Inlägg från: Anonym (P Nice) |Visa alla inlägg
  • Anonym (P Nice)

    Vikarie på skola- kom nyss hem och bara gråter

    Killarna hade rätt i en sak. Varför ska du bry dig? Du får cash ändå.

    Det är inte dig det är fel på. Det är systemet.

    Det ögonblick du avviker från systemet och brusar upp eller argumenterar emot är det kört för dig. Du kommer ALDRIG att vinna den fighten.

    Det bästa läraren kan göra är att ge upp. Och förhandla sig till en bra lön. Allt annat är lönlöst.

  • Anonym (P Nice)
    Anonym (ring föräldrarna) skrev 2015-04-23 19:53:04 följande:

    Vilken tråkig attityd, lite "sköt dig själv och skit i andra" om alla som tänkte som dig så skulle det inte finnas någon rättvisa i världen. Hon kanske inte bara vill ha pengar? Hon kanske vill trivas på jobbet och känna att hon gör sitt bästa? Man spenderar så mycket tid av sitt liv på jobbet,att få pengar är kanske inte det enda man behöver för att trivas på jobbet? Det tar bara några minuter för henne att berätta vad som hänt, det är inte direkt så att hon behöver ta på sig att rädda hela skolsystemet.


    Personligen tycker jag det vore bättre med ett effektivt skolsystem som ger bra resultat i form av välutbildade individer än ett rättvist skolsystem, men jag kan vara ganska ensam om den åsikten.

    Jag menar att hon (?) gör sitt bästa genom att anpassa sig efter rådande system. Därmed inte sagt att det på något sätt är bra, bara att det krävs en grundläggande förändring för att åstadkomma förbättringar (om det nu skulle vara någon som tycker att det rådande systemet inte är särskilt bra).
  • Anonym (P Nice)
    Anonym (ring föräldrarna) skrev 2015-04-23 21:29:29 följande:
    Klart att det är bättre med ett fungerande skolsystem men nu är det ju inte så? Ska man som individ bara ge upp då? Man kan alltid skylla på systemet och skjuta ifrån allt eget ansvar men jag tror att det är något vi måste lösa tillsammans. Att sitta och hoppas på att "dom som bestämmer" ska lösa allt utan att själv lyfta ett finger tror jag är att sitta och vänta på att allt kraschar. Det är vi,medborgare som är samhället det är vi som bestämmer hur framtiden ska bli. Tycker inte det är något fel att anpassa sig,det måste man men man måste inte acceptera vilken skit som helst när man faktiskt har rätt att säga till föräldrarna när eleverna beter sig dåligt. Det är inte att anpassa sig, det är att lägga sig platt utan att ens försöka.

    Håller dock med dig att hon inte behöver brusa upp och lägga en massa energi på de känslomässigt, då blir det för mycket för henne. Man kan vara lugn och sansad och ändå få effekt,
    Inte "sitta och hoppas på att 'dom som bestämmer' ska lösa allt utan att själv lyfta ett finger". Det är bara att acceptera att det inte finns någon vilja att förbättra systemet. Därför gör man bäst i att endast tänka på sitt eget välbefinnande. Att ge upp kan vara den bästa strategin, eller som du säger vara lugn och sansad utan att lägga massa känslomässig energi på bråkstakarna.

    Bäst är väl att fortsätta göra sin undervisning så gott det går utan ägna tid åt sådant man ändå inte kan påverka.  
Svar på tråden Vikarie på skola- kom nyss hem och bara gråter