro i kyrkan.

    Ja du kanske har rätt. Två barn som säkert säger något dumt om tiggare och kan deras språk. Två barn som säkert var lika modiga som en hel mob.

    Elaka barn ja. Klart det var..(ironi)
    Du har rätt, vi skyller på barnen!! 

    Bara lite frågor. Är du helt blind, skvatt galen eller sitter du bara och driver med en?

    Vi kan väl bara konstatera att i din värld så sitter tiggarna och viftar med sina vita vingar och gloria. Allt vad det än är så är det alla andras fel och inte tiggarna. Givetvis är du så klart också oskyldig.

    Skylla på barnen som säljer majblommor. Du är inte sann!!!
  • Anonym (prukadus)
    Anonym (anonym#) skrev 2015-04-19 21:28:53 följande:

    Stör mig som fan på att dom både har bil (körkort?) cigg, mobil med mera och ändå sitter dom och ska ha pengar! har läst i tidningen att här nere i vår avlånga land har dom börjat gå in till folk (utan att knacka) ställer sig i hallen och tigger pengar! dessutom har jag sett "våra" tiggare gå rundr i folks trädgårdar och spana in i fönsterna! blir så satans arg.


    Amen va fanken...

    Men enligt TS osedvanliga resonemang. Så får ägaren till hallen faktiskt skylla sig själv för att denna inte har låst dörren eller har 15meter högt plank o taggtråd högst upp.. Så då har tiggaren rätt att ta sig in. Alternativt bygga bo i trädgården och skita på altanen.
Svar på tråden Vad är problemet med tiggeriet, egentligen?