• Virriga Vera

    Vikarie på skola- kom nyss hem och bara gråter

    Anonym (elev) skrev 2015-04-23 18:30:49 följande:

    Många elever är experter på att snappa upp vilka lärare/vikarie det går att köra över och dig gick det ju uppenbart att köra över. Du kommer få det tufft som lärare om du inte skaffar dig lite råg i ryggen och skinn på näsan. 

    Jag är en av dessa som aldrig kunde respektera en lärare om hen stod framme vid tavlan och pep som en liten mus. Men de lärare som hade självförtroende och pondus fick också den respekt som de förtjänade. Det hade kunnat vara jag som hade varit en av killarna (fast jag är då kvinna) och hade du betett dig som du gjorde så skulle slutresultatet blivit det samma. Du måste inge respekt för att får respekt. 

    Jag har snackat mig genom många lektioner. Jag har himlat med ögonen, hånflinat och skrattat lärare rakt i ansiktet. Jag har också suttit tyst på min plats och gjort det jag ska. Hur jag betedde var helt beroende på vilken lärare jag hade. Min klass var den som knäckte en tysklärare. Vi fick henne att börja gråta på lektion och sen dess var hon aldrig ordinarie lärare i  tyska och det med rätta.

    Betygsmässigt har jag alltid legat på topp. Jag har aldrig behövt plugga och har därför kunnat göra bäst jag velat.


    Ni kränker en person och sedan tycker du att det är hennes eget fel för att ni lyckades få henne att gråta? Sedan låter det som om du var stolt över att ni gjorde arbetsdagen till ett helvete för personen? Jag tänker inte skriva vad jag tycker om personer som du, för då blir jag antagligen avstängd från FL.
  • Virriga Vera
    Anonym (elev) skrev 2015-04-23 23:54:05 följande:

    Grejen med tyskaläraren var att hon var totalt inkompetent på att lära ut. Hon var inte utbildad lärare utan vara bara från Tyskland och eftersom hon kunde tyska så fick hon jobbet. Varenda klass som haft henne som lärare har klagat hos rektorn om hur inkompetent hon var, men hon fick ändå behålla jobbet. De flesta som sen fortsatte att läsa tyska på gymnasiet fick flytta ner till nybörjartyskan istället för fortsättningskursen eftersom de hade stora brister i grundutbildningen. På gymnasiet räckte det att säga att man haft henne som lärare så blev man nerflyttad. Hon var ökänd. 

    Det krävdes en klass med några elever som vägrade ställa upp på hennes inkompetens. Vi vägrade helt enkelt göra hennes idiotiska övningar . Hon ansåg att vi skulle kunna rabbla texten utantill från boken. Trots att det är mer än 20 år sen så kan jag dessa texter utantill fortfarande. När hon började grina och lämnade klassrummet så hade vi vunnit en stor seger och vi fick en annan lärare som fick en chock om hur stora brister vi hade. Och äntligen fick rektorn upp ögonen och läraren fick bli extralärare i tyska. Sen dess går eleverna ut med tillräckliga kunskaper i tyska från den skolan. Elevinflytande i sitt esse. Fungerar inte de vägar som finns till hands så tar man till lite civil olydnad. 

    Min syrra hade henne som extralärare i tyska ett par år senare. Hon har fortfarande inte omtyckt av eleverna, men nu kunde hon i varje fall ställa till med stor skada. 


    Bara det att du tycker att ändamålen helgar medlen visar vilken sorts person du är. Oavsett hur inkompetent en person är så behandlar man inte människor på det sättet.
Svar på tråden Vikarie på skola- kom nyss hem och bara gråter